faraon3021 Posted July 26, 2014 Report Share Posted July 26, 2014 Chce Was prosic o pomoc w temacie "reklama na samochod" Dokladniej chodzi o cos co bedzie bezpieczne dla lakieru, i jednoczesnie demontowalne. Idealna wydala mi sie folia magnetyczna. Az znalazlem to "Należy pamiętać, że od siły magnetycznej folii, zależy prędkość z jaką można się poruszać - dla folii o grubości 0,7mm maksymalna prędkość wynosi ok. 90-100 km/h." Jezdze glownie autostradami, wiec stowka to troche malo Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil_rosen Posted July 27, 2014 Report Share Posted July 27, 2014 W jakim sensie bezpieczna? Każdą folię można po czasie ściągnąć, wielkiej filozofii nie ma, ważne żeby folia była dobrej jakości i z dobrej firmy, żeby mocno trzymała i również żeby przy ściąganiu dobrze odchodziła i w całości, a nie rwała się. Wiadomo, że jak dasz jakiś wycinek, napis to po jakimś czasie lakier zblaknie, a pod naklejką będzie lepszy. A jeśli chcesz mieć cały lakier w fajnym stanie to może warto pomyśleć o folii "wylewanej" czyli na całe auto. Znajomy ma firmę z reklamami to coś tam podpatrzyłem, ale "szpecem" nie jestem Jeśli lakier na aucie porządnie położony, nie łuszczy się, nie odchodzi to nie powinno być żadnych problemów później ze ściągnięciem Link to comment Share on other sites More sharing options...
faraon3021 Posted July 27, 2014 Author Report Share Posted July 27, 2014 Kamil to ma byc cos co mozna w razie potrzeby zdejmowac i zakladac dowolna ilosc razy. Tak jak reklamy magnetyczne. Myslalem tez o wewnetrznej stronie szyb. Tyle ze ja mam przyciemnione. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator psemo Posted July 27, 2014 Moderator Report Share Posted July 27, 2014 to ma byc cos co mozna w razie potrzeby zdejmowac i zakladac dowolna ilosc razy W takim przypadku pozostaje tylko reklama na folii magnetycznej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
faraon3021 Posted July 27, 2014 Author Report Share Posted July 27, 2014 Moze istnieja jakies folie tolerujace wyzsze predkosci. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator psemo Posted July 27, 2014 Moderator Report Share Posted July 27, 2014 Folie magnetyczne są dostępne w różnych grubościach. Jeśli wykonasz reklamę na "grubszej" to nawet na autostradzie nie ma prawa spaść. Sprawdzone i przetestowane Link to comment Share on other sites More sharing options...
hvinyl Posted July 27, 2014 Report Share Posted July 27, 2014 Jak folia naklejana to też polecam tylko na całości, w firmie mamy kilka Kangurów i miały na początku fragmentami - po zdjęciu tragedia Co do magnesów, miałem kiedyś na aucie po kilk ana raz - każdy na 1 drzwiach, oraz tylna klapa. Jeżdziłem bez problemu, teraz kuzyn je ma i zakłada czasem - na 100% śmiga powyżej 130km/h. Słyszałem że dla pewności dobrze jest rogi zaokrąglić no i żeby po zdjęciu na płasko położyć, lub przykleic do metalowej powierzchni. Tak to u mnie było i serio to wolno nie jeździło. pzdr Hubert Link to comment Share on other sites More sharing options...
faraon3021 Posted July 27, 2014 Author Report Share Posted July 27, 2014 Ok poszukam kogos kto mi to schludnie ogarnie i przetestuje. Jak sam sprawdze, bede wiedzial jak to dziala. Balem sie zeby taki odklejony magnes nie zrobil komus krzywdy. Jesli jednak praktycy pisza ze dziala, to pewnie dziala Link to comment Share on other sites More sharing options...
hvinyl Posted July 28, 2014 Report Share Posted July 28, 2014 Pamiętaj tylko żeby ściągać je jak nie sa potrzebne. Ważne zeby robic to delikatnie, nie jeździć nimi po lakierze. Jak mokro to koniecznie ściągaj - znajoma trzymała z rok na aucie (było powtórnie malowane) i jak zdjela to miala purchle... pozdrawiam Hubert Link to comment Share on other sites More sharing options...
faraon3021 Posted July 30, 2014 Author Report Share Posted July 30, 2014 No wlasnie Zadalem podobne pytanie na innym forum, i tam dosc czesto pojawia sie problem z puchnacym lakierem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hvinyl Posted July 31, 2014 Report Share Posted July 31, 2014 Dlatego uważam że trzeba je zakłądać jak tylko są potrzebne. U mnie wykorzystywałem tylko jak auto stało na targach na stoisku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts