Jump to content

Szkolenie z autodetailingu

Recommended Posts

Mam nadzieję, że wybrałem odpowiedni dział z tym tematem, bo chyba w żadnym innym by nie pasował, jak coś to proszę o przeniesienie. Teraz do rzeczy...

Z wykształcenia jestem technologiem żywności, ale chciałbym spełnić swoje marzenie i zacząć pracę w autodetailingu. Doświadczenie mam takie: dużo teorii, trochę mniej praktyki. Moja decyzja o zmianie profilu zawodowego jest dosyć mocna i stanowcza. Obecnie szanse na znalezienie pracy w jakimś studiu autodetailingu z moim 'doświadczeniem' są raczej małe, więc postanowiłem zapisać się na szkolenie. Myślę, że pod okiem specjalistów z branży mógłbym nabrać na tyle ogłady w tematach praktycznych, żeby spokojnie zacząć szukanie pracy :)

Stąd moje pytanie do Was:

Czy możecie z czystym sumieniem polecić jakieś studio/firmę, która prowadzi szkolenia z zakresu autodetailingu ? Mam świadomość, że niesie to za sobą koszty, niemałe, natomiast jestem zdeterminowany i jestem na nie przygotowany.

Dodam tylko, że najbardziej interesuje mnie Warszawa i okolice. Natomiast każde inne miasto chętnie rozważę ;)

Ewentualnie może jakieś studio autodetailingu miałoby możliwość/chęć przyjęcia pracownika na praktyki/staż ? Swoją osobę bardzo chętnie przedstawię zainteresowanym mailowo/telefonicznie/najchętniej osobiście :)

Z góry dzięki za pomoc!

Na pewno Kanar Customs prowadzi szkolenia.

Bardziej chodziło mi o to, czy może ktoś korzystał ze szkoleń, może wyrazić swoją opinię na temat fachowości/przydatności ? W samej Warszawie jest ok. 5 miejsc, gdzie można uczestniczyć w w/w szkoleniach...

Ja szkoliłem się u Krzysia, (KANAR CUSTOMS) satysfakcja gwarantowana ;) indywidualne podejście, na spokojnie, do dogadania w każdej sprawie, duża pomoc w zakupie sprzętu, kosmetyków, zawsze służy radą do tej pory nawet ;) Byłem u niego w Kwietniu 2013 na szkoleniu z korekty lakieru, powłoki kwarcowej, oraz skór.

Ja szkoliłem się u Krzysia, (KANAR CUSTOMS) satysfakcja gwarantowana ;) indywidualne podejście, na spokojnie, do dogadania w każdej sprawie, duża pomoc w zakupie sprzętu, kosmetyków, zawsze służy radą do tej pory nawet ;) Byłem u niego w Kwietniu 2013 na szkoleniu z korekty lakieru, powłoki kwarcowej, oraz skór.

Osobiście nie byłem, ale znam osobę która była i opowiada w samych superlatywach. Widziałem prace tej osoby po szkoleniu i uważam, że warto ;)

Fajnie, że jest ktoś polecany :)

Poczekam, może jeszcze kilka opinii się znajdzie :)

A co powiecie ogólnie o pracy w studiu autodetailingu ? Da się z tego wyżyć ? Mówię oczywiście o pracy u kogoś, nie o prowadzeniu własnej działalności.

Osobiście nie byłem, ale znam osobę która była i opowiada w samych superlatywach. Widziałem prace tej osoby po szkoleniu i uważam, że warto ;)

Też znam osobę która się u niego szkoliła ba nawet 2 ! a ich prace wyglądają dla mnie mistrzowsko , ja szukam szkolenia w Okolicy Krakowa mam dużo bliżej :/ orientuje się ktoś czy ktoś takowe szkolenie prowadzi ? bo jeśli nic to pewnie będę musiał pomęczyć Kanara :P

Lada dzień zamierzam skontaktować się z Kanar Customs w sprawie szkolenia. Z tego co wyczytałem to do spraw szkoleń podchodzą indywidualnie. W sumie to dla mnie lepiej ;)

Opisywane tutaj przypadki domyślam się, że dotyczą pracowników firm. Mimo wszystko czy ktoś orientuje się może na jakim poziomie Kanar Customs wycenia swoje usługi szkoleniowe ? ;)

Z tego co zdąrzyłem się już zorientować to przekrój cenowy szkoleń z autodetailingu w Polsce kształtuje się pomiędzy 750-1500 PLN za dzień.

woof, dzięki ale wzrok mam w porządku :-] , liczyłem jednak na bardziej rozbudowane opinie, chociażby ilu dniowe szkolenie, jaki zakres szkolenia i co osoba biorąca udział w szkoleniu może powiedzieć o zdobytych w czasie jego trwania umiejętnościach i możliwości zastosowania ich w samodzielnej pracy. Takie subiektywne odczucie wzrostu skilla po szkoleniu ;) bo pewnie jakieś doświadczenie ta osoba miała, "coś tam widziała, coś tam robiła".

Jaca_Jajcarz, Polecam Ci Kanara, co prawda nie bylem jeszcze u niego na szkoleniu ( wstepnie bylismy umowieni na grudzien- niestety moja praca narazie nie pozwoli mi na wzięcie dwóch dni wolnego) ale uzyskalem sporo pomocy, podeslal mi sporo materiału pomocniczego, pomógł kompletować chemie oraz narzędzia, podpowiedział jak ćwiczyć, co i tak przełoży sie na pozniejsze szkolenia.

Mam nadziej ze sytuacja firmowa szybko mi sie ustabilizuje i bede mogl spokojnie przejsc 3 dniowe ( wedlug mnie to takie minimum dla żółtodzioba, pasjonaty) szkolenie

• 1 year later...

Panowie, czy znacie firmę która zajmuje się szkoleniem w okolicy Szczecina, albo w zachodniopomorskim? W obcenej sytuacji nie mogę zbytnio podróżować, i zależałoby mi na tym aby było jak najbliżej.

• 1 month later...

Ja też polecam Krzyśka z Kanar Custom. Nie potrafiłem ogarnąć swojego czarnego uni, ale po weekendzie w kanar custom to już czysta przyjemność :P