Jump to content

Hi-Fi Hi-End...

Recommended Posts

• Replies 66
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Temat z serii niebezpiecznych ;-)

Od jakiegoś czasu nie mam już sprzętu w domu, za to w pracy, gdzie spędzam większość dnia, słucham muzyki jeśli tylko mogę. Można by powiedzieć - niestety "z komputera", ale szcęśliwie żyjemy w czasach kiedy przetworniki pozwlają cieszyć się dźwiękiem dobrej jakości.

Mój zestaw biurowy tworzą: stary NAD, kolumny Paradigm Monitor które zostały totalnie przebudowane, zwłaszcza w celu opanowania tonów niskich oraz przetwornik asynchroniczny Music Streamer.

W ubiegłym tygodniu powiesiłem na ścianie w garażu małe monitorki JBL, z odzysku od Szwagra. Dłubanie stało się jeszcze przyjemniejsze :)

Marantz PM6005 + Visaton VIB 170 AL KE, dodatkowo Yamaha CDX-396ale nie słuchałem CD już długo choć kolekcja się powiększa

Sprzęt Marantza polecam kupić na przełomie marzec/ kwiecień ale najwięcej można zyskać szukając na amazon.co.uk

U mnie gra ampli Harman/Kardon HK3490 + cd HD980 + Monitor Audio BX2 i chyba będę je zmieniał na Klipsch RB 81/61. Jeszcze się zastanawiam i niedługo jadę ich posłuchać na moim amplitunrze, który dodam że jest w serwisie :/

...cisza w domu jest przerażająca :D

u mnie ponad 20 letni TECHNICS SL-CH570 - kiedyś to się sprzęty robiło, nie to co teraz

Podobnie myślał mój znajomy, dopóki nie posłuchał jakiegoś denona w studio. Teraźniejsze sprzęty to już chyba nowa jakość tego co było.

U mnie gra denon 1311 z wiekowymi kolumnami arcus ritmo+ centralny i tylne technics. Do małego pokoju wystarcza, ale powoli już czas na zmianę, ze względu właśnie na postęp dzisiejszego audio...

NAD C 165BEE Stereo Preamplifier

NAD C 275BEE Power Amplifier

NAD C 546BEE CD Player

Monitor Audio Silver 6

Interconnecty Van den Hul The D - 300 III HYBRID

Speakers cables Van den Hul The GOLDWATER

NAD C 546BEE CD Player

Monitor Audio Silver 6

:song::good:

Ps. jakieś fotki??

18 lut 2015, o 16:28

Alzak dobry zestaw... służy bardziej do filmów czy muzyki??

NAD C 546BEE CD Player

Monitor Audio Silver 6

Ps. jakieś fotki??

W sumie to dla kobiety muzyka a ja bardziej filmy.

NAD C 546BEE CD Player

Monitor Audio Silver 6

Ps. jakieś fotki??

W sumie to dla kobiety muzyka a ja bardziej filmy.

Tylko audio.

• 4 weeks later...

Witam. :)

Przymierzam sie do zakupu ampli, glosnikow, ewentualnie jak bedzie potrzeba to sub do tego. Od razu powiem, ze lubie gdy bas jest "ciagnacy", a nie pierdzacy. Na ampli nastawilem sie wziasc Denona AVR 1100, ale mam dylemat co do kolumn (budzet 1800-2000zl, pomieszczenie lekko ponad 20m2). Myslalem o Avance, taga, wharfedale, Jamo, ale wczoraj mialem okazje posluchac Yamaha 555 (tylko bez porownania do innych) i przekonaly mnie chyba najbardziej, tyle ze koszt samych dwoch kolumn to ~1800zl czy ktos z Was mial jakies doswiadczeni z w/w lub cos moze doradzic/polecic? Mialem okazje posluchania rowniez suba Quadral qube 8 i jak dla mnie to jest rzeznikiem z tych co slyszalem ! Tylko teraz co wybrac - czy np jakis zestaw z w/w w tej kwocie, czy np te yamahy, a kiedys z czasem dokupic satelitki (i jak bedzie potrzebny to ten sub), czy np wziasc tagi, satelitki avance no i tego suba ?! Chwilowo jestem zdezorientowany ...

Denon AVR 1711

Samoróby Peerless HDS164 + Vifa DX25 (front i tył)

Samoróby Peerless HDS134 x2 + Vifa DX25 (centralny)

Za źródło robi PS3.

W garażu przy pracy przygrywa Tonsil 13/40/1 + Seas 27TBFC/G na Uniampie. ;)