Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jako że niebawem się przeprowadzam z blokowiska do domu jednorodzinnego będę miał możliwość częstego mycia samochodu a nie tylko od święta albo przy zmianie kół na letnie/zimowe u babci 😛  Aktualnie środki jakie posiadam do mycia to nic specjalnego czyli:

1.  Autoland Szampon z woskiem 

2. Moje Auto Czarna opona  (niedawno kupione, razu używane, na początku efekt dość fajny dla oka, potem zrobiło się jakieś tłuste  i kleił się bród do opony)

3. K2 Nuta 

4. K2 Polo Protectant

5. K2 Roton 

6. K2 Venox ( nie używam już, kiepskie) 

7.  K2 Lamp Doctor 

8. Autosol Metal Polish 

9. SG Fluffy drying towel ( po przetarciu dachu i maski już dość mokry jest)

10.  pełno ściereczek z mikrofibry

11. rękawica myjąca

Pacjent to Opel Vectra C ( wersja polift) w kolorze Black Sapphire Mica 20r. Głębokich rys na lakierze nie ma, jedynie takie zwykłe płytkie jak np. przy klamkach od paznokci itp., maska, dach, drzwi, klapa bagażnika... no i oczywiście swirle i hologram czyli ogólnie taki standard chyba dla samochodu. Samochód stoi od ponad 3 lat, 24/dobę pod chmurką i na razie się to nie zmieni.  Samochód myty 1,5tyg temu, już by trzeba było znów umyć 😛,  szczególnie felgi z pyłu z klocków hamulcowych 

Planowałem zakupić jeszcze parę drobiazgów bo niektóre już mi się kończą z w/w ale nie wiem czy wszystko będzie współgrało ze sobą np. qd+ i bh.

Work Stuff MONSTER Drying Towel 90x73 

- Pędzelek ADBL Round Detailing Brush Rozmiar 12 (25mm) /  do kratek w grilu 

- NITRYLEX Rękawice Nitrylowe PF Black

- Aplikator z Mikrofibry z Kieszonką 13cm / do kokpitu i plastików w środku

-  Poorboy's World Bird Shit Remover 473ml / z racji gołębi w sąsiedztwie ,

- dwa wiadra po 20l

- POORBOY'S WORLD Natural Look Dressing 473ml 

- POORBOY'S WORLD Black Hole Show Glaze

- POORBOY'S WORLD Quick Detailer Plus QD+

- POORBOY'S WORLD Super Slick & Wax 946ml 

- Jakaś szczotka do mycia fleg i nadkoli (2w1)

Poszukuje jeszcze czegoś do mycia felg, mam teraz możliwość ściągania całych kół przy myciu a nie chce co 2tyg psikać ich tym K2 Roton bo jest mocny i szkoda mi felg, używam go tylko przy zmianie kół także 2 razy do roku.  I coś do zabezpieczenia i błysku  żeby tak ten pył klocków nie siadał inne brudy. Ostatnio wypucowałem je na koniec tym Autosolem.

Co zmienić z aktualnie posiadanych, co kupić z w/w a co sobie darować i kupić coś innego bądź wcale? Huh.. to na tyle, ciałem być dokładny. Pozdrawiam.

20190512_160129.jpg

Opublikowano

Kolego jak chcesz być dokładny to poczytaj w ten sposób to forum przez parę dni a lista zakupów sama Ci się w głowie ułoży.
Ten szpraj do opon właśnie wczoraj wrzuciłem - typowy marketowy środek dający jakiś efekt na chwilę.
Monstera chyba teraz nie dostaniesz bo wycofali ze sprzedaży ze względu na prujące się brzegi.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Tak monstera chwilowo brak ale mają wypuścić jeszcze większy monster poprawiona wersją albo weź od shiny garage extreme towel co do felg polecam do bieżącego użytku excede uwc (ultimate whele cleaner) . Co do reszty jak kolega wyżej trochę poczytać bo widzę że hurtowo leciałeś z poorboys. Z pędzelków polecam work Staff mają kilka wersji normal -albinos - Black.

Opublikowano
1 godzinę temu, martinii napisał:

Kolego jak chcesz być dokładny to poczytaj w ten sposób to forum przez parę dni a lista zakupów sama Ci się w głowie ułoży.
Ten szpraj do opon właśnie wczoraj wrzuciłem - typowy marketowy środek dający jakiś efekt na chwilę.
Monstera chyba teraz nie dostaniesz bo wycofali ze sprzedaży ze względu na prujące się brzegi.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Na allegro jeszcze mają. Dokładnie ten sprej do opon to chwilowy efekt...

Godzinę temu, audicoupe napisał:

Tak monstera chwilowo brak ale mają wypuścić jeszcze większy monster poprawiona wersją albo weź od shiny garage extreme towel co do felg polecam do bieżącego użytku excede uwc (ultimate whele cleaner) . Co do reszty jak kolega wyżej trochę poczytać bo widzę że hurtowo leciałeś z poorboys. Z pędzelków polecam work Staff mają kilka wersji normal -albinos - Black.

Dzięki, wezmę to pod uwagę i dopisze do listy 🙂