Dares Opublikowano 4 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2021 Witam Autko kupione jakoś 3 lata temu. Poprzednia E46 już swoje wysłużyła i padła decyzja na kolejną trójkę, tym razem w wersji touring. Patrząc w przyszłość że może być potrzebne auto rodzinne, aktualnie bardzo dobrze się sprawdza w swojej roli. Jeśli chodzi o troszkę danych to jest to wersja 320D, silnik N47N2, który uchodzi za straszny ponieważ rozrząd znajduje się od strony grodzi silnika. Osobiście jestem z niego bardzo zadowolony. Na liczniku ok. 250tys przebiegu, u nas zrobił z 30tys. Pełen m-pak. W środku dość bogato doposażony ( szyberdach, duża navi, wszystko w elektryce, tapicerka pół alcantara pół materiał). ( po prawej widać urywek poprzedniego auta). Za dużo zdjęć nie ma, moim aktualnym pieszczochem jest Bmw F33 a to auto głównie żony, do stawiania czoła codziennych trudności oraz na trasy Jako że ostatnio doświadczyliśmy ulewy z gradem to chciałem wstawić relację prania tapicerki. Tak, chcąc zabezpieczyć auto przed gradem, przytrzasnąłem ręczniki na dachu drzwiami. Jak się okazało po 3 dniach auto było dosłownie przemoczone aż do blachy od strony tylnej kanapy. 3 dni tak się to kisiło więc postanowiłem raz a porządnie przeprać podłogę + fotele. Na resztę elementów niestety brakło czasu. A więc zacznijmy. Sprzęt jaki użyłem: -odkurzacz piorący Numatic George -Pre-spray Shiny Garage Carpet Cleaner -ekstrakcja również Shiny Garage Carpet Cleaner -APC ADBL -zestaw plastikowych ściągaczy do plastików -miękka szczotka do prania tapicerki montowana na wiertarkę -różne pędzelki, szczoty Prace zacząłem oczywiście od demontażu potrzebnych elementów Parę zbliżeń Nawet nie miałem pojęcia że istnieją w tym aucie takie zabrudzenia Youtube przyszedł mi z pomocą przy demontażu środkowej konsoli co by nie potrzebnie nie połamać zatrzasków Tu już tapicerka się suszyła po przepraniu. Wystarczyły dwa przejazdy pre-spray, szczota obrotowa, ekstrakcja żeby ją wyprowadzić na prostą Następnie zabrałem się za resztę zdemontowanych elementów wykończeniowych. Niestety nie na wszystkim było widać efekt 50/50, auto aż tak ubrudzone nie było Alcantarę oczywiście po ekstrakcji przeczesałem, w trakcie suszenia również, co by zachowała swoją fakturę Skorzystałem również z okazji i zająłem się wyczyszczeniem konsoli skoro już była wymontowana Na małe odświeżenie załapały się również pedały oraz podstopnica, niestety nie zrobiłem zbliżenia na wszystko przed Tu już po znacznym złożeniu wstępny efekt końcowy oraz rzuty na najbardziej zapaskudzone miejsca Efekt końcowy Próbowałem zrobić fotki już z poskładanego wnętrza jednak światło nie współgrało i nie było widać specjalnego efektu. Jak wspominałem wcześniej, głównym pacjentem była tu tapicerka a parę rzeczy zrobiłem przy okazji. Następna w kolejce jest podsufitka jednak muszę domówić nową chemie. Zdecydowałem się na proszek, Maxifi, Chemspec. Gotowe płyny nie wychodzą zbyt opłacalnie Ciąg dalszy na pewno nastąpi w swoim czasie. Jak ktoś ma jakieś rady, zastrzeżenia to śmiało pisać, ciągle się uczę, jestem amatorem 15 1
piła6 Opublikowano 7 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2021 Super efekt! Z ciekawości , czym robiłeś paski na dywanikach i podłodze?
Dares Opublikowano 8 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2021 Dzięki 13 godzin temu, piła6 napisał: Super efekt! Z ciekawości , czym robiłeś paski na dywanikach i podłodze? Na zdjęciu z plastikowymi ściągaczami widać taki płaski pędzelek z krótkim włosiem
cel_detailer Opublikowano 25 Lutego 2022 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2022 Super efekt Odnośnie tych pasków to tym pędzelkiem je robiłeś jeszcze jak była lekko wilgotna wykładzina czy jak?
rombinik Opublikowano 26 Lutego 2022 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2022 @Dares na pierwszym zdjęciu po prawo to E46 Clubsport?
Rekomendowane odpowiedzi