kamilb Posted January 25, 2017 Report Share Posted January 25, 2017 Chciałem wam przedstawić relację z renowacji zabawki Moskwicz. Niestety nie robiłem za dużo zdjęć w trakcie prac ale coś tam mi się udało pokazać W czasie kiedy ja byłem dzieckiem był to rarytas, który miałem szczęście posiadać, niestety mój egzemplarz doszczętnie zniszczyłem i rodzice go wyrzucili. Postanowiłem znaleźć taki samochodzik dla mojej córki starałem się znaleźć egzemplarz jak najbardziej kompletny i nadający się do własnoręcznej odbudowy i udało się. Moskwiczowi brakowało tylko kierownicy i szybki, a karoseria nie był nigdzie przegnita na wylot. Stan Moskwicza po kupnie i jego mała właścicielka Po rozebraniu karoserię i koła oddałem do piaskowania. Następnie pomalowałem ją podkładem antykorozyjnym . Kolejnym etapem było żmudne szpachlowanie karoserii, następnie lakierowanie podkładem i akrylem. Kolor wybrała żona z córką miał być żywy czerwony jak etykiety coca-coli. Niestety nie roiłem zdjęć ze szpachlowania i lakierowania. Po lakierowaniu przyszedł czas na zeszlifowaniu zbyt dużej morki i polerowanie Koła, elementy zawieszenia i układu kierowniczego też odnowiłem. Śrubki wymoczyłem w odrdzewiaczu i pomalowałem. Efekty końcowe i radość Ali z klasycznej fury Całość prac zajęła mi prawie dwa lata co widać po tym jak zmieniła się właścicielka Moskwicz w czasie spacerów robi furorę i wywołuje dużo uśmiechu, w erze pełnej plastikowych chińskich zabawek bardzo się wyróżnia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michał126 Posted January 25, 2017 Report Share Posted January 25, 2017 Pozazdrościć nie Moskwicza, tylko taty! Jakie plany na przyszłość? Może powłoka? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamilb Posted January 25, 2017 Author Report Share Posted January 25, 2017 Pozazdrościć nie Moskwicza, tylko taty! Jakie plany na przyszłość? Może powłoka? Pewnie MOHS wpadnie przed sezonem Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrek305 Posted January 25, 2017 Report Share Posted January 25, 2017 szacun !!! mój też czeka na renowację może w tym roku.. szukam kierownicy, siedziska i listew gdzie dorwałeś graty ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamilb Posted January 25, 2017 Author Report Share Posted January 25, 2017 szacun !!! mój też czeka na renowację może w tym roku.. szukam kierownicy, siedziska i listew gdzie dorwałeś graty ? Dzięki graty kupiłem na allegro, najgorzej jest z kierownicą rzadko się trafia, a ceny wysokie ja za swoją zapłaciłem 180zł, szybki dorabia kilka osób koszt około 50zł Link to comment Share on other sites More sharing options...
szpyrek Posted January 25, 2017 Report Share Posted January 25, 2017 Super wyszło, też lubię "majsterkowac" przy takich zabawach. Jakiś czas temu sam rozgladalem się za takim resorakiem dla syna ale przez to ze mało jest kompletnych egzemplarzy zrezygnowalem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zmorka Posted January 25, 2017 Report Share Posted January 25, 2017 Uwielbiam takie relację ale czemu tak długo myślałem że ja jestem rekordzistą w odnawianiu swojego motocykla- dwa lata , a teraz mam kolejnego złomka, marzenie z lat dziecięcych - simson skuter (już rozebrałem). Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamilb Posted January 25, 2017 Author Report Share Posted January 25, 2017 Uwielbiam takie relację ale czemu tak długo myślałem że ja jestem rekordzistą w odnawianiu swojego motocykla-dwa lata , a teraz mam kolejnego złomka, marzenie z lat dziecięcych - simson skuter (już rozebrałem). Długo bo właścicielka była za mała i brakowało motywacji Link to comment Share on other sites More sharing options...
MezusEwuni Posted January 25, 2017 Report Share Posted January 25, 2017 O ja Cie ładnie ładnie Gratulacje Ja pewnie jakbym miał taki wóz pokusił się jeszcze o jakiś mały motyw pinstripingowy Link to comment Share on other sites More sharing options...
-patrick- Posted January 25, 2017 Report Share Posted January 25, 2017 świetny! no i bardzo ładny trawnik Link to comment Share on other sites More sharing options...
sl3py Posted January 25, 2017 Report Share Posted January 25, 2017 Pełen podziw za chęci i oczywiście świetna robota Link to comment Share on other sites More sharing options...
mbieniek Posted January 25, 2017 Report Share Posted January 25, 2017 Ś W I E T N E ! ! ! ! ! ! ! Masz rację, w zalewie chińszczyzny to balsam pooglądać takie zabawki. Rewelacja Ale chłopie, dziecko Ci z samochodu wyrosło ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
KapselK Posted January 25, 2017 Report Share Posted January 25, 2017 Świetna roota którą rekompensuje radość córki. Sam bym takim śmigał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klapek Posted January 25, 2017 Report Share Posted January 25, 2017 super też miałem takiego - tyle że zielonego Link to comment Share on other sites More sharing options...
C0rvette Posted January 25, 2017 Report Share Posted January 25, 2017 Super zabawka. Też kiedyś taki kupie i odremontuję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamilb Posted January 26, 2017 Author Report Share Posted January 26, 2017 O ja Cie ładnie ładnie Gratulacje Ja pewnie jakbym miał taki wóz pokusił się jeszcze o jakiś mały motyw pinstripingowy świetny! no i bardzo ładny trawnik Pełen podziw za chęci i oczywiście świetna robota Świetna roota którą rekompensuje radość córki. Sam bym takim śmigał. Super zabawka. Też kiedyś taki kupie i odremontuję. Dziękuje Ś W I E T N E ! ! ! ! ! ! ! Masz rację, w zalewie chińszczyzny to balsam pooglądać takie zabawki. Rewelacja Ale chłopie, dziecko Ci z samochodu wyrosło ! Dzięki jak córka wyrośnie to dorośnie do niego kolejny mały właściciel- 3 tygodnie temu urodził mi się synek Link to comment Share on other sites More sharing options...
serath Posted January 26, 2017 Report Share Posted January 26, 2017 Gratulacje podwójne zatem - z racji młodego potomka i z racji świetnej roboty :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wenega Posted January 26, 2017 Report Share Posted January 26, 2017 to już wiem co kupię córce na urodziny.. idę przeszukiwać internety Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barista Posted January 26, 2017 Report Share Posted January 26, 2017 Moi rodzice do dziś dnia wypominają mi, że kierownicę od takiego Moskwicza wyrzuciłem kiedyś przez balkon. Z piątego piętra, hehehe :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
HubertRinkon Posted January 26, 2017 Report Share Posted January 26, 2017 Brawo MISTRZOSTWO ŚWIATA Link to comment Share on other sites More sharing options...
AG80 Posted February 1, 2017 Report Share Posted February 1, 2017 Moje marzenie z dzieciństwa Fajna robotka na odstresowanie, brawo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts