djarta Opublikowano 31 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2019 Witam. W kwietniu kupiłem pianownicę PA do mojego Karszerka 5.55 Użyłem go może 7 razy razem z Shiny Pink Foam. W niedziele chcąc zrobić pre wash... szok... nie pobiera nic ze zbiornika... sama woda. Napisałem do sprzedawcy Allegro ale tylko napisał, że: ,,zatkany jest dolot chemii ze zbiornika." I teraz pytanie - co mogę zrobić? Rozbierać na własną rekę i jakoś czyścić (ale jak ?) albo mogę wysłać tą pianownicę do sprzedawcy (20 zł transport + 25 zł czyszczenie). Poradźcie coś.
aswiech2003 Opublikowano 2 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2019 Budowa pianownicy wbrew pozorom nie jest trudna. Bierz w dłoń dwa klucze francuskie i rozkręcaj! Zaopatrz się w jakiś box z oringami żeby przy okazji mieć awaryjnie. Wydmuchaj kompresorem, sprawdź czy wężyk do butelki nie jest gdzieś pęknięty, wyreguluj pokrętło regulacji wody, wyczyść sitko - powinno pomoc. Na przyszłość po każdym użyciu wykręć butelkę i psiknij pare razy żeby wypłukać resztki chemi
Rekomendowane odpowiedzi