Kruger75 Posted April 4, 2015 Report Share Posted April 4, 2015 Panowie mam Pytanie. Przed świętami miałem wypadek w Niemczech. Auto nie nadaje się do naprawy ( audi 80 '93).stoi na parkingu w Chemnitz a ja się zastanawiam czy mogę je oddać na szrott w Niemczech czy muszę je ściągnąć do Polski i dopiero tu sprzedać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomek909 Posted April 4, 2015 Report Share Posted April 4, 2015 Wyrejestrowanie pojazdu w przypadku jego zniszczenia (kasacji) za granicą: Oryginał dokumentu potwierdzającego zniszczenie (kasację) pojazdu za granicą wraz z tłumaczeniem przez tłumacza przysięgłego; Oryginał dowodu rejestracyjnego, Oryginał karty pojazdu jeżeli była wydana, Tablicę(e) rejestracyjne, W przypadku utraty dowodu rejestracyjnego, karty pojazdu, jeżeli była wydana, lub tablic(y) rejestracyjnych właściciel pojazdu składa stosowne oświadczenie pod odpowiedzialnością karną za składanie fałszywych zeznań, Dodatkowo: Upoważnienie/pełnomocnictwo w przypadku niemożliwości załatwienia sprawy osobiście przez wnioskodawcę Pełnomocnictwo.pdf Dowód uiszczenia opłaty, Oryginał dowodu osobistego (do wglądu). Link to comment Share on other sites More sharing options...
clhseba Posted April 4, 2015 Report Share Posted April 4, 2015 Miałem podobną sytaucję Auto sprzedałem Turasowi za przysłowiowe 1 Euro i z umwą do plskiego użędu i po sprawie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts