smerf91 Opublikowano 5 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2019 Cześć! Korzystając z kilku dni wolnego zabrałem się za auto rodziców jakim jest Opel Mokka X z 2017r. Autko ma obecnie 10 400km przebiegu więc jest praktycznie nowe Nie mniej jednak w środku już dawno nie sprzątane i mamy kilogramy kurzu i brudu. Użytą chemię będą podawał na bieżąco Tak się prezentowało przed zabiegiem: I teraz trochę z wnętrza: Dobra pakujemy graty i lecimy na myjnię Na początku oprysk z Shiny Garage Citrus Pre Wash Oil > płukanie > ADBL Vampire Liquid > Prickbort > detale APC Good Stuff 1:5 > i mycie na dwa wiadra Good Stuff Bumblebee Jakby ktoś pytał jak umyłem dach? - Właśnie tak - mały pomocnik W między czasie jak sobie Vampir i Prick działały wziąłem się za koła: Najpierw wlatuje ADBL Vampire Liquid później Prick > później Tenzi Krwawa felga, a na opony RRC Tire and rubber cleaner Płukanko i suszymy Work Stuff Monster - jak widać osuszenie takiego auta nie robi na nim żadnego wrażenia Tak się prezentuje po umyciu: I można jechać do garażu Jako, że czas gonił, a lakier był w dobrej kondycji przemywam tylko IPA 1:1 i wlatuje wosk Pete's 53 oraz testowo na jedno lusterko EZNO Sio2 Na plastiki zewnętrzne wpada Shiny Garage Jet Black Na szyby wlatuje Funky With Magic Ball +z ADBL-owskim Gofrem Opony Good Stuff Black Mamba, a na felgi Funky With Tallisman Prace na zewnątrz uważam za zakończone Przechodzimy do środka Plastiki oczyszczone ADBL Interior Cleaner > materiałowe boczki drzwi ADBL Bonnet > plastiki ADBL WOW > dekory Manufaktura Wosku Interioir Finish HD > kierownica oczyszczona SG Leather Cleaner i jako zabezpieczenie MW Satin Leather I to by było na tyle... Tak prezentuje się Mokka obecnie To by było na tyle. Dzięki i do następnego! 8 2
Lukasz-odkrywca Opublikowano 5 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2019 Auto wygląda świetnie po zabiegach . Powiedz mi jak wygląda docieranie wosku na dachu takiego auta ? Z drabinki czy jak najlepiej? Kolor miazga jak dla mnie. Dobra robota.
Kyau1 Opublikowano 5 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2019 Widzę, że coś tam zadziałałeś na bezdotyku, możesz zdradzić z którego nie przeganiają (może być na PW) Ten lakier (kolor) rewelacja na tych oplach.
smerf91 Opublikowano 5 Lipca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2019 2 godziny temu, Lukasz-odkrywca napisał: Powiedz mi jak wygląda docieranie wosku na dachu takiego auta ? Z drabinki czy jak najlepiej? Ja osobiście kładłem i docierałem wosk z krzesełka Pete's 53 jest banalny zarówno w aplikacji jak i docieraniu tak więc nie było z tym żadnego problemu Np. Jodido bym się nie zdecydował aplikować ale Pete's sama przyjemność 1 godzinę temu, Kyau1 napisał: Widzę, że coś tam zadziałałeś na bezdotyku, możesz zdradzić z którego nie przeganiają (może być na PW) Mam dwa miejsca w CK gdzie jest bezproblemowo z obsługą 1. Przy stacji BP na Alei Solidarności 2. Róg Wrzosowej i Pileckiego Parę razy spędziłem tam kilka godzin i zawsze ok. 2
Slovak Opublikowano 5 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2019 Będzie się rzucała w oczy na kieleckich drogach . Focusa widziałem kilka razy 1
smerf91 Opublikowano 6 Lipca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2019 22 godziny temu, Slovak napisał: Focusa widziałem kilka razy Focus poszedł w okolice Modlina Teraz wypatruj 508 SW i trąb jak coś
Rekomendowane odpowiedzi