izusek Opublikowano 18 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2018 Hej, Mieszkam w DE i w mojej okolicy potwornie pyliły brzozy. Mylem auto na myjni recznej i jeszcze później na dwa wiaderka przy pomocy rękawicy ale pod ręką dalej czuć chropowatą powierzchnię. Musiałem użyć glinki do usunięcia tego, tylko że to jest na 70% lakieru(maska, dach, ogólnie cześci które są bardziej w poziomie). Macie jakieś pomysły jak się tego można jeszcze pozbyć? Jeszcze jedno pytanie, czy glinke mogę używać kilka razy? Używałem jej już raz. Oraz czy glinka ściera lakier? (Oczywiście używając ją w jednej ręce mam gąbkę z płynem i wyciskam żeby był poślizg i nie dociskam)
Kryman Opublikowano 18 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2018 1. Możesz wyciąć brzozy. 2. Zagnieć ją do środka i używaj aż nie będzie po niej widać, że pasowałoby ją wymienić. 3. Ściera aż do podkładu! Ja to bym auta nie glinkował bo widać jak lakier w oczach znika
YOBACK Opublikowano 18 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2018 SPróbuj Tar & Glue użyć. GLinka powinna wszystko usunąć bez problemu. Glinka nie ściera lakieru.
RafalB Opublikowano 18 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2018 Ja kiedyś wyglinkowalem auto i nie zdążyłem położyć wosku bo musiałem gdzieś jechać, auto zaparkowalem pod drzewem... całe w kropeczki od soku... tar & glue załatwił sprawę, 5 min i splukalem, wszystko ładnie zjechało. Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi