darek87dz Posted April 29, 2013 Report Share Posted April 29, 2013 Witam Na wstępie przepraszam, jeżeli nieodpowiedni dział... Od jakiegoś czasu czasami niemiłosiernie śmierdzi mi z kratek nawiewów. Chciałbym przy okazji "nabić" klimatyzację czynnikiem. Gdzie to najlepiej zrobić na śląsku? W tamtym roku byłem u faceta naprzeciwko politechniki w Zabrzu, ale nie jestem zadowolony. Jestem z Zabrza... pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
siwyjac Posted April 29, 2013 Report Share Posted April 29, 2013 Sam się nad tym zastanawiałem. Dzwoniłem do firmy na ul. Pawliczka, koszt przeglądu klimy + odgrzybianie (ozonowanie) 120zł. Dzwoniłem też do SKP w Rudzie Śląskiej (WodKan) i tam koszt przeglądu plus ozonowanie 131zł. Po długim majowym weekendzie muszę się wybrać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
darek87dz Posted April 29, 2013 Author Report Share Posted April 29, 2013 na pawliczka masz na myśli firmę BAS ? koszt przeglądu klimy tj uzupełniane czynnika? jak długo tam ozonują? Link to comment Share on other sites More sharing options...
siwyjac Posted April 29, 2013 Report Share Posted April 29, 2013 tak, chodziło mi o BASa. jak pytałem o przegląd to gościu powiedział mi, że z uzupełnieniem czynnika. ale jak długo trwa ozonowanie to nie wiem. jak się dowiadywałem o przegląd klimy to w jednej firmie powiedziano mi, że podczas odsysania czynnika wyminia się też olej sprężarkowy i nie wiem czy w BASie coś takiego robią. Link to comment Share on other sites More sharing options...
darek87dz Posted April 29, 2013 Author Report Share Posted April 29, 2013 ktoś mi kiedyś polecał jakiś zakład w gliwicach, ale nie pamiętam jak się nazywał i kto mi go polecał Link to comment Share on other sites More sharing options...
heju2 Posted April 29, 2013 Report Share Posted April 29, 2013 jak się dowiadywałem o przegląd klimy to w jednej firmie powiedziano mi, że podczas odsysania czynnika wyminia się też olej sprężarkowy i nie wiem czy w BASie coś takiego robią. Proces wymiany czynnika to wymusza więc zawsze jest to wykonywane - chyba ze ktoś oszczędza na wszystkim Link to comment Share on other sites More sharing options...
pardi Posted April 29, 2013 Report Share Posted April 29, 2013 W tamtym sezonie była oferta na grouponie z Zabrza ,kolega był i bardzo się chwalił ,muszę go zapytać gdzie to dokładnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
darek87dz Posted April 30, 2013 Author Report Share Posted April 30, 2013 ok, czekamy na namiary Link to comment Share on other sites More sharing options...
siwyjac Posted April 30, 2013 Report Share Posted April 30, 2013 Piter jeśli z grupona to na 99% byl to BAS na Pawliczka... Link to comment Share on other sites More sharing options...
darek87dz Posted April 30, 2013 Author Report Share Posted April 30, 2013 na forum BMW polecają ten zakład http://www.auto-klinika.pl/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacek_1 Posted April 30, 2013 Report Share Posted April 30, 2013 Ja znam dwa dobre zaklady na slasku zamjmujace sie klima jeden jest w Mikołowie ( jak znajde adres to podrzuce) a drugi w Bedzinie jak sie jedzie obok targu w kierunku Łagiszy to druga w lewo jak dobrze pamietam. To są dwaj magicy ktorych znam i wiem, ze zrobia wszystko z klima. W bedzinie koles uruchomil klime ktora nie dzialala prze 5 lat za 450 zl Pelen przeglad klimy i uzupelnienie czynnika kosztuje u niego 250zl ale wedlug mnie warto. Link to comment Share on other sites More sharing options...
turzol Posted April 30, 2013 Report Share Posted April 30, 2013 Ja znam dwa dobre zaklady na slasku zamjmujace sie klima jeden jest w Mikołowie ( jak znajde adres to podrzuce) a drugi w Bedzinie jak sie jedzie obok targu w kierunku Łagiszy to druga w lewo jak dobrze pamietam. To są dwaj magicy ktorych znam i wiem, ze zrobia wszystko z klima. W bedzinie koles uruchomil klime ktora nie dzialala prze 5 lat za 450 zl Pelen przeglad klimy i uzupelnienie czynnika kosztuje u niego 250zl ale wedlug mnie warto. Jeśli Mikołów to na pewno ten zakład http://www.elektroklima.pl/ Wg wielu ludzi z branży moto najlepszy fachowiec od układów klimatyzacji w regionie Link to comment Share on other sites More sharing options...
dartzeel Posted May 1, 2013 Report Share Posted May 1, 2013 turzol, najlepszy to jest ten http://www.auto-klima.pl/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
turzol Posted May 1, 2013 Report Share Posted May 1, 2013 turzol,najlepszy to jest ten http://www.auto-klima.pl/ Tutaj bym polemizował. W aucie żony leciał smrodek z kratek i zleciłem tam odgrzybianie. Wstawił do auta pudełeczko z ozonem i po kilkudziesięciu minutach niby miało zabić bakterie. Smrodek pozostał, facet skasował 150zł. W moim aucie był problem z układem klimatyzacji, bujałem się po warsztatach 2 tygodnie i nikt nie potrafił zdiagnozować usterki. Zajechałem więc do "Auto śląskiego ", ten skasował za nabicie i sprawdzenie szczelności układu pomimo, że 2 dni wcześniej miałem tą usługę robioną w innym zakładzie i wyraźnie zaznaczyłem, że problem leży gdzie indziej. Oczywiście klima nadal nie działała, a facet mamrotał coś o zatartej sprężarce i jej wymianie - nowa koszt 3700zł. Dopiero jak odstawiłem auto do Paździorka ten bez problemu zlokalizował usterkę i auto w ciągu kilku godzin miałem gotowe. Poza tym jako jeden z nielicznych warsztatów sprawdza szczelność układu za pomocą barwnika UV. Link to comment Share on other sites More sharing options...
siwyjac Posted May 15, 2013 Report Share Posted May 15, 2013 Wg wielu ludzi z branży moto najlepszy fachowiec od układów klimatyzacji w regionie dziś jadę tam sprawdzic swoją klimę, bo zaniemogła biedaczka i zobaczymy jak są dobrzy w te klocki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dymis Posted May 15, 2013 Report Share Posted May 15, 2013 ja nabijałem przez grupon w TOP GUM w BIelsku z ozonowaniem wyszlo 135zl tyle ze mi trzeba bylo nabic 500g czynnika Link to comment Share on other sites More sharing options...
siwyjac Posted May 15, 2013 Report Share Posted May 15, 2013 no i jestem po wizycie u Paździorka i jest mimo, że nie byłem umówiony to sprawdzili mi klimę i uzupełnili czynnik. dodatkowo poprosiłem o zalanie klimy barwnikiem, by sprawdzić czy ten "wyciek" czynnika to jakaść nieszczelność czy po prostu ten typ tak miał... Link to comment Share on other sites More sharing options...
skiba Posted May 15, 2013 Report Share Posted May 15, 2013 a jakie koszta ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
siwyjac Posted May 15, 2013 Report Share Posted May 15, 2013 a jakie koszta ? za ciśnieniowe sprawdzenie szczelności, uzupełłnienie czynnika (ile nie wiem, ale dużo) i zalanie klimy barwnikiem zapłaciłem 150zł czyli moim zdaniem rozsądną cenę ile zapłacę za kontrolę szczelności za trzy tygodnie nie wiem Link to comment Share on other sites More sharing options...
pardi Posted May 15, 2013 Report Share Posted May 15, 2013 turzol,najlepszy to jest ten W aucie żony leciał smrodek z kratek i zleciłem tam odgrzybianie. Wstawił do auta pudełeczko z ozonem i po kilkudziesięciu minutach niby miało zabić bakterie. Smrodek pozostał, facet skasował 150zł. Turzol skoro ozonowanie nie pomogło to co było przyczyną? Ja dziś po ozonowaniu( ok 40min) u Autoklinika K-ce . Efekt - jest ok , zobaczymy po pierwszym deszczu czy smrodek wróci. Na ciepłym troszę jeszcze śmierdzi więc trochę mnie to niepokoi stąd moje pytanie do turzola Cena - na miejscu na bilbordzie pisze 80zł na stronie www 60zł minus 10zł na hasło internet no i na tej kwocie się skończyło (50zł) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts