Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, zabrałem się za polerkę auta Audi A4 B6 w czarnym kolorze i zauważyłem lekkie dołki w lakierze. Myślę że przyczyną było jakieś małe gradobicie bo dołki występują na masce, dachu i klapie bagażnika. Chciałbym się was zapytać czy jest możliwość tego wypolerowania czy lepiej zostawić jak jest nie ryzykując starcia warstwy lakieru? Zdjęcie po 3 krotnej polerce pastą Menzerna 2500 i żółtym padzie NAT. Finalnie będzie powłoka kwarcowa CarPro Cequartz.

20190309_201120.jpg

20190309_201130.jpg

Opublikowano

Nie polerowałbym tego. 

a) element powtórnie lakierowany, wada fabryczna, nie naprawisz tego polerką

b) element oryginalnie lakierowany, odpryski/dziurki (tak jak piszesz), trzeba by dużo ściągać, co zrobisz za rok albo dwa gdy będziesz chciał odświeżyć lakier?

• Lubię to 1
Opublikowano
Godzinę temu, Zdroja0 napisał:

Nie polerowałbym tego. 

a) element powtórnie lakierowany, wada fabryczna, nie naprawisz tego polerką

b) element oryginalnie lakierowany, odpryski/dziurki (tak jak piszesz), trzeba by dużo ściągać, co zrobisz za rok albo dwa gdy będziesz chciał odświeżyć lakier?

Dzieki, też tak myślałem ale chciałem poznać jakąś opinie. Może po ceramice nie będą się tak rzucać w oczy bo jednak dostaną połysku 🙂