Jump to content

Aliexpress pady,fibry i inne cuda

Recommended Posts

Panowie kożystał ktoś z tej witryny?

Patrzę a tam np 5 hexów 125mm do polerki za śmieszne ceny,ręczniki do osuszania ,glinki i clay ręczniki ;) że już nie wspone o wełniakach do mycia i całej reszcie detailingowego stuffu.

Na jakiej zasadzie to działa?Po zakupie automatycznie przelicza na polskie zł czy jak?

Wiem że rękawice ktoś tu kupował ale ręczniki do glinkowania czy pady ktoś brał?

mario704 po zakupie przelicza na PLN i można zapłacić przez Przelewy24, tak jest chyba najlepiej. W razie sporu ( paczka nie dojdzie, uszkodzona, podróbka ) prawie zawsze zwrot pieniędzy masz gwarantowany. Ogólnie lubie ten serwis bardziej niż allegro :D

• Moderator
641351 można zapłacić przez Przelewy24, tak jest chyba najlepiej.

Lepiej płacić kartą bo zawsze można zrobic chargeback jakby nie doszło :)

Haha no odkrycie żadne ale temat myślę można zostawić i wpisywać tu opinie odnośnie zakupów akcesoriow etc :D

Kupiłem kilka różnych pierdółek na ali : glinko-ręcznik za 7$, magiczne gąbki 100 za 4,5 $ i aplikatory też za jakieś grosze . Ceny wydają sie mega okazyjne , ale takie nie są. Otrzymujemy towar adekwatny do ceny, czyli chyba najgorszej jakości jaką można stworzyć ;). W przypadku magicznych gąbek, te akurat są OK , bo czy to z ali czy nawet znanych marek jest to przedmiot jednorazowego użytku . Te, które ja kupiłem wyglądem i trwałością bardzo przypominają gąbki znane na forum :o .

Przerzuciłem masę gratów z aliexpress na własny i rodziny użytek: od ubrań, skórzanych torebek, przez zabawki, narzędzia, elektronikę, zegarki, a na wzmacniaczach lampowych kończąc. Jakość produktów jak to u majfrenda - jeżeli ma być bardzo dobrze, to nie będzie tanio. Za to jeżeli jest super tanio, to jest ogromny rozrzut w jakości, kupując dwie te same rzeczy może być między nimi przepaść. Dlatego nie zawsze warto brać najtańszą ofertę z danego przedmiotu. Prosty przykład, pióra wieczne: dwie oferty na to samo pióro, jedna za 2,50$ gdzie trafia się jak się trafia, albo druga oferta na ten sam przedmiot za 4$, gdzie chińczyk specjalnie z całej partii w fabryce wybiera te najlepsze a reszta trafia do oferty pierwszej.

Jeżeli chodzi o jakość obsługi, to chińczycy są lata świetlne przed większością naszych "januszy biznesu" z allegro. Nigdy jeszcze nie zdarzyło mi się być oszukanym, raz przyszła rzecz niezgodna z zamówieniem (zamiast torby skórzanej przyszło etui na klucze), po wysłaniu zdjęć koperty i zawartości, Chińczyk natychmiast nadał na własny koszt właściwą rzecz DHL-em żeby doszło najszybciej (mimo że oryginalne zamówienie było z "free shipem" oczywiście) i chyba w 3 dni miałem paczkę. Jeżeli tylko nie potrzebuję danego przedmiotu szybko, a jest on dostępny u majfrenda, to zawsze wybieram tę opcję i się jeszcze nie zawiodłem.

641454 Nigdy jeszcze nie zdarzyło mi się być oszukanym, raz przyszła rzecz niezgodna z zamówieniem (zamiast torby skórzanej przyszło etui na klucze)

Akurat Chińczycy to często się mylą- na alle się nie zdarza, ale na alie to kilka-kilkanaście procent zamówień. Jednak nie ma problemu i zwracają pieniądze. Wyznaję zasadę, że piszę o tym nie podając kwot i czekam ile mi zwrócą i nigdy nie musiałem się kłócić. Na naszym rodzimym rynku trzeba byłoby stoczyć batalię o to ;)

Jeśli chodzi o jakość to często to jest to samo co u nas najtańszy towar, tylko bez narzutu rzędu setek procent. I sprowadzając coś droższego trzeba brać pod uwagę możliwość, że na cle dostaniesz opodatkowanie.

Zastanawia mnie jedna rzecz- nie raz kupuje się coś za dolca czy dwa dolary i jest darmowa wysyłka- jak im się to opłaca? :)

642538 Zastanawia mnie jedna rzecz- nie raz kupuje się coś za dolca czy dwa dolary i jest darmowa wysyłka- jak im się to opłaca?
642541 Bo ali dopłaca do poczty.

Z tego co czytałem nie tyle Alie co rząd chiński w ramach wspierania przedsiębiorców ;)

Jak zacząłem zamawiać na ali jakieś 2 lata temu to ali dało dla poczty chińskiej 83mln dolców na powiększenie floty. Kiedyś na paczki czekało się nawet dwa miesiące.

Ja ostatnio glinke brałem z ali. 180g za 3 z hakiem 3M

Sprawa tych glinek toczy się od niepamiętnych czasów.

To jest tak, że one są kompletnie do niczego czy po prostu są dużo gorsze od oryginału ale podobne do tych najzwyklejszych (VP i wszystkie inne budżetówki, które idą z tej samej taśmy) :?: