Marcin Gugu33 Opublikowano 26 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2019 Witajcie, mam kilka problemów.. Zapewne mało detailignowych, lecz macie tu obszerne doświadczenie. 1. Błotnik tylny, pęknięcia.. pewnie szpachla pod spodem, a więc co moge z tym zrobić? Jakieś opcje? malowanie punktowe punktowe, ale jak zgubić odcień?.. Czy próba papierkiem delikatnie i polerka? 2. Listwy chrom - raczej nie do uratowania? a nawet chciałbym je na czarno prysnąć, swego czasu na chrom guma w spreju fajnie leżała.. 3. Listwe chrom na klej czy taśmę dwustronną podkleić?
barto125 Opublikowano 26 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2019 Ładnie to auto musiało być bite. Punktowo odcienia nie zgubisz przy takim kolorze - będzie widać, najlepsza opcja to cały element, razem ze zeszlifowaniem do gołego i zobaczyć co się tam dzieje. Listwy swojego czasu kleiłem na różne sposoby i najlepszy okazał się klej do szyb.
Marcin Gugu33 Opublikowano 27 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2019 No to jest opcja oczywista, że jeśli to ruszę to cały etap wtedy do zrobienia.O kwestie bicia nie było pytania.Bardziej pytam czy jest sens próby maskowania tego?Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
barto125 Opublikowano 27 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2019 To już musisz sam sobie odpowiedzieć na to pytanie, czy chcesz mieś zamaskowane na chwilę czy zrobione pożądnie na dłużej. Niedokładnie widać na zdjęciach, ale wydaje mi się że ruda spod spodu przebija.
veebrys Opublikowano 27 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2019 59 minut temu, barto125 napisał: To już musisz sam sobie odpowiedzieć na to pytanie, czy chcesz mieś zamaskowane na chwilę czy zrobione pożądnie na dłużej. Niedokładnie widać na zdjęciach, ale wydaje mi się że ruda spod spodu przebija. Albo ruda albo szpachla pęka. Jedyna opcja to chyba albo to zerwać i porobić zaprawki żeby to jakoś się trzymało albo zrobić porządnie i pomalować na nowo.
barto125 Opublikowano 27 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2019 @veebrys Prawdopodobnie jedno i drugie - ruda wychodzi i popycha szpachlę która pęka.
veebrys Opublikowano 27 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2019 1 minutę temu, barto125 napisał: @veebrys Prawdopodobnie jedno i drugie - ruda wychodzi i popycha szpachlę która pęka. racja... jakoś się sam zakręciłem :)
Rekomendowane odpowiedzi