Prezes Posted February 5, 2013 Report Share Posted February 5, 2013 Czym się bawicie, co polecacie? Interesują mnie polskie wersje...mimo, że radzę sobie z ang Korzystałem z Pinnacle Studio 14 i iMovie na Mac'u... ten drugi lux, pierwszy jakiś dziwny... Szukam dalej... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator AreK Posted February 5, 2013 Administrator Report Share Posted February 5, 2013 Adobe Premiere Pro. Drogi, trudny ale możliwości na niesamowite. Prosty i w dostępnej cenie to nowy Nero Vision - możliwości całkiem niezłe . Obsługuje wszystkie możliwe formaty. Wszystko zależy czego oczekujesz od programu i co montujesz . Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebek0720 Posted February 5, 2013 Report Share Posted February 5, 2013 Jestem fanem programów Adobe, więc polecę Ci Adobe Premiere Pro + Adobe After Effects. Chociaż pewnie to samo co na Premiere można zrobić używając VEGAS-a, kwestia tego, co komu bardziej odpowiada. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Swoop Posted February 5, 2013 Report Share Posted February 5, 2013 Adobe Premiere Pro. Drogi, trudny ale możliwości na niesamowite. ja również polecam Link to comment Share on other sites More sharing options...
daniels Posted February 6, 2013 Report Share Posted February 6, 2013 Sony Vegas jak nie mam czasu to wspomniany iMovie z biblioteką efektów Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prezes Posted February 6, 2013 Author Report Share Posted February 6, 2013 Wszystko zależy czego oczekujesz od programu i co montujesz . W sumie chodzi o nagrania ze zlotów i jakieś drobne z normalnej kamery i GoPro. Nie oczekuję full profi roboty, ale lubię jak finalny produkt "jakoś" wygląda Szukałem odpowiednika iMovie na PCta, ale coś słabo mi idzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DaV Posted February 6, 2013 Report Share Posted February 6, 2013 Mi sony Vegas o wiele bardziej przypadł do gustu niż adobe premiere. Polecam jednak wersje angielskie można zapoznać się z słownictwem w danej tematyce no i poza tym większość poradników jest w języku angielskim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bili20@o2.pl Posted February 6, 2013 Report Share Posted February 6, 2013 Szukałem odpowiednika iMovie na PCta, ale coś słabo mi idzie. Po co odpowiednik, skoro można użyć emulatora? Polecam BasylliskII Link to comment Share on other sites More sharing options...
faraon3021 Posted February 7, 2013 Report Share Posted February 7, 2013 Szukałem odpowiednika iMovie na PCta, ale coś słabo mi idzie. I tu sie moga skonczyc moje poszukiwania A tablet juz jedzie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Camel- Posted February 7, 2013 Report Share Posted February 7, 2013 ale lubię jak finalny produkt "jakoś" wyglądaTo i tak dużo zależy od tego kto montuje i jak montuje, a program tylko pomaga. Jak zwykle i ze wszystkim W każdym razie bawiłem się Premiere Pro i jest zacny, chociaż wiem, że jest jego nieprofesionalna odmiana z trochę prostrzym interfejsem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
daniels Posted February 7, 2013 Report Share Posted February 7, 2013 A tablet juz jedzie to zainstaluj sobie od razu do zdjęć snapseed, do tego ja mam w aparacie Eye-Fi card- sdhc kart z wbudowanym wi-fi, zrzucam fotki z nikona prosto na ipada po wifi i obrabiam w snapseed -REWELACJA Link to comment Share on other sites More sharing options...
faraon3021 Posted February 7, 2013 Report Share Posted February 7, 2013 daniels, dzieki .Juz dojechal. Jak sie corcia i zona naciesza to moze uda mi sie cos zdzialac. Nowa zabawka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Swoop Posted February 7, 2013 Report Share Posted February 7, 2013 Jak sie corcia i zona naciesza to moze uda mi sie cos zdzialac.Nowa zabawka jak będzie tak jak u mnie, to kup od razu drugi Link to comment Share on other sites More sharing options...
faraon3021 Posted February 7, 2013 Report Share Posted February 7, 2013 Juz jest ze 20 gier kup od razu drugi Moze nie tableta bo 4s jako zabawka mi wystarcza, ale zaczynam sie zastanawiac nad MAC-iem Choc cena troche hamuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rickson Posted February 7, 2013 Report Share Posted February 7, 2013 Ale po zakupie nie będziesz żałował. Mój ma już 5 lat i do tej pory zero problemów, zwieszek itp. Aha, wyłączam/resetuje go tylko przy zmianie systemu na nowy. Czasem jak mam coś zrobić na zwykłym pc to szlag mnie trafia Link to comment Share on other sites More sharing options...
daniels Posted February 8, 2013 Report Share Posted February 8, 2013 Ja mam rocznego macbooka pro i nie zamienił bym go na nic innego, do tego parallels robi robote Link to comment Share on other sites More sharing options...
faraon3021 Posted February 8, 2013 Report Share Posted February 8, 2013 Mysle nad zmiana,bo znam wielu ktorzy przeszli z peceta na maca i nikogo kto z wlasnej woli wrocil do PC. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AG80 Posted February 8, 2013 Report Share Posted February 8, 2013 Weźmy też pod uwagę, że Japka są modne, PCety nie Link to comment Share on other sites More sharing options...
faraon3021 Posted February 8, 2013 Report Share Posted February 8, 2013 Vaio ma u mnie dozywocie, a pozniej sie zobaczy Trzeba przyznac ze jakosc wykonania telefonow i tabletow jest swietna. Mojego pierwszego iphona 3g, moja corcia katuje do dzisiaj, przy czym katuje to delikatne okreslenie (corcia ma dwa latka ) Wszystko w telefonie dziala jak pierwszego dnia Link to comment Share on other sites More sharing options...
daniels Posted February 8, 2013 Report Share Posted February 8, 2013 Weźmy też pod uwagę, że Japka są modne, PCety nie mówia tak zazwyczaj ludzie nie majacy nawet styczności z applem...jedne co mozna powiedziec to tak- sa drogie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
skimobill Posted February 9, 2013 Report Share Posted February 9, 2013 Mam prośbę, wie ktoś jak przerobić obrazek z JPG na CDR albo jakiś inny format do Corela? Potrzebuję logo OXIGIN i nie mogę znaleźć w odpowiednim formacie No a już optymalnie by było jakbym dostał gotowe logo na email skimobill@gmail.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
siwy49 Posted February 9, 2013 Report Share Posted February 9, 2013 Mam prośbę, wie ktoś jak przerobić obrazek z JPG na CDR albo jakiś inny format do Corela? Potrzebuję logo OXIGIN i nie mogę znaleźć w odpowiednim formacie Z tego co wiem Corel otwiera pliki jpg. - jak otworzysz to możesz zapisać w formacie na jaki pozwala Corel. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prezes Posted February 9, 2013 Author Report Share Posted February 9, 2013 .cdr to przecież Corel... a nie format pliku orazu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebek0720 Posted February 9, 2013 Report Share Posted February 9, 2013 Tutaj raczej koledze chodzi o to, że potrzebuje logo na wektorach a ma raster. Jeśli nie masz doświadczenia to chyba najprostszą metodą będzie trasowanie bitmapy i poprawie węzłów, jeśli natomiast jesteś nieco bardziej wprawiony to polecam tworzenie samemu krzywej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marian_K Posted February 10, 2013 Report Share Posted February 10, 2013 Mój ma już 5 lat i do tej pory zero problemów, zwieszek itp. A świstak co robi?Ja mam rocznego macbooka pro i nie zamienił bym go na nic innego Poczekaj aż Ci się grafika odklei od płyty głównej... Ludziska kochane, ja dostrzegam zalety jabłuszek, ale widzę też ich wady. Nie trawię natomiast szerzenia religii "i". Chcecie utwierdzać się w przekonaniu że macie najlepsze sprzęty na świecie to załóżcie oddzielny temat i tam wpadajcie w samozachwyt i wieszajcie psy na PC-tach i odwrotnie, ale nie skazujcie nas na czytanie tego w innych wątkach. P.S. Mam dostęp do WSZTSTKICH urządzeń "i" z najnowszej i poprzedniej serii - to tak k woli informacji, żeby zaraz nie było, że nie widział na oczy a się wymądrza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts