Jump to content

Polerowanie w garazu

Recommended Posts

Słońce nie uwidoczni Ci wbrew pozorom zawsze defekty lakieru. Poza tym jak polerujesz w słońcu to lakier jest ciepły, jak dodasz do tego cioranie polerką to temperatura momentalnie wzrasta. Poza tym machniesz porządnie jeden panel i pot po d... się leje :P

Po co zakładać nowy temat :o ? Pomyśl logicznie co się stanie jak nagle zawieje i jakiś pyłek dostanie się pod pracujący padzik, z resztą jest wiele innych czynników jak nagrzewająca się blacha na słońcu itd. Czy tak trudno na to wpaść :dontknow: ?

Nie wieje, nie świeci słońce powodując zasychanie pasty i niepotrzebne rozgrzewanie lakieru, nie kurzy się tak, w halogenie wszystko lepiej widać, nie hałasujesz spokoju sąsiadom polerką.

Chociażby dlatego że jest bardziej sterylnie, a światło z halogena jest cały czas takie samo, nie jest co chwile przysłaniane przez chmury czy inne zjawiska i jest po prostu wygodniej. Chociaż są przypadki że ludzie polerują "pod chmurką" i żyją. :idea:

dokładnie

polerka przy dowolnym świetle garażowym ( żarówka, świetlówka), a halogen do inspekcji

ja po przejeździe odkładam maszynę, załączam powoli halogen i ustawiam stojak- w tym czasie lakier stygnie, łyk piwa, i dopiero IPA, fibra i oglądamy co nam wyszło :mrgreen:

Mi w sobotę nawet polerowanie wosku szło koszmarnie, bo w powietrzu latały jakieś syfy które przyklejały mi się do lakieru :wallbash:

W rezultacie musiałem mocno uważać aby nie narobić szkód przy woskowaniu, a pewnie i tak coś pewnie porysowałem. Polerowania na zewnątrz, gdzie wchodzi maszyna i ścierne pasty sobie po prostu nie wyobrażam :dontknow: