Jump to content

Zakup używanego auta

Recommended Posts

Mam taki oto problem, musze wymienić auto do jazdy na codzień, ale nie mam kompletnie pomysłu, kwota to 25 max 30 tyś z wszystkim, w miarę oszczędne ale nie musi palić 5 litrów, 8-10 to dla mnie normalne małe spalanie jakby ktoś pytał :D Mam powoli dość koncernu VAG... Jakieś opinie o Volvo v50 albo jakieś inne propozycje? nie chodzi mi o znalezienie konkretnego auta na alledrogo a raczej wskazówkę jakiegoś w miarę rozsądnego...

tak dla przykładu wrzucam link do modelu który wpadł mi w oko;

http://allegro.pl/volvo-v50-2-0d-136km-xenon-skora-navi-alu-17-i3268660432.html

• Replies 6.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Daniels, Kijanka. ;) Jak coś się popsuje to tania w naprawie. Dorównuje komfortem jazdy Astrze, Focusowi. Łatwo sprzedawalne... Jak nie zależy Ci na nowoczesnym wzornictwie to ja poszukałbym Mazdy Demio z jak najmniejszym przebiegiem i to jeszcze w automacie - nikt tego nie ukradnie, psuć się nie psuje.

8 poduszek to chyba jak dwa jaśki położy. I jak pierwszy właściciel jak go sprowadził i zarejestrował. Takich aukcji możesz unikać, bo jak ktoś jest takim idiotą, że kłamie w opisie ogłoszenia to nie mam pytań :zly:

A co pytania szczegółowo. To w jakie gabaryty uderzasz? Duży mały? Kombi sedan hatch?

nie ja ten link tylko tak przykładowo wrzuciłem bo bryła auta mi sie w miare podoba, auto musi być pakowne ale nie musi to być kombi, astra itp troszkę za małe żeby rodzinkę na wyjazd zapakować :o Jacek, troszkę jakoś boje sie kijanki może dlatego że nigdy w życiu żadną kijanką nie jechałem :D

Volvo v50

fajne auto.

W prostej linii to taki uber focus, silnik 136KM diesel fordowski - dosc wytrzymały i ekonomiczny.

Ten z ogłoszenia nawet nie patrzyłem na przebieg wpisany, ale finger consulting mówi, że patrząc po xenonie to ma z 300 - 350 tkm.

No i do plocka to tylko na audioriver mozna jechac a nie po auto, bo tam w kazdej rodzinie jest jakis kuzyn cytryna czy gumiaka.

Ale volvo fajny trop - mki tez sie podoba.

Citroen C5 - świetne auto jak za ta cene, z hydropneumatycznym zawieszeniem koniecznie :good: Świetnie wyposażone, komfortowe, ekonomiczne i wcale nie awaryjne ;)

Volvo miałem okazje oglądać, z całym szacunkiem do tej marki, ale wnetrze to jest porażka :thumbdown: O plastiki to się można uszkodzić, są tak niskiej jakości, mała przestrzeń i słabe wyposażenie...

słabe wyposażenie...

Jak jechałeś słabą wersja tomiało słabe wyposażenie.

Jak byś jechał grubym wieprzem to sąsiadki z wrażenia by majtki przez głowe zdejmowały.

Odnosnie C5 przypomniala mi sie taka akcja, znajomy mial taka fure.

Cos jakies zwarcie sie zrobilo i w nocy auto zaczeło samo sie opuszczac, pozniej chciało podniesc, jakies cyrki z elektroniką.

Rano nie odpalil auta bo pradu juz nie bylo.

Ogolnie C5 fajne, jak nowe, a ten poprzeni model to raczej sredniawka.

Zawsze można kupić Jeepa od Franka :D:D:D

Przy tej same cenie to C5 jest o klase wyżej od Volvo. Wyposażenie w standardzie w C5 jest na dużo wyższym poziomie, o komforcie nie wspomne bo zawieszenie hydropneumatycznym zjada Mondeo na śniadanie :-] . Volvo jest ciasne, słabo wykończone w porównaniu do C5. Mój kumpel ma C5 z 2009 r jechałem, ogladałem, byłem sceptyczny... ale naprawde nie ma co porównywać tych dwóch aut. A to, że komuś coś tam... to sa różne historie i do każdej marki. Proponuje spojrzeć dobrze pod maske V50 i zapewne juz jest rdza na śrudach itd :mrgreen: W porónaniu jakiejs gazety motoryzacyjnej (nie pamietam jakiej) C5 wygrała z Avensisem i Accordem ;)

Warto się pchać w używanego diesla?Dużo kkm rocznie?Jaka część po mieście?

No i do plocka to tylko na audioriver mozna jechac a nie po auto

:lol:

Maciej WTN, w latach 90 mielismy w domu Citroena XM wiec wiem co to komfort dziFFko (oczywiscie no offence, z memem mi sie skojarzyło ;) )

Nie mniej myslać zdroworozsądkowo to C5 nie, nie i jeszcze raz nie.

NIE!

hehe ja też stoje przed wyborem .. całe otomoto przejrzane i w sumie nic ciekawego , ja lubie mieć nietypowe auta mi wpadła w oko Meriva OPC , C3 VTR i Na pierwszym miejscu Megane II Sport.. nie franek JEEPA nie chce bo to nie idzie..

Nigdy za Citroenem nie przepadałem ;) Ale ten model z tym zawieszeniem naprawde robi robote i nie jest to auto wcale mega awaryjne jak sie utarły sereotypy :P Jeszcze nie wpomniałem o kwestii wyciszenia, klejone podwójne szyby :mrgreen: Przy nim Volvo to klekot :evil:

Piotr13 widzisz wiesz co lubie :-] .. serio od zawsze mi sie podobała multipla.. serio.. jest taka nietypowa.. szkoda ze niema młodszych i z większa mocą..

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.