adk Opublikowano 17 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2019 Witam, Otóż zwykle pracuję na pastach Menzerna i KochChemie - najbardziej popularne wśród amatorów tego sportu Do pracy na ostatnim autem, była to Alfa 159 zamówiłem opakowania past Poorboys World, a konkretnie SSR2 i SSR3. Marka ma dobre jakościowo kosmetyki i skuszony postanowiłem wypróbować ich pasty. Był plan zrobienia 3 etapowej korekty - SSR3/SSR2/KochChemie Antyhologram lub Normfest HighGloss. SSR3 jako pasta silnie tnąca zrobiła niezłe wrażenie, na twardych gąbkach Flexi czy Royal Pads wycinała przyzwoicie, zostawiała po sobie sporo silnych hologramów (nie ma startu do Kocha czy FG400), ale posprzątać miała pasta SSR2. I jakiez było moje zdziwienie kiedy zacząłem działać SSR2. Lakier po dwójce był w jeszcze gorszym stanie niż po trójce - pełno rys, zmatowień, jednym słowem dramat. Próbowałem różnych gąbek - od twardych do miękkich, od Flexi, przez Royala, Lare do NATa. Nic, żadnej poprawy, żadnej wartości. Zawód. I tu jest moje pytanie do osób które pracowały na tych pastach - co robię źle? Czy te pasty są faktycznie chujowe? Czy potrzeba do nich jakiegoś specjalnego podejścia? Może prędkości obrotowe za wysokie, SSR2 pracowała w zakresie 1400-1600obr/min., polerka rotacyjna. Na plus tych past: - zero pylenia - łatwe wycieranie - zapach
michalwi Opublikowano 17 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2019 U mnie pasty z PB sprawowały się bardzo dobrze. Co prawda z SSR2 nie pracowałem, tylko z Mastercut, SSR 2,5 i SSR 1. Może to kwestia rotacji i twojego lakieru? 1
adk Opublikowano 17 Lipca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2019 Piątek/sobota będę miał Opla na warsztacie, co prawda na onestep, ale wypróbuje na jednym elemencie. Może rzeczywiście to kwestia lakieru.
damiano2007 Opublikowano 17 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2019 @adk jak dla mnie za duże obroty. Ja pracuję na niższych maks 1200, a ostatni przejazd na 1000. 1
Rekomendowane odpowiedzi