Jump to content

Przewody hamulcowe w stalowym oplocie

Xkem

Recommended Posts

Używał ktoś z was lub obecnie jeździ na takich przewodach? Według producentów i różnych artykułów wszystko ładnie pięknie przewody pancerne, a natknąłem się na parę postów w internecie, że takie przewody strzelały ludziom przy niskich przebiegach takich jak 5000, 15000 czy 40000km i to Goodridge jak i Hel, rozumiem jak jest cała masa postów w internecie jak pękają stare gumowe przewody, ale jeszcze nie natknąłem się żeby strzeliły nowe gumowe, mam chęć zamontować te w oplocie bo i tak będę zmieniał przewody, ale obawiam się tej "niby" trwałości.

W S4 mam przód i tył w stalowym oplocie, przebieg mały może z 6-7tyś km bo auto weekendowe, nie raz "miały co robić" i na razie nic się z tym nie dzieje... Mam kilku znajomych którzy jeżdża też z stalowym oplotem i jeszcze nie słyszałem żeby komuś coś się z tym stało...

Ja mam w Mondeo brytyjskie Wezmoto znacznie tańsze od Goodridge i Hel czy gorsze :dontknow:

Założone jesienią 2014, przebieg ok 15-20 tys. km.

Jeżdżę dość szybko i hamuje w miarę ostro, nic się nie dzieje :good:

Współpracują z nacinanymi i nawiercanymi tarczami oraz EBC YellowStuff. ;)