kuba Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Przyszło mi pracować z bardzo ładnym dość nowym samochodem. Stan lakieru na pierwszy rzut oka zadowalający. Po dokładniejszej inspekcji pełno czarnych kropek po asfalcie na bokach samochodu oraz dosyć dużo swirsów na całym samochodzie. Lakier w mazdzie okazał się dosyć twardy więc zastosowałem całą gamę środków 3m oraz smartpolish do wykończenia. Samochodem miałem stety a może i niestety okazję się przejechać no i troszku się zakochałem, rwd, 160km, gwint teina dają dużo frajdy z jazdy. Przedni zderzak podczas moich prac poszedł do malowania bo miał dwa pęknięcia. Samochód muszę zabrać jeszcze na jakąś sesje w całości. Wosk to jak zwykle w moim przypadku smartwax concourse. Dach został zaimpregnowany dwiema wartwami AquaImp od sebby. Plastiki oraz opony smartgel. Deska rozdzielcza smartdressing. Dobra jak zwykle koniec gadania czas na foty Dwa wiadra z leroy merlin + smartcarwash + rękawica z mikrofibry smarwax/CG Tylna klapa przed: Na początek w ruch poszła glinka: Tak wyglądały całe boki samochodu: Tylna klapa przed: Coś tam sobie poleruje maskę moim ulubionym padem 3m: 50/50: Parę zdjęć po: I na koniec jak zwykle fotka mojego monster garage: Enjoy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Świetne auto i świetna korekta - foty 50/50 robią wrażenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Zaraz i ja się zakocham.. kuba - Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Kuba super Podziwiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Lakier dość ciekawy bo w pewnym świetle jest czerwony bardzo krwisty a w pewnym robi się delikatnie pomarańczowy. A frajda z jazdy tym samochodem jest nie z tej ziemi super się prowadzi lekkie dodanie gazu i uślizg tylnej osi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebba75 Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Piekna robota Kuba tylk czmeu nie uzyles niczego do zmycia asfaltu?Glinka pomaga ale mogles sobie troszke ulzyc. PS starsznie sie ciesze ze jest coraz wiecej zdjec i opisow wielu forumowiczow,ciekawe prace i super rezultaty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Świetne auto, jedyny roadster obok S2000 które mi się podoba. Praca również robi wrażenie, takie tematy sprawiają że człowiek rozważa inny kolor na przyszłość niż czarny Co to za maszyna ? 9227 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CMQ Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Jedne z najlepszych 50/50 jakie widziałem - szacun! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2010 czmeu nie uzyles niczego do zmycia asfaltu? właśnie jestem na etapie wybierania odpowiedniego środka i nie mogę się zdecydować od dłuższego czasu Co to za maszyna ? 9227 ? SA7000C, ma trochę minusów jest ciężka, i ma wysokie obroty minimalne ale sokojnie można jej używać z 1/3 wciśniętego przycisku oraz 2/3 wciśniętego przycisku wtedy obroty są na poziomie 600 oraz około 800rpm tak na moje oko. Wielu z was powie pewnie że maszyna niezbyt się nadaje i się zgodzę bo długa praca z nią bywa męcząca ale jak widać można W najbliższych tygodniach kupuje albo 9227cb albo festoola tylko nie wiem czy kasy styknie na festoola Jedne z najlepszych 50/50 jakie widziałem - szacun! Dziękuje za słowa uznania. Ja ze swojej strony uważam że jeszcze wiele muszę się nauczyć ale przez rok dość dużo umiejętności już nabyłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi