Stolaar Opublikowano 28 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2018 Witam, jako że zacząłem w pełni przygodę z detailingiem, chciałbym się Was poradzić czego mi jeszcze brakuje w początkowym zestawie do przeprowadzenia one step / korekty 2/3 etapowej oraz do ' codziennej ' pielęgnacji. Maszyna polerska: DA ADBL Roller 9mm Pady: Royal Pads - Micro Cut, Niebieski, Żółty, Czerwony Pasty: Menzerna F400 + 2500 + Koch Antihologram Myjka: Karcher K3 Tar&glue: Mac serien prickbort mac 124 Deironizer: ADBL Vampire Glinka: Work Stuff Clay Bar Wnętrze: ADBL Interior QD Opony: CarChem Polymer Tyre Dressing Pianownica ręczna: Marolex 3000 Rękawica do mycia: Podobna do Flexipada Merinio lecz czas na zmiany ponieważ ona ma już lepsze czasy za sobą Wosk: Soft99 Fusso Mikrofibry ok. 10szt. Ręcznik do osuszania: CHEMICAL GUYS FLUFFER lub coś identycznego. Odtłuszczanie: IPA + Zmywacz sylikonowy APP Brakuje na pewno aktywnej piany, szamponu, nowej rękawicy do mycia oraz budżetowej lampy halogenowej wraz z latarką
Hajduk Opublikowano 28 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2018 Na jakim aucie będziesz przeprowadzał pierwszą korektę ?
Stolaar Opublikowano 28 Lipca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2018 Mam do wyboru 3 auta na początek Citroen C4 czerwony met, Peugeot 407sw, e46 i na koniec w swoim vw.
Hajduk Opublikowano 28 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2018 Zastanawiam się jak będzie wychodzić korekta na lakierze VW przy zestawieniu DA of Adbl i paście 400. Pewnie też będzie zależało od stanu lakieru
Stolaar Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Ktoś coś jeszcze podpowie ?
Rekomendowane odpowiedzi