daniels Posted June 5, 2013 Report Share Posted June 5, 2013 Mam taki oto problem, musze wymienić auto do jazdy na codzień, ale nie mam kompletnie pomysłu, kwota to 25 max 30 tyś z wszystkim, w miarę oszczędne ale nie musi palić 5 litrów, 8-10 to dla mnie normalne małe spalanie jakby ktoś pytał Mam powoli dość koncernu VAG... Jakieś opinie o Volvo v50 albo jakieś inne propozycje? nie chodzi mi o znalezienie konkretnego auta na alledrogo a raczej wskazówkę jakiegoś w miarę rozsądnego... tak dla przykładu wrzucam link do modelu który wpadł mi w oko; http://allegro.pl/volvo-v50-2-0d-136km-xenon-skora-navi-alu-17-i3268660432.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Swoop Posted June 5, 2013 Report Share Posted June 5, 2013 Toyota Auris Link to comment Share on other sites More sharing options...
SJake Posted June 5, 2013 Report Share Posted June 5, 2013 Daniels, Kijanka. Jak coś się popsuje to tania w naprawie. Dorównuje komfortem jazdy Astrze, Focusowi. Łatwo sprzedawalne... Jak nie zależy Ci na nowoczesnym wzornictwie to ja poszukałbym Mazdy Demio z jak najmniejszym przebiegiem i to jeszcze w automacie - nikt tego nie ukradnie, psuć się nie psuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtassss Posted June 5, 2013 Report Share Posted June 5, 2013 8 poduszek to chyba jak dwa jaśki położy. I jak pierwszy właściciel jak go sprowadził i zarejestrował. Takich aukcji możesz unikać, bo jak ktoś jest takim idiotą, że kłamie w opisie ogłoszenia to nie mam pytań A co pytania szczegółowo. To w jakie gabaryty uderzasz? Duży mały? Kombi sedan hatch? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gruby_RS Posted June 5, 2013 Report Share Posted June 5, 2013 Ford Focus p.s. temat zaraz "ruszy", odpaliłbym ćwiartkę, ale za wczesna pora Link to comment Share on other sites More sharing options...
daniels Posted June 5, 2013 Author Report Share Posted June 5, 2013 nie ja ten link tylko tak przykładowo wrzuciłem bo bryła auta mi sie w miare podoba, auto musi być pakowne ale nie musi to być kombi, astra itp troszkę za małe żeby rodzinkę na wyjazd zapakować Jacek, troszkę jakoś boje sie kijanki może dlatego że nigdy w życiu żadną kijanką nie jechałem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Swoop Posted June 5, 2013 Report Share Posted June 5, 2013 jak ma być pakowna to bierz focusa ale za wczesna pora gdzieś na świecie na pewno jest noc Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtassss Posted June 5, 2013 Report Share Posted June 5, 2013 A jakąś octę w 1,9 tdi? Lepszego diesla nie było. Octa pakowna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Franek Posted June 5, 2013 Report Share Posted June 5, 2013 Volvo v50 fajne auto. W prostej linii to taki uber focus, silnik 136KM diesel fordowski - dosc wytrzymały i ekonomiczny. Ten z ogłoszenia nawet nie patrzyłem na przebieg wpisany, ale finger consulting mówi, że patrząc po xenonie to ma z 300 - 350 tkm. No i do plocka to tylko na audioriver mozna jechac a nie po auto, bo tam w kazdej rodzinie jest jakis kuzyn cytryna czy gumiaka. Ale volvo fajny trop - mki tez sie podoba. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maciej WTN Posted June 5, 2013 Report Share Posted June 5, 2013 Citroen C5 - świetne auto jak za ta cene, z hydropneumatycznym zawieszeniem koniecznie Świetnie wyposażone, komfortowe, ekonomiczne i wcale nie awaryjne Volvo miałem okazje oglądać, z całym szacunkiem do tej marki, ale wnetrze to jest porażka O plastiki to się można uszkodzić, są tak niskiej jakości, mała przestrzeń i słabe wyposażenie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaroLBN Posted June 5, 2013 Report Share Posted June 5, 2013 Może Albo Hmmm? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Franek Posted June 5, 2013 Report Share Posted June 5, 2013 słabe wyposażenie... Jak jechałeś słabą wersja tomiało słabe wyposażenie. Jak byś jechał grubym wieprzem to sąsiadki z wrażenia by majtki przez głowe zdejmowały. Odnosnie C5 przypomniala mi sie taka akcja, znajomy mial taka fure. Cos jakies zwarcie sie zrobilo i w nocy auto zaczeło samo sie opuszczac, pozniej chciało podniesc, jakies cyrki z elektroniką. Rano nie odpalil auta bo pradu juz nie bylo. Ogolnie C5 fajne, jak nowe, a ten poprzeni model to raczej sredniawka. Zawsze można kupić Jeepa od Franka :D:D Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubi78 Posted June 5, 2013 Report Share Posted June 5, 2013 Ford Focus p.s. temat zaraz "ruszy", odpaliłbym ćwiartkę, ale za wczesna pora polecam, mam akurat 1,6 Ti w kombi i daje radę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maciej WTN Posted June 5, 2013 Report Share Posted June 5, 2013 Przy tej same cenie to C5 jest o klase wyżej od Volvo. Wyposażenie w standardzie w C5 jest na dużo wyższym poziomie, o komforcie nie wspomne bo zawieszenie hydropneumatycznym zjada Mondeo na śniadanie . Volvo jest ciasne, słabo wykończone w porównaniu do C5. Mój kumpel ma C5 z 2009 r jechałem, ogladałem, byłem sceptyczny... ale naprawde nie ma co porównywać tych dwóch aut. A to, że komuś coś tam... to sa różne historie i do każdej marki. Proponuje spojrzeć dobrze pod maske V50 i zapewne juz jest rdza na śrudach itd W porónaniu jakiejs gazety motoryzacyjnej (nie pamietam jakiej) C5 wygrała z Avensisem i Accordem Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubik Posted June 5, 2013 Report Share Posted June 5, 2013 Warto się pchać w używanego diesla?Dużo kkm rocznie?Jaka część po mieście? No i do plocka to tylko na audioriver mozna jechac a nie po auto Link to comment Share on other sites More sharing options...
Franek Posted June 5, 2013 Report Share Posted June 5, 2013 Maciej WTN, w latach 90 mielismy w domu Citroena XM wiec wiem co to komfort dziFFko (oczywiscie no offence, z memem mi sie skojarzyło ) Nie mniej myslać zdroworozsądkowo to C5 nie, nie i jeszcze raz nie. NIE! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tfelek Posted June 5, 2013 Report Share Posted June 5, 2013 hehe ja też stoje przed wyborem .. całe otomoto przejrzane i w sumie nic ciekawego , ja lubie mieć nietypowe auta mi wpadła w oko Meriva OPC , C3 VTR i Na pierwszym miejscu Megane II Sport.. nie franek JEEPA nie chce bo to nie idzie.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Franek Posted June 5, 2013 Report Share Posted June 5, 2013 to nie idzie.. Polem idzie! I momentem! Link to comment Share on other sites More sharing options...
daniels Posted June 5, 2013 Author Report Share Posted June 5, 2013 ja latam 65 kilosów dziennie z tego 3/4 autostrada więc auta raczej nie zamulam, przydało by się coś wreszcie wygodnego... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotrek Posted June 5, 2013 Report Share Posted June 5, 2013 ja lubie mieć nietypowe auta http://otomoto.pl/fiat-multipla-1-9-jtd ... 84642.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dystrybutor Wiolka mx_n Posted June 5, 2013 Dystrybutor Report Share Posted June 5, 2013 przydało by się coś wreszcie wygodnego... no to frankowy jeep... jak nic (Franek za naganianie to się później rozliczymy ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maciej WTN Posted June 5, 2013 Report Share Posted June 5, 2013 Nigdy za Citroenem nie przepadałem Ale ten model z tym zawieszeniem naprawde robi robote i nie jest to auto wcale mega awaryjne jak sie utarły sereotypy Jeszcze nie wpomniałem o kwestii wyciszenia, klejone podwójne szyby Przy nim Volvo to klekot Link to comment Share on other sites More sharing options...
tfelek Posted June 5, 2013 Report Share Posted June 5, 2013 Piotr13 widzisz wiesz co lubie .. serio od zawsze mi sie podobała multipla.. serio.. jest taka nietypowa.. szkoda ze niema młodszych i z większa mocą.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Franek Posted June 5, 2013 Report Share Posted June 5, 2013 szkoda ze niema młodszych i z większa mocą.. http://otomoto.pl/fiat-multipla-1-9-jtd ... 39771.html wgrywasz program, gleba suko, falldach i fajne auto Link to comment Share on other sites More sharing options...
slawol15 Posted June 5, 2013 Report Share Posted June 5, 2013 jeśli nie masz parcia na jak najmłodszy rocznik proponuję to: http://szukaj.pl.mobile.eu/samochod-ogl ... geNumber=3 nie ma nic lepszego od dużej pojemności ewentualnie IS200 takie coś innego od tego co widzimy masowo na naszych drogach no i klasa premium... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts