paco_ Opublikowano 5 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2022 cześć, jestem po 1-etapowej korekcie lakieru mojego bmw e61 w kolorze Monaco blue metalic i pod kątem rys jestem zadowolony, ale nie jestem zadowolony z obecnej skórki pomarańczy. Ostatnio kupiłem zestaw past Kocha: cuttingowa, polishowa i finishowa, kilka twardych padów i chciałem coś w tym temacie podziałać, ale bezskutecznie. Zestaw za słaby. Czy w tym wypadku rozwiązanie: pad sztruksowy lub jeansowy + pasta Kocha H9 będzie ok, czy proponujecie coś innego? Moja maszyna polerska to DA ze sklepu Jula, ten następca Hamrona
zeea Opublikowano 5 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2022 Papierami trzeba wjechac 2k lub od 1500 i wzwyż. Ale tu ostrożnosc zalecam. Najlepiej jak bys mial na czym pocwiczyc. Potem mozesz to wyprowadzic pastami...
paco_ Opublikowano 5 Lipca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2022 @zeea No właśnie nie ukrywam że trochę się boję podchodzić z papierem ściernym do lakieru, czy to ręcznie czy maszynowo, mógłbym ewentualnie poćwiczyć na golfie IV, temat do rozważenia. Te pady sztruksowe czy jeansowe nie dadzą rady? Nie zależy mi oczywiście na usunięciu mory całkowicie ale na jej zminimalizowaniu, a na filmie u Swaga widziałem właśnie podejście padem jeansowym albo sztruksowym i pastami cuttingowymi.
gtszudi Opublikowano 6 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2022 smialo pad jeans i zacznij od lekkosciernej pasty. ja tak wyprowadzilem na lux blotniki po amatorze lakierniku
Rekomendowane odpowiedzi