malukry122 Opublikowano 12 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2019 witam, zabrałem się za polerkę auta Audi A4 B6 w czarnym kolorze i zauważyłem lekkie dołki w lakierze. Myślę że przyczyną było jakieś małe gradobicie bo dołki występują na masce, dachu i klapie bagażnika. Chciałbym się was zapytać czy jest możliwość tego wypolerowania czy lepiej zostawić jak jest nie ryzykując starcia warstwy lakieru? Zdjęcie po 3 krotnej polerce pastą Menzerna 2500 i żółtym padzie NAT. Finalnie będzie powłoka kwarcowa CarPro Cequartz.
Zdroja0 Opublikowano 12 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2019 Nie polerowałbym tego. a) element powtórnie lakierowany, wada fabryczna, nie naprawisz tego polerką b) element oryginalnie lakierowany, odpryski/dziurki (tak jak piszesz), trzeba by dużo ściągać, co zrobisz za rok albo dwa gdy będziesz chciał odświeżyć lakier? 1
malukry122 Opublikowano 12 Marca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2019 Godzinę temu, Zdroja0 napisał: Nie polerowałbym tego. a) element powtórnie lakierowany, wada fabryczna, nie naprawisz tego polerką b) element oryginalnie lakierowany, odpryski/dziurki (tak jak piszesz), trzeba by dużo ściągać, co zrobisz za rok albo dwa gdy będziesz chciał odświeżyć lakier? Dzieki, też tak myślałem ale chciałem poznać jakąś opinie. Może po ceramice nie będą się tak rzucać w oczy bo jednak dostaną połysku
malukry122 Opublikowano 19 Marca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2019 Wrzucam efekt po ceramice. Jest bardzo dobrze. Wszystkie dołki zostały zalane i nie rzucają się w oczy
Amatordetailingu Opublikowano 19 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2019 Ładnie to wyszło, jaką powłokę położyłeś?
Rekomendowane odpowiedzi