Jump to content

Pomoc w oględzinach samochodu

Recommended Posts

• Administrator

Leon sprzedany i szukam aktualnie kolejnego wozidła ;) Mam na oku dwa auta, jedno w Karlinie, drugie w Sławkowie.

Do pierwszego mam 550, do drugiego 300 km, więc byłbym bardzo wdzięczny, gdyby któryś z forumowiczy mieszkający w ww. miejscowościach lub obok, mógł podskoczyć i pooglądać pod kątem ewentualnego zakupu ;) Po szczegóły na PW.

• Administrator

Eryczek, powinieneś mi napisać teraz wielkimi literami "Użyj szukajki, było" :oops::mrgreen:

Pit_Krk, dzięki, fajnie to wygląda, tak z ciekawości kupiłeś w końcu to auto ?

Ja też za mniej więcej miesiąc kupię nowe-używane auto, ale o autotesto jeszcze nie słyszałem. Planowałem skorzystać z usług Motoraportera, ale teraz mam dylemat, bo obie strony wyglądają bardzo bliźniaczo. :o

Na forum MX-5 znalazłem gotowy raport od MR: http://motoraporter.com/raport/6v0h2

Hasło: klyyzgexur

Na pierwszy rzut oka Motoraporter bardziej mi się podoba.

Ciężki orzech do zgryzienia. Co sądzicie?

MarrciN, testowałeś to może ? Są wiarygodni ?

Ja sprawdzałem około 5 samochodów z autotesto (ostatni w zeszłym tygodniu). Szybko i sprawnie - polecam. Minusem jest to, że jakis czas temu ceny poszły znacznie do góry. Fajne jest to, że raport finalny przesyła Ci osoba, która na żywo sprawdzała ten samochód i bezpośrednio możesz dopytać o szczegóły, jeżeli masz jakieś pytania. Nie kupiłem jeszcze żadnego samochodu "po sprawdzeniu" ponieważ z kazdym był jakiś feler - a to bałagan w dowodzie rejestracyjnym, a to przekładany silnik a według Viny co innego. Jak silnik był OK, to nie zgadzał się kolor lakieru i wnętrze. Jak silnik, lakier i wnętrze były OK to samochód był tak przegnity, że do niczego się nie nadawał.

Ł

• Administrator

Dzięki za odzew panowie. Jeżeli chodzi o egzemplarz z Karlina, to zamówiłem raport, zobaczymy co z tego będzie. W sprawie tego ze Sławkowa to się odezwe na Pw ;)

Tym razem auto trafiło się w Krakowie, ktoś coś,najchętniej z miernikiem ? ;)

Na moje oko nie wygląda na nadzwyczajnie zadbany, doinwestowany i użytkowany do zabawy po mieście. ......przebieg, powiedziałbym dowcipny.....chociaż zdjęcia często nie oddają faktycznego stanu i może się okazać że jest naprawdę dobrze

Ale jedna uwaga.... jeżeli nadal lubisz bawić się lakierem nie kupuj srebrnego choćby nie wiem co...będziesz żałował za jakiś czas.

Generalnie z zakupem usportowionego używanego hatcha jest tak że ciężko jest znaleźć coś sensownego i spełniającego oczekiwania w mniej niż pół roku czekania ,przeglądania ofert i jeżdżenia po Polsce.

Ja clio III w eresie szukałem 7 miesięcy i mimo że byłem już skłonny przepłacić to nic nie znalazłem co by mi odpowiadało.

• Administrator

kaskra1, kolor jest mi w tym aucie absolutnie obojętny, najmniej istotna rzecz ;)

A to, że wybór w tych autach jest pomiędzy conajwyżej stanem średnim a słabym to cóż, specyfika auta i budżetu.

Tu masz rację w 100 procentach.

Generalnie graty do clio 2 do drogich nie należą. .. kupić zdrową bazę i wymienić wszystko samemu na nowe to moim zdaniem najlepszy pomysł. Niż szukać czegoś w bardzo dobrym stanie na wejściu. Pod względem trakcji i prowadzenia nic lepszego niż sport w tych pieniądzach nie znajdziesz.

Koniec ot.

Jak znajdziesz coś w łódzkim chętnie podjadę obejrzeć. Ale Kraków niestety za daleko.

• 2 weeks later...