przemo_82 Opublikowano 24 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2021 Witam, posiadam myjkę Stihl RE 117 z 2005 roku (jest to bliźniak z Nilfisk E 130.1 - głowica pompy na 3 śruby) We wrześniu podczas mycia auta zauważyłem jakby piana z pianownicy PA była "gorsza" (być może jest zakamieniona) a lanca "vario" tak jakby syczała podczas mycia, pojawiło się także syczenie podczas wyłączania lancy. Aktualnie jestem po wymianie oleju, kompletu uszczelnień pompy pierścieni dociskających oraz zaworu start/stop. W pompie znalazłem zmielony oring pochodzący z zaworu Start/stop. Po złożeniu myjka działa, nic nie cieknie (wcześniej kapało - zawsze była woda pod myjką), pompa raz na 10-15 min dobija ciśnienie (wcześniej było częściej ale sprzęt ma przecież 15 lat) ale po puszczeniu pistoletu nadal słychać taki charakterystyczny "syk" którego występowania wcześniej nie pamiętam. Na oko brzmi to jakby pompa zasysała powietrze po zatrzymaniu silnika. Wszystko skręcone, oringi przesmarowane (niepodwinięte), gdzie szukać przyczyny ? Jak ogarnę to wrzucę filmik.
przemo_82 Opublikowano 24 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2021 Link do filmiku z dźwiękiem syczenia https://drive.google.com/file/d/10PQj4mQdpcyu9Pmtu8o4nkAui5XCAFrT/view?usp=sharing
Rekomendowane odpowiedzi