etrone Opublikowano 14 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2019 Witam. Zakladam temat i bede z biegiem czasu uploadowal postepy z prac jakie wykonuje przy swoim samochodzie Do tej pory nie fotografowalem poszczegolnych etapow prac ale mysle ze kolejne zdjecia beda bardziej szczegolowe... Auto mam ~3 lata i zrobilem 75 tyd km. Sluzy jako daily. Generalnie lubie miec czysty samochod. Ostatnie prace byly wykonywane po zimie: Felgi dostaly nowe ogumienie wiec gruntownie sie nimi zajalem w marcu; zaprawki, sciaganie ciezarkow i kleju po nich, odtykanie powloki ( unc v1 + v2 ) Uzylem Adbl tar glue, adbl deironizer, krazka do sciagania kleju na starym bass polska da ( nie mialem wkretarki na tamta chwile - wiem ze da, ale jakos sobie poradzilem ) W sumie przed koncem zimy wyczyscilem zimowe kola, zaciski, tarcze ( otwory ) oraz wypolerowalem koncowki wydechow Pasta autosol, robi robote... Kolejne prace obejmowaly "sciaganie" starej powloki jaka bylo 2x unc v1 + 1x unc v2 Bass sie poddal wiec zakupilem jula da 15mm Chcialem polozyc unr zanim zrobi sie goraco ( poprzednim razem 2 lata temu kladlem powloke w temp 27st z rana a jak konczylem bylo 32st po poludniu makabra. Auto umyte zgodnie ze sztuka. piana : Shampo pro adbl z rekawica z merynosa czy jakos tak ( dlugowlosa ) Tar and glue adbl Deiron Zeby zniszczyc calkowicie resztki poprzedniej powloki polozylem chwile na lakier k2 roton - niewiem czy i na ile ale moze zadzialal w ten sposob... Ponowne umycie rekawica. Glinka. Po miedzy niektorymi etapami nastepowalo osuszenie lakieru. Kiedy lakier byl gotowy uzylem menzerny 2500 na cutingowym padzie chyba booski, oraz pasty 3d finishowej na zoltym plaskim. Odtluscilem wipe outem oraz uzylem cleanera Mc Kee's coating prep polish. Poszedlem spac a rano sciagnalem delikatnie kurz i zaczalem aplikowac. W sumie poszly 2 warstwy uncr ( 1,5 butelki lacznie - 1 warstwa prawie cala butelka , 2 warstwa juz mniej ) Na felgach i zaciskach rok temu kladlem wspomniany unc v1 + v2 Do pielegnacji na codzien kol uzywam Do felg Do opon A to kilka fotek z zeszlego roku jak unc v1 + v2 mial rok i ~30 tys km : Kilka nagran : Unc v1 + v2 po roku : A tak wyglada na dzis dzien : Jestem zadowolony z efektu. Pozdro Edit 16.05: Ostatnio udalo mi sie kupic zderzak tylni od RS6 - takze beda inne koncowki wydechow za niedlugo. poniewaz nie mam co zrobic z reszta uncr... postanowilem je wysmarowac przed wspawaniem. po wspawaniu poloze druga warstwe 1
krzygaj Opublikowano 15 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2019 @etrone hmm... coś mi się wydaje, że to nie ten dział - raczej Mój pieszczoch Tutaj wstawiamy relację z mycia/woskowania
lukasz87 Opublikowano 15 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2019 Starczyło CI z jednej buteleczki UNCR-a ma 2 warstwy ? Kurde ja całą butle zużyłem na 1 warstwę w sportbacku ...
etrone Opublikowano 15 Maja 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2019 Na 2 warstwy poszlo dokladnie 1,5 butelki 1 warstwa zuzyla prawie cala butelke, druga warstwa juz mniej
Rekomendowane odpowiedzi