Jump to content

Jaka cena za zrobienie polerki?

Recommended Posts

Zastanawiam się ile można wziąć za pracę typu.

Mycie,odsmolenie,glinka,korekta maszynowo 3 etapowo i na to wosk.

Wiadomo , że ceny są zróżnicowane i też zależy od od środku ale jakby liczyć menzernę i wosk colli 476

Zastanawiam się ile można wziąć za pracę typu.

Mycie,odsmolenie,Glinka,korekta maszynowo 3 etapowo i na to wosk.

Wiadomo , że ceny są zróżnicowane i też zależy od od środku ale jakby liczyć menzernę i wosk Colli 476

jeżeli mycie, odsmolenie,glinka,korekta 3 etapowa i wosk to raczej w 10 godz. sie nie wyrobi

ile wziąć za fuchę?

Jeśli zejdzie Ci się 10h i za godzine swojej pracy liczysz 5zł = 50zł robocizna

Środków zużyjesz za 70zł łącznie. Dolicz za fatygę 50zł i skasuj Pana 170zł :mrgreen:

:mrgreen:

A tak poważnie cena zawsze zależna jest od stopnia korekty i godzin poświęconych na auto. Za korekte A4 tak na 90% - zawołaj 1000zł lekko. Dlaczego? Po trzech dniach w garażu na kuckach dowiesz się dlaczego to tyle kosztuje - chociaż jakbyś wziął wspomniane 170zł to nauczyłbyś się szybko kalkulować..

aha :) czyli taka korekta ok tysiąca :)

A czy są takie usługi jak pisałem wyżej bez korekty,polerki,tylko całego procesu czyszczenia lakieru i woskowania auta wielkości a4 ? Jak tak to ile takie coś może kosztować?

A tak na poważnie? Nie pytam ile za to ja mógłbym wziąć bo nie mam zamiaru , nie mam czasu swojego auta na woskować a co mówić kogoś.

Jaki koszt może być takiej usługi? Pytam z ciekawości,dzisiaj w pracy rozmawialiśmy i kolega się spierał, że pełna korekta to 500zł i się z nim spierałem , że nikt za tyle nie zrobi tylko 2-3 razy tyle :)

I był temat o woskowaniu też i nie doszliśmy do tego ile to może kosztować.

Wszystko zależy jak bardzo ktoś potrzebuje kasy ;)

Jak się zepnie to obskoczysz 3etapy od rana do wieczora,będzie zdrowe 70%,a trochę siana wpada ;)

Pomijam legalną działalność ;)

rustin, Ja znam ludzi co robią pełną korektę (3 etapy) za 250zł z woskowaniem, czernidełkami, praniem wnętrza etc. Tylko kurcze, ich klientela to sami Stevie Wonderzy ;):mrgreen:

Wszystko zależy jak bardzo ktoś potrzebuje kasy ;)

Jak się zepnie to obskoczysz 3etapy od rana do wieczora,będzie zdrowe 70%,a trochę siana wpada ;)

Pomijam legalną działalność ;)

Dobrze piszesz, pod warunkiem że trafi Ci się podatny i nie podniszczony lakier ;)

rustin spierałeś się, że za 500 nikt nie zrobi korekty? Mylisz się na prowincji to jest wysoka kwota i trudno znaleźć klienta, w większym mieście ta sama robota kosztować będzie co najmniej 2 razy tyle i podejrzewam że o szwagra łatwiej.

Takie są realia rynku i nikt nie ma na to wpływu i jeszcze bardzo długo to się nie zmieni, bo czym walczyć o klienta jak nie ceną? Cena to podstawowe kryterium wyboru oferty - czy jest to przetarg nieograniczony czy wybór rzemieślnika to wykonania zadania.

Ja też nie :D

Ludzie nie dorośli chyba do tego, chociaż w weekend rozmawiałem z facetem, który zajmuje sie wnętrzami aut - sprzątanie, pranie, zabezpieczanie. We wnętrzu kombi siedział 10 godzin (pranie, skórzana tapicerka, zabezpieczanie).

Działa od kilku lat i twierdzi że rynek pod tym kątem trochę się poprawia, ma więcej zleceń ale nie ma szans żeby z tego wyżyć.

• Moderator

Realnie patrzac, aby zrobic na tip top. Pranie wnetrza, skory, korekta na wysoki % to w zalesnosci od rozmiaru auta 1500-2000zl. Wiem, ile to pracy i zdrowia kosztuje i nie jest to wygorowana stawka.

Realnie patrzac, aby zrobic na tip top. Pranie wnetrza, skory, korekta na wysoki % to w zalesnosci od rozmiaru auta 1500-2000zl. Wiem, ile to pracy i zdrowia kosztuje i nie jest to wygorowana stawka.

+1

musi kosztować, życie.

Albo ja jestem "dupa wołowa" albo bajki piszecie co do czasu (choć temat na forum poruszany wielokrotnie). Przejście przez 13-14 etapów w czasie 6:00 - 22:00 jest niemożliwe nawet przy małym samochodzie (np. A3, nawet srebrnego tak na 70% :evil: ).

Przyznam, że raczej zarobkowo nie dałbym rady codziennie tego robić - dostałem ostatnio w kość jak robiłem Land Rovera, jakieś 30 godzin zabawy z lakierem.

Nie przesadzajmy aż tak, Panowie z Diamond Car ( Partner Forum) za korektę chcą 600 zł do tego detailing wnętrza według cennik 200 zł. W 1000 złotych spokojnie można się zamknać. Żeby nie było nic wspólnego z nimi nie mam, ale patrząc po projektach znają się na swojej pracy. :song: