aaa1 Opublikowano 10 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2018 Witam serdecznie, nalozono mi na szybe Soft99 (zapewne Ultra), poniewaz nie spodobal mi sie efekt splywania wody, zostalo to usuniete srodkiem tego samego producenta po 24h. Bylo widac, ze woda nie splywa juz jak wczesniej. Niby temat zamkniety. Obawialem sie rowniez mgielki. Teraz jak zrobilo sie chlodno to rano przed nagrzaniem szyby mam mgielke jak pada. Nagrzenie szyby albo... 20 stopni na zewnatrz pomaga. Wycieraczki zmienione na Bosch. Szyba i auto praktycznie nowe. Chcialem sie zapytac jaka jest szansa, ze jest to nadal wplyw nanowycieraczki? Czy moze to byc jej pozostalosc? Czy podgrzanie szyby przy aktywnej nanowycieraczce niweluje mgielke? Czy to prostu kwestia tego, ze jest roznica temperatur? Szyba umyta IPA kilkukrotnie dodatkowo. Chce sie upewnic, ze to nie pozostalac nanowycieraczki? Dzieki!
Adaszek96 Opublikowano 10 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2018 Witam serdecznie, nalozono mi na szybe Soft99 (zapewne Ultra), poniewaz nie spodobal mi sie efekt splywania wody, zostalo to usuniete srodkiem tego samego producenta po 24h. Bylo widac, ze woda nie splywa juz jak wczesniej. Niby temat zamkniety. Obawialem sie rowniez mgielki. Teraz jak zrobilo sie chlodno to rano przed nagrzaniem szyby mam mgielke jak pada. Nagrzenie szyby albo... 20 stopni na zewnatrz pomaga. Wycieraczki zmienione na Bosch. Szyba i auto praktycznie nowe. Chcialem sie zapytac jaka jest szansa, ze jest to nadal wplyw nanowycieraczki? Czy moze to byc jej pozostalosc? Czy podgrzanie szyby przy aktywnej nanowycieraczce niweluje mgielke? Czy to prostu kwestia tego, ze jest roznica temperatur? Szyba umyta IPA kilkukrotnie dodatkowo. Chce sie upewnic, ze to nie pozostalac nanowycieraczki? Dzieki!Jak chcesz się upewnić że jej nie ma to kup glass compound z od s99. Kolistymi ruchami wcieraj compounda i wspomagaj się wodą z atomizera. Jak przestanie odpychać wodę na szybie to znaczy że jest usunięta.Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
aaa1 Opublikowano 10 Października 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Października 2018 Dzieki! glass compound? Dokladnie tym zostalo usuniete z tego co pamietam. Taki z aplikatorem, gosciu nakladal kolistymi ruchami i sprawdzal. Co ciekawe, zadzwonilem do ASO to powiedzieli, ze to co nalozylem zmienia strukture chemiczna szyby i oni maja w nosie. Domyslam sie, ze tak nano-wycieraczka nie dziala
damiano2007 Opublikowano 10 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2018 2 minuty temu, aaa1 napisał: Dzieki! glass compound? Dokladnie tym zostalo usuniete z tego co pamietam. Taki z aplikatorem, gosciu nakladal kolistymi ruchami i sprawdzal. Co ciekawe, zadzwonilem do ASO to powiedzieli, ze to co nalozylem zmienia strukture chemiczna szyby i oni maja w nosie. Domyslam sie, ze tak nano-wycieraczka nie dziala Hahaha chyba padne! Co za matoły powiedziały że zmienian strukture haha Na szybie tworzy się powłoka hydrofobowa co odpycha wode. Ze szkłem nic Ci nie przereaguje.
aaa1 Opublikowano 10 Października 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Października 2018 Panowie, wyglada, ze poza temperatura jest to... wosk. Nie jestem w stanie tego sam wyczyscic, co usune to wraca, pewnie z dachu itp. W poprzedniej myjni uzyli szamponu z woskiem... Wczesniej bez mojej zgody nalozono mi nano wycieraczke.. Strach pomyslec co dalej.. Polecicie mi w Lodzi miejsce gdzie moglbym to bezpiecznie usunac a w gratisie nie dostane kolejnych problemow typu 'aaaa tylko troche panu wypolerowalismy reflektory'
Szcz3p4n Opublikowano 10 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2018 W łodzi to do Grześka uderzajClinic4car Brzeźna 3 Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
macmel Opublikowano 10 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2018 37 minut temu, aaa1 napisał: W poprzedniej myjni uzyli szamponu z woskiem... Wczesniej bez mojej zgody nalozono mi nano wycieraczke.. Strach pomyslec co dalej.. nakładają gdzieś na myjni ręcznej za darmo niewidzialną wycieraczkę z soft 99? po co? co to za innowacyjny model biznesowy?
aaa1 Opublikowano 10 Października 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Października 2018 52 minuty temu, Szcz3p4n napisał: W łodzi to do Grześka uderzaj Clinic4car Brzeźna 3 Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka Dzieki! 18 minut temu, macmel napisał: nakładają gdzieś na myjni ręcznej za darmo niewidzialną wycieraczkę z soft 99? po co? co to za innowacyjny model biznesowy? Niestety to dwie osobne przygody. Nano nalozono mi 'gratis' po nakladaniu twardego wosku, a hydrowoskiem 'poczestowano' na myjni, mimo mojej wyraznej prosby: woda, czysty szampon, miekka gabka.
aaa1 Opublikowano 11 Października 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Października 2018 Panowie, a czy takie 'zachowanie' szyby wskazuje Wam na pozostalosci nano (mgielka oraz lekko tlusta szyba miejscami) czy raczej hydrowosk? Zastanawia mnie to, ze mgielka pojawia sie w tych samych miejscach a wczoraj jak wytarlem husteczka do usuwania wosku to... pogroszylem sytuacje. Drugie pytanie: w kilku detailingowych miejscach powiedziano mi, ze tylko maszynowe polerowanie szyby, chemia nie zejdzie jak to resztki nano. A nie wiem czy chce to robic w aucie co ma dwa miesiace...
Rekomendowane odpowiedzi