lukas1986tm Opublikowano 7 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2022 Mam Kie Picanto 2012 r w kolorze niebieskim, akrylowym. Posiada dużo drobnych rys, wynikłych z typowego użytkowania i mycia na szczotkach. Chciałbym zrobić szybką polerkę i zastanawiam się czy jeden etap gąbką one step i pastą sonax ex04-06 coś da. Czy pojechać mocniej, czyli futro z sonax sp06-02 i po nim dopiero pierwsza opcja?
t.sienkiewicz91 Opublikowano 7 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2022 Spróbuj a się przekonasz Kwestia na czym Ci zależy, a mianowicie: - usunięcie więcej niż połowy rys (50-70%) - usunięcie praktycznie wszystkich rys? Dobra pasta łanstepowa a do niej kilka padów o różnej twardości i można zaczynać zabawę metodą prób dojdziesz to zadowalającego Cię efektu.
lukas1986tm Opublikowano 7 Października 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Października 2022 Generalnie zależy mi jedynie na drobnym, szybkim, odświeżeniu lakieru. Nie sprecyzowałem, że do dyspozycji mam tylko pady one step lub futro i pasty sonax ex0406 oraz sp0602
t.sienkiewicz91 Opublikowano 7 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2022 @lukas1986tm to skoro do dyspozycji masz to o czym napisałeś to zacznij od najsłabszych kombinacji. Sondaż ex0406+pad one step jak nie będzie satysfakcji (a powinna być) to ex0406+futro. 1
Rekomendowane odpowiedzi