bodek756 Posted March 23, 2013 Report Share Posted March 23, 2013 Witam. Czy ktoś z forumowiczy wysyłał kiedyś felgi kurierem. Jakie są koszty i jaką firme polecacie. Do wysyłki są 4 felgi 18" z oponami 2x8.5j 2x10j A odległość jakieś 600KM Link to comment Share on other sites More sharing options...
siwyjac Posted March 23, 2013 Report Share Posted March 23, 2013 wejdź sobie na stronę www.sendit.pl , tam podaj wagę i wielkość paki i wszystko ci wyliczy... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gerypl Posted March 23, 2013 Report Share Posted March 23, 2013 Ostatnio 3 komplety felg wysłałem za pośrednictwem tej strony: www.wysylajtaniej.pl. Z tego co pamiętam koszt ok 60zł za 4x 17". Ale nie jestem na 100% pewny. Kasa z pobrania szybko wpłynęła na moje konto. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rickson Posted March 23, 2013 Report Share Posted March 23, 2013 W zeszłym roku wysyłałem 4opony do busa. Wysyłka na palecie, jakieś 400 km i pobranie. Zapłaciłem koło 200zl, a a zwrot kasy czekałem ponad dwa tygodnie. Firma kurierska to OPEK i zdecydowanie odradzam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
coobah Posted March 23, 2013 Report Share Posted March 23, 2013 ja zawsze korzystam z 2paczki.pl zerknij tam... Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrek305 Posted March 23, 2013 Report Share Posted March 23, 2013 ja pocztexem wysyłałem 16nastki z oponami to 140zł wyszło z Warszawy do Giżycka.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gerypl Posted March 23, 2013 Report Share Posted March 23, 2013 @coobah Chyba dwiepaczki.pl. Najgorsza strona z jaką się spotkałem, wysyłki bez pobrania ok. Ale 1 komplet felg za ok 1500 wysłałem u nich za pobraniem. W pewnym momencie już się pogodziłem ze stratą pieniędzy ale po ok 4 miesiącach i setką telefonów udało się jakoś tą kasę odzyskać. Wystarczy poczytać opinie o tej firmie w internecie. Odradzam Link to comment Share on other sites More sharing options...
pLaYmAn Posted March 23, 2013 Report Share Posted March 23, 2013 Również polecam www.wysylajtaniej.pl, wysłałem za ich pośrednictwem kilkaset paczek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
coobah Posted March 23, 2013 Report Share Posted March 23, 2013 gerypl, hmmm... a to ciekawe co piszesz, bo ja nigdy nie miałem najmniejszego problemu z nimi... Fakt, nie było ani jednej paczki za pobraniem... Może w tym tkwi szkopuł Link to comment Share on other sites More sharing options...
embargo Posted March 23, 2013 Report Share Posted March 23, 2013 sendit.pl - paczka do 30 kg 16,5zł nie znajdziesz taniej. Pakujesz w dwie paczki jako jedna przesyłka i wychodzi 34zł. Kurier odbiera z domu przesyłkę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
damian Posted March 23, 2013 Report Share Posted March 23, 2013 sendit.pl - paczka do 30 kg 16,5zł nie znajdziesz taniej. Pakujesz w dwie paczki jako jedna przesyłka i wychodzi 34zł. Kurier odbiera z domu przesyłkę. W przypadku 18" to raczej trzeba podzielić na 4 paczki, bo felga z oponą będzie ważyć ponad 20kg Link to comment Share on other sites More sharing options...
witles Posted March 23, 2013 Report Share Posted March 23, 2013 może furgonetka.pl ja z nich korzystam jak wysyłamy paczki międzynarodowe (tańszych jeszcze nie znalazłem ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
bodek756 Posted March 24, 2013 Author Report Share Posted March 24, 2013 dzięki za odpowiedzi jak to najlepiej zapakować folia stretch ? czy w inny sposób. głównie chodzi o zabezpieczenie rantów przed uszkodzeniem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sprinter Posted March 24, 2013 Report Share Posted March 24, 2013 Przekładki kartonowe na obie strony felg resztę streczem solidnie owinąć i wysyłać Link to comment Share on other sites More sharing options...
mihau Posted March 24, 2013 Report Share Posted March 24, 2013 A ja polecam wysłać felgi GLS, robimy dwie paczki po dwie felgi każda, jedna paczka nie może niestety przekroczyć 31,5 kilogramaj, jedna paczka 40 zł, koszt wysyłki 4 felg to 80 zł. Jedna felga fordowska aluminium 6,5"x17" waży ok 10 kilogramów tak dla porównania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
embargo Posted March 24, 2013 Report Share Posted March 24, 2013 GLS z tego co wiem nie świadczy usług osobom fizycznym. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts