quadrifoglio Posted July 3, 2013 Report Share Posted July 3, 2013 Czy stosował ktoś jakieś opryski na komary przy domu?? Czasami się nie da wysiedzieć tyle tego lata i myślałem właśnie czymś popryskać teren wokół domu. Używał ktoś i zna jakieś sprawdzone środki do tego celu?? Oczywiście w miarę bezpieczne bo i dzieci nieraz są i psy cały czas biegają. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wesol Posted July 3, 2013 Report Share Posted July 3, 2013 Ja rozpalam te "spirale" i na dłuższą metę to działa nawet Z Raida bodajże Link to comment Share on other sites More sharing options...
bienek Posted July 3, 2013 Report Share Posted July 3, 2013 Ja pryskałem i polecam środek Dursban. Polecił mi go znajomy rolnik, nie jest typowo na komary tylko na wszystkie owady. Dodatkowo gazuje więc wybija to dziadostwo dokładnie. Jedyny minus to, że pryskasz na wieczór i w nocy lepiej zamknąć okna z powodu tego gazowania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marszo Posted July 4, 2013 Report Share Posted July 4, 2013 Polecam HARD KILLER- wszystkie latające stworzenia eliminuje na dobre- zapewnia strefę wolną od komanczy&muszek Link to comment Share on other sites More sharing options...
TADEK14 Posted July 4, 2013 Report Share Posted July 4, 2013 bienek, A psu który zostanie na dworze na noc po oprysku nic się nie stanie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bienek Posted July 4, 2013 Report Share Posted July 4, 2013 Jak masz możliwość zamknąć pupila na noc np w garażu to bym tak zrobił na wszelki wypadek. Ten Hard killer kosztuje prawie 200 zł za 1l.... Dursban 200 27 zł za 1l a Dursban 480 ok 67 zł za 1l więc różnica w cenie jest spora, a w działaniu nie jestem przekonany żeby czymś się specjalnie różniły. Wydajność dursbana też jest bardzo duża. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arti_r1 Posted July 4, 2013 Report Share Posted July 4, 2013 słyszałem że podobno hard killer działa do 1,5 miesiąca i opakowanie 1l. wystarczy na 2000m2 po rozcieńczeniu. jakiś preparat dla rolników Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xeper Posted July 4, 2013 Report Share Posted July 4, 2013 Panowie, wiem ze komarzyska sa MEGA wkurzające, ale oprysk zabijający wszystkie owady nie jest fajny. Wlasnie dlatego, że killuje wszystko jak leci, razem z owadami pozytecznym jak np. pszczółki. Dlatego wspomnijcie na Maję i Gucia i jeśli nie ma absolutnej konieczności to wstrzymajcie się z tego typu chemią. Link to comment Share on other sites More sharing options...
escimo Posted July 4, 2013 Report Share Posted July 4, 2013 Xeper, dlatego też powinno się takie opryski stosować w nocy - tak jak to rolnicy robią, żeby jak najmniej pożytecznych owadów ubić Link to comment Share on other sites More sharing options...
whateverek Posted July 4, 2013 Report Share Posted July 4, 2013 Kiedyś miałem problem po zalaniu piwnicy. Nie dało się do niej praktycznie wejść bo komarów były miliony. Każdy ruch powodował, że robiło się wręcz ciemno. Użyłem środka bagosel firmy bros. Dzień po spryskaniu w piwnicy chodziło się po "dywanie" z martwych komarów. Baaardzo długo nie było ani sztuki Cenowo wychodzi dość drogo, ale był w leroyu dostępny od ręki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spons Posted July 5, 2013 Report Share Posted July 5, 2013 Panowie, wiem ze komarzyska sa MEGA wkurzające, ale oprysk zabijający wszystkie owady nie jest fajny. Wlasnie dlatego, że killuje wszystko jak leci, razem z owadami pozytecznym jak np. pszczółki. Dlatego wspomnijcie na Maję i Gucia i jeśli nie ma absolutnej konieczności to wstrzymajcie się z tego typu chemią. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts