Jump to content

Przyczepka rowerowa - Wasze doświadczenia

Recommended Posts

Moja wiercipiętka córka uwielbia poznawać świat. Obecnie ma 10,5 miesiąca i jeździ ze mną na rowerze w foteliku. Niestety zasypianie jest utrudnione a jak zaśnie to nici z jazdy :(

My z żoną zastanawiamy się nad Qeridoo Sportrex - w Polsce dostępna tylko na aledrogo. Croozer ze względu na brak amortyzacji jest na słabej pozycji :/

Czy używacie przyczepki? Jakie? Czy polecacie te co macie?

• Moderator
Niestety zasypianie jest utrudnione a jak zaśnie to nici z jazdy

A masz fotelik z pochylanym oparciem? Z doswiadczenia klientow wiem, ze to rozwiazuje sprawe. Dziecko momentalnie usypie i jest pol-lezace nie walace glowa w plecy :)

Yasiek, Mój mały ma teraz 14 miesięcy, jeżeli pogoda na to pozwala to codziennie po pracy z nim jeżdżę, mam właśnie fotelik z regulacją konta pochyłu, mały śpi bez problemu :good:

• Moderator

Warto wrzucac na glowe dziecka kask :)

A Ty nie boisz sie wozic dziecka samochodem? Przeciez w kazdej chwili mozesz miec wypadek...

Reasumujac. Nie dajmy sie zwariowac.

Kurde nie boicie się tak śmigać z dziećmi w tych fotelikach? :o Jakakolwiek wywrotka czy coś i dziecko może głową uderzyć w jakiś kamień :idea:

Idąć tym tropem może i wypaść z wóżka

Nie dajmy sie zwariowac.

W sumie popieram - są ścieżki, parki itd ale widok nowoczesnej mamy/taty z bobaskiem w śmiesznej przyczepce, lawirującego między samochodami zawsze napawa mnie trwogą :dontknow:

Mam fotelik z regulacją oparcia tzw Sleepy. ale mała ma tak duży kask że odchyla jej głowę na tyle że i tak podskakuje na każdym krawężniku.

Ja jestem trochę maniakiem rowerowym i lubię sobie w niedzielę zrobić 60-80km na rowerze - nie wyobrażam sobie małej tyle km trzymać w foteliku.

• Moderator
podskakuje na każdym krawężniku.

Czy jest to fotelik niezalezny na drutach czy montowany bezposrednio na bagaznik?

Jesli ten pierwszy to ten typ tak ma, ale z tego co wiem dzieci bardzo szybko usypiaja przez to bujanie. Jesli na bagaznik to rzeczywiscie kazda dziure czuc.

Moze powinienies obierac delikatniejsze trasy jak jezdzisz z mala? :>

jest montowany na takim pałąku do ramy pod siodełkiem.

Moze powinienies obierac delikatniejsze trasy jak jezdzisz z mala? :>

Jadę tam gdzie w miarę bezpiecznie. A w mojej mieścinie ścieżki rowerowe są w tak opłakanym stanie, że szkoda gadać.

Planowałem przyczepkę ale ostatecznie zostałem przy foteliku, kupisz ją i może będziesz używał cały jeden rok :)

U mnie właśnie tak było, używany był tylko rok, później syn już sam jeździł.

Fotelik spełnił się tylko w przypadku rodzinnych wycieczek, ja lubię trochę pojeździć

ale z dzieciakiem nie opcji szybszej jazdy bo to dla niego ani przyjemne ani bezpieczne.

W przypadku takich maluchów ważne jest nawet w którym miesiącu dziecko się urodziło

może okazać się że uda się używać fotelika przez 2 lata ;).

Odkąd jest mały "normalna" jazda pozostała tylko wieczorami.

mały_dżon, no moja córka ma 10 miesięcy, lada dzień może się okazać że za niecały rok będzie kolejny maluch więc taka dwuosobowa przyczepka myślę byłaby w sam raz.

Ja mam rower trekingowy więc szaleć nie szaleje po bezdrożach :) Zastanawiam się tylko czy kupować przyczepkę za 400pln czy warto dołożyć do takiej za 1200pln :/ Kurde już sam nie wiem.