Jump to content

Dziennik pojazdu

Recommended Posts

Osobiście prowadzę książkę ze wszelkimi zmianami/naprawami w offline - nie tyle że dla przyszłego kupującego co dla siebie. Mam wpisane nr. części, ceny, daty przebiegi wymian/napraw etc. W razie czego łatwo do pewnych rzeczy wrócić i sprawdzić.

Znaczy się nie mam wypisane co kiedy się popsuło, tylko wszystko razem co robione przy samochodzie. Wymiany części, oleje itp jest jedno pod drugim, tylko mam podzielone wszystko na lata i miesiące i do każdej pozycji wklepuję przebieg.

Zainspirowaliście mnie do założenia dziennika pojazdu.

Excel > Nowy plik i jedziemy... uzupełnianie.

Autko mam dopiero od roku, więc na razie mało pozycji do ogarnięcia.

Chyba też przerzucę sobie to do Excela i popodliczam ile wkładam w swoją skarbonkę :D W wordzie niby przejrzyście, ale excel daje więcej możliwości :D

Dla ciekawskich jak to wygląda przy utrzymaniu francy :-]

serv.JPG.559571bcba3c5e1a61f73137f0821a9e.JPG

luq jakoś cyfr nie widać

Muszę przy okazji przerzutki do worda powklepywać ceny :-D

Tapnięte z i9100

25 sty 2015, o 11:22

Wklepałem sobie do worda wzorując się na koledze kskej. Specjalnie dla Swoop nie zakrywałem liczb :kox:

PS. Co do opon letnich, bo coś czuję, że ktoś zaraz się czepi :mrgreen: Kupiłem po znajomości używki, bo po zimie kupuję nowy komplet. Przez rozjechanie zbieżności totalnie zjechał mi się bieżnik.

serv.JPG.b9981141978d6a472af8349539cc1d61.JPG