Jump to content

Zakup na allegro, wyłudzenie>

Recommended Posts

Witam dzisiaj dostałem meila że jakiś gościu kupił ode mnie lapka, jednak po zobaczeniu meila się troche zdziwiłem:

Dane faceta:

James

166 primeork

3356 London

+447024091433

rubwmyji@jadamspam.pl

Czy to jakaś kolejna próba wyłudzenia, zgłośić sprawe na allegro czy czekać na odzew gościa.

:|

A on Ci odpisze, że nie fake, wyśle spreparowane potwierdzenie przelewu i poprosi o numer przesyłki :)

prosić mozę, ja wyznaję zasadę, że dokupi kasy na koncie nie ma, to nie ma wysyłki

Ale po co wy się podniecacie?

buka - dostaniesz kasę na konto to wysyłasz. Nie dostaniesz - wystawiasz ponownie.

Nie rozumiem ludzi, którzy chcą wysyłać towar bo dostali potwierdzenie albo skan :dontknow:

Dajcie mi znać jak będziecie coś sprzedawać. 8-)

jakiś czas temu koleś z Londynu chciał kupić od mojego brata PS2 wystawione na ogłoszeniach lokalnych. Play watry trochę ponad 100zł, a przesyłka 150zł :D Przysłał jakieś "niby potwierdzenie przelewu", ale kasa wpłynie na konto dopiero jak bank zobaczy, że wysłał paczkę :lol:

Może to też być próba wyłudzania danych osobowych. Allegro od razu wysyła chyba potwierdzenie danych stron zawierających transakcję. I tak mają już:

-eMail

-Imię i Nazwisko

-Adres

-numer konta w banku

To już bardzo dużo :wallbash: