Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Potrzebuję waszej pomocy w skompletowaniu zestawów chemii i akcesorii.

Co lepsze do czyszczenia i nablyszczania opon i jakie akcesoria (pasta,spray)?

Do czyszczenia felg aluminiowych jaki środek i akcesoria pomocnicze. ?

Posiadam w Golfie4 elementy plastiku ale nie jest to goły czysty plastik tylko taki matowy. Co do takiego rodzaju kokpitu polecacie za środek czyszczący z zabrudzeń? Czy oprócz środka do czyszczenia dajecie na to drugi np produkt nabłyszczający? 

Jaki płyn do szyb?

Jaki wosk? 

Wiem że jest tego pełno na forum lecz że jestem zielony w tym temacie chciałbym abyście nawiązali odpowiedzi dotyczące mojego pytania będzie mi łatwiej się z tym wszystkim połapać. Proszę o wyrozumiałość jeśli jest coś źle sprecyzowane proszę pytajcie a szerzej wam odpowiem o co chodzi. 

Opublikowano
Witam. Potrzebuję waszej pomocy w skompletowaniu zestawów chemii i akcesorii.
Co lepsze do czyszczenia i nablyszczania opon i jakie akcesoria (pasta,spray)?
Do czyszczenia felg aluminiowych jaki środek i akcesoria pomocnicze. ?
Posiadam w Golfie4 elementy plastiku ale nie jest to goły czysty plastik tylko taki matowy. Co do takiego rodzaju kokpitu polecacie za środek czyszczący z zabrudzeń? Czy oprócz środka do czyszczenia dajecie na to drugi np produkt nabłyszczający? 
Jaki płyn do szyb?
Jaki wosk? 
Wiem że jest tego pełno na forum lecz że jestem zielony w tym temacie chciałbym abyście nawiązali odpowiedzi dotyczące mojego pytania będzie mi łatwiej się z tym wszystkim połapać. Proszę o wyrozumiałość jeśli jest coś źle sprecyzowane proszę pytajcie a szerzej wam odpowiem o co chodzi. 
Do czyszczenia opon zaopatrz się w produkt Excede tire and rubber cleaner oraz jakąś szczoteczke, może być jakaś marketowa z twardszym włosiem albo jeśli masz niskoprofilowe opony to polecam szczotkę muc-off. Do zabezpieczenia jest wiele środków. Bardzo ładny efekt zostawia Black Water od ADBL, jest za niewielką kase oraz to produkt wodnisty, który jest prosty w aplikacji. Do nałożenia dressingu polecam gąbeczki. Do czyszczenia środka mogę polecić interior qd lub carpro inside - Ale to już znacznie droższy produkt ( o ile twój środek samochodu nie przypomina busa którym jeździ kurier - wtedy już tylko pozostaje kupić apc). Do zabezpieczenia mogę polecić PB Natural look, ale jeśli nie lubisz mocnej satyny a mat to mademoiselle od FW. (Natural look dobrze kryje bardziej zmęczony plastik np u dołu drzwi). Jeśli chodzi o woski to temat rzeka. Na początek polecałbym spróbować czegoś z wosków w płynie lub qd.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka