MlodyKoguT Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Panowie tak jak w temacie, tapicerka robiona zestawem enz all i plukanka formula 90 a fotele wyglądają nie wiele lepiej jak przed zabiegiem. Nawet material nie rozjasnial wyglada to tak jakby chemia wogolema nie nie podzialala. Pralem wiele kompletow tylko ze zwyklegoaterialu tym zestawem i bylo ok. Gdzie popelnilem blad?
Arkeolowy Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Enz All nie jest na wszystko. Jest to pre-spray enzymatyczny i dobrze radzi sobie z praniem krwi, kału, białka, wymiocin. Na tapicerce samochodowej z reguły masz tłuszcz, pot. Warto mieć w zanadrzu inny pre-spray np. od Maxifi 1
MlodyKoguT Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Mam tez tersusa pr101 ale swego czasu tez w mondeo meczylem sie z podobna tapicerka
YOBACK Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2018 @MlodyKoguT Może temperatura roztworu, albo słabo szczotkujesz>
MlodyKoguT Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Temperatura ok 80st jak zobaczyłem co wychodzi to zwracalem na to uwage takze wydaje mi sie ze bylo ok
Jarekk Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Nie przemoczyłeś tapicerki i nie pociągnąłeś brudu z gąbki ? co na jasnej tapicerce moze miec opłakany skutek ?
Dystrybutor Maxifi Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Proponuję zastosowanie dodatku MAXIFI Accelerator, który można dodać do pre-spraya i do płukania, jest to wzmacniacz, który szczególnie dobrze działa na jasnych materiałach. Jeśli chodzi o pre-spray to do tapicerek samochodowych znacznie lepiej sprawdzają się mocne pre-spraye (np. MAXIFI Master Pre-Spray) niż enzymatyczne. Enzymatyczne to tylko tam gdzie jest dużo plam po jedzeniu, krwi itp. organicznych. To częsty błąd, że enzymatyczny pre-spray stosuje się do prania tapicerek samochodowych. 1
Rekomendowane odpowiedzi