Mardixx Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Witam, zamierzam otworzyć firmę autodetalingowa i mam dylemat gdyż nie wiem jak ja nazwać.Jestem tutaj nowy na forum oraz strasznie młoda osoba która szczerze się jeszcze uczy, mam rok nauki w szkole ale wpadłem na pomysł ze w celu wyrobienie marki mógłbym po szkole już robic niektóre rzeczy, posiadam polerke, karchery, odkurzacze piorące itd profesjonalna chemia też jest zakupiona. Na razie nie działam jako firma gospodarczą a jako firma niezarejestrowana której przychód nie może być większy niż 1050 zl.Glownym moim zadaniem jest sprawdzenie popytu na usługę gdyż w mojej okolicy nie. Ma. Żadnego autodetalingu itd oraz potrzebuje pomoc wasza w wymyśleniu nazwy. Osobom które zamierzają mnie obrażać podziękuję a osoby które będą mi wstanie pomoc z góry dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkadio_Gdansk Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Definicja firmy nierejestrowanej jest chyba taka, że nie może być to działalność wymagająca pozwoleń czy innych rzeczy mogących wpływać na środowisko. Więc różnie z tym może być. Odnośnie tematu nazwa ma być Twoja. Przy działalności jednoosobowej w nazwie jest Twoje imię i nazwisko.Im krótsza i łatwiejsza do zapamiętania tym lepiej. Może inicjały i Detailing/car spa. To takie modne i związane z tym czym się zajmujemy. Dowolność pełnaWysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardixx Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Ooo dziękuję,postaram się głębniej dowiedzieć co do tematu tej firmy niezarejstrowanej. Ale jak tak o tym mowa czyli mam rozumieć że jak pierzemy siedzenia tylko itd to trzeba mieć pozwolenie na środowisko mimo wszystko? Oraz chciałbym zapytać jeszcze ile kosztuje taka forma usługi (wiem że to kwestia ilości zabrudzenia i powierzchni) ale załóżmy że auto jest średnio zabrudzone a czyścimy załóżmy a6 c5 jest to auto średniego wieku a posiadający nie mała powierzchnię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkadio_Gdansk Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Jest gdzieś na forum temat o zakładaniu działalności związanej z detailingiem. W teorii powinniśmy w praktyce dowiedz się u siebie w miejscowości jak to wygląda bo każda gmina może mieć inaczej to załatwiane.Kwestia ceny to temat rzeka. Są firmy co piorą za 100 zł i są takie co piorą za 500 zł. Kwestia ile ktoś będzie w stanie zostawić pieniędzy za Twoją usługę, to jak się rozpromujesz i jaka będzie jakość usługiWysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi