arlid Opublikowano 26 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2020 Cześć. mam pewien problem. Otóż mam na progach listwy z aluminium (fajne, bo ciągle jest zimne ) oraz trochę dodatków chrom. I teraz dwie rzecz. Czym mogę z tych listw usunąć kropki, podejrzewam, że smoły, asfaltu itp.? Myślałem nawet nad K2 TAR REMOVER, aby spróbować, jak to zadziała, lub kupić coś od ADBL czy ELITE DETAILER TAR & GLUE lub Vasco Prewash Tixotrop. Niestety nie wiem, czy nie wejdzie to w reakcje z aluminium, a szkoda kupić i wywalić jak się okaże zbędne (chyba że jeszcze do felg się przyda)? A czym polecaćie polerowac te listwy oraz te dookoła szyb (to chyba jednak tylko powleczony plastik, ale może się mylę i jest to chrom). DO tej pory robiłem to pastą Sonaxa: https://www.sonax.pl/Wyszukiwarka-produktow/(node)/12893/SONAX-Pasta-do-chromu-i-aluminium , ale zastanawiałem się nad Autosol Metal Polish - nada się do alu i chromu, czy rzeczywiście jest różnica w Autosolu jeżeli chodzi o sama do alu? Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi