malkolm Posted January 5, 2010 Report Share Posted January 5, 2010 witam. kiedyś gdzieś widziałem przepis jak samemu wykonać szampon do mycia auta i wosk. natknął się może ktoś na to bo nie mogę znaleźć, może bym spróbował [ Dodano: 5 Styczeń 2010, 22:35 ] dla potomnych wrzucam tutaj http://www.makeyourown.net/car_wax.shtml Link to comment Share on other sites More sharing options...
malkolm Posted January 7, 2010 Author Report Share Posted January 7, 2010 marctwain, w taki kuchenny sposób zaczęły powstawać woski dodo, gdzieś w sieci można znaleźć przepisy na produkty które są w sprzedaży Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dystrybutor m.k. Posted January 11, 2010 Dystrybutor Report Share Posted January 11, 2010 Tylko gdzie kupić poszczególne składniki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
malkolm Posted January 11, 2010 Author Report Share Posted January 11, 2010 [ Dodano: 11 Styczeń 2010, 19:57 ] m.k., na allegro na przykład, a terpentynę w każdym większym chemicznym dostaniesz jeśli się nie mylę http://www.kolorowka.com/122,wosk-carnauba.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek Posted January 11, 2010 Report Share Posted January 11, 2010 Carnauba tyle że żółta na Allegro. w płatkach na kg.Ostatnio widziałem po 80 zł. Stosowana do woskowania powierzchni drewnianych. Terpentyna w poważnych sklepach z chemią Pewnie w aptekach też. Wosk pszczeli na Allegro i sklepach z wyrobami pszczelarskimi Olejek sosnowy pewnie można zastąpić innym. w składzie też jest terpentyna i inne tego typu. Może bywa w sklepach kosmetycznych lub chemicznych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kanar Posted January 11, 2010 Report Share Posted January 11, 2010 trzeba kupic skladniki i sie pobawic Link to comment Share on other sites More sharing options...
malkolm Posted January 11, 2010 Author Report Share Posted January 11, 2010 ja też mam zamiar tylko 100 zł na ten wosk mi szkoda, za to można coś dobrego i gotowego kupić Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukasz Posted January 11, 2010 Report Share Posted January 11, 2010 ja też mam zamiar tylko 100 zł na ten wosk mi szkoda, za to można coś dobrego i gotowego kupić Ale może warto spróbować Link to comment Share on other sites More sharing options...
malkolm Posted January 11, 2010 Author Report Share Posted January 11, 2010 jak by nie patrzeć to będzie to miało ponad 30% czystego wosku, Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek Posted January 11, 2010 Report Share Posted January 11, 2010 Ale za stówkę to miałbyś wosku na 25 lat Link to comment Share on other sites More sharing options...
malkolm Posted January 11, 2010 Author Report Share Posted January 11, 2010 3kg Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dystrybutor m.k. Posted January 11, 2010 Dystrybutor Report Share Posted January 11, 2010 Tylko w procesie łączenia wosków trzeba uważać by ich nie wysuszyć. W każdym razie warto spróbować, bo to taki naturalny wosk się uzyska. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts