Marco Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Przedstawiam wam wynik mojej pierwszej pracy dla kogoś. Robótka ,dla mnie,właściwie taka testowa. Testowałem materiały, ale przede wszystkim czas jaki jest potrzebny na pracę. Nie mam niestety zdjęć jak wyglądało auto przed operacją ,ale było bardzo zniszczone. Generalnie w całości nadawało się do wet sandingu(papierem przecięta maska i tylna klapa oraz miejscowo na głębszych rysach). Mocno zmatowiałe -praktycznie brak połysku. Mycie piana aktywna-łącznie z zakamarkami ,nadkolami,mycie felg Mycie ręczne szamponem Nigrin Glinkowanie( tragedia 50g po tak małym aucie praktycznie do wyrzucenia)-straszny syf powtórne mycie AG BSC Kilka zaprawek-korozja Polerowanie: AG 3B Fine Abrassive,Farecla G3,Meguiars UC,Meguiars SWirlX Wykonczenie/cleaner: AG SRP Wosk: #16 Dressingi: Megs TD ,Endurance,Smartdressing Dodatkowe prace: jak wspomniałem-zaprawki oraz malowanie zderzaków "strukturą" na czarno -były jasno szare i mocno zniszczone. polerowanie lamp przednich(wet sanding) i tylnych Poza tym szybkie odświeżenie wnętrza(ponad program)-odkurzanie,oraz plastiki -AG IS +Smartdressing Mycie komory silnika +dressingi(takie odświeżenie bez wczuwania)-tez ponad program Czas pracy: dwa dni od rana do wieczora z przerwa na obiad + kolejne pół dnia na kosmetykę. http://img412.imageshack.us/img412/122/1002790.jpg http://img153.imageshack.us/img153/8302/1002789.jpg http://img693.imageshack.us/img693/1348/1002788z.jpg http://img532.imageshack.us/img532/5029/1002787a.jpg Fotki tylko 4,ale naprawdę nie ma czasu na pierdoły Od razu uprzedzam komentarze-tylne nadkola dokładnie wymyte i tak wyglądają. Są zabezpieczone "barankiem" w kolorze beżowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smalec Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2010 szkoda, że wcześniej nie zrobiłeś fotek, bo z Twojego opisu wynika, że różnica byłaby olbrzymia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Marco, nie widać zdjęć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marco Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2010 szkoda, że wcześniej nie zrobiłeś fotek, bo z Twojego opisu wynika, że różnica byłaby olbrzymia Uwierz mi ze tak. Nie poznał klyent auta [ Dodano: 17 Kwiecień 2010, 14:08 ] nie widać zdjęć kurde a czemu... Dodałem dodatkowe linki Testuję nowy hosting Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smalec Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2010 ja widzę zdjęcia. Kawał dobrej roboty! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Marco, dobrze Ci to wyszło. Ciemne lakiery są wdzięczne do pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Ciemne lakiery są wdzięczne do pracy git robota! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Marco, masakra ...czemu tak mocno wyostrzyłeś ... przecież to nawet nie wygląda teraz ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marco Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Marco, masakra ...czemu tak mocno wyostrzyłeś ... przecież to nawet nie wygląda teraz ...W sensie? Chodzi Ci o podkręcenie zdjęcia? Absolutnie nic nie robiłem! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Thomas napisał/a: Marco, masakra ...czemu tak mocno wyostrzyłeś ... przecież to nawet nie wygląda teraz ... W sensie? Chodzi Ci o podkręcenie zdjęcia? Absolutnie nic nie robiłem! chodzi mi o to,że jak spojrzysz na zdjęcia to krawędzie na samochodzie,czy nawet antena nie ma gładkości tylko robią się kwadraciki .... takie rzeczy się robią jak za mocno wyostrzysz zdjęcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marco Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Poważnie nic nie dotykałem,wrzuciłem tylko na szybko .Uwierz.Ale jak porównuję zdjęcia oryginalne z tymi które sa w hoście to faktycznie jest różnica. To chyba przez to. Zobacz tutaj -to to samo zdjęcie ale bezpośrednio wrzucone na serwer. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2010 być może to przez serwer ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabul Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Poważnie nic nie dotykałem,wrzuciłem tylko na szybko .Uwierz.Ale jak porównuję zdjęcia oryginalne z tymi które sa w hoście to faktycznie jest różnica. To chyba przez to. Polecam http://picturepush.com/ Ps: Fajna robota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yooz3r Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 dobra robota, trochę zastrzeżenia mam co do zdjęć - staraj się zrobić z bliskiej odległości na funkcji makro (taki kwiatek) większość aparatów już ten tryb scen posiada oraz ująć w kadrze odbicie np. słońce, latarka, lampa itp. wtedy najlepiej widać rysy odnośnie serwera to polecam imagevenue.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi