Stefan-16 Posted January 20, 2013 Report Share Posted January 20, 2013 Witam, czy ktoś na forum może miał do czynienia z zakupem auta bezpośrednio z niemieckiej poczty, chodzi mi o te ogłoszenia co oferują na swojej stronie. Pomijam zakup od pośredników. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hawajos Posted January 20, 2013 Report Share Posted January 20, 2013 Sprowadzaliśmy kiedyś VW T5 Transporter z Niemiec auto z DeutschePost kupione od Niemca na placu. Auto pomimo małego przebiegu bardzo zniszczone, zarejestrowane na 1osobę , dziury w tapicerce od różnych skrzynek mocowań na listy itp itd. Ale serwisowane z kompletem kluczy i książką serwisową . Jak bym miał mieć takie auto dla siebie to stanowczo odradzam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stefan-16 Posted January 20, 2013 Author Report Share Posted January 20, 2013 Mimo wszystko to nie jest odpowiedź na moje pytanie, bo kupiłeś je od handlarza, a stan tych aut jest mi znany i nie wszystkie są zmęczone. Chcę się dowiedzieć w jaki sposób odbywają się aukcje na stronie niemieckiej poczty a w języku Nimieckim nie jestem, aż tak biegły Link to comment Share on other sites More sharing options...
moler Posted January 20, 2013 Report Share Posted January 20, 2013 Przejrzałem na szybko tą stronę. Dostępne są pojedyncze samochody, jak też pakiety, czyli np. 3 dostawczaki na jednej aukcji. Kupujesz wszystkie trzy, nie ma możliwości wzięcia tylko jednego. Ceny podane na aukcji to ceny netto. Aby kupić pojazd musisz prowadzić działalność, czego dowód musisz później okazać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blau Posted January 20, 2013 Report Share Posted January 20, 2013 .e Link to comment Share on other sites More sharing options...
snap Posted January 21, 2013 Report Share Posted January 21, 2013 Samochody takie są bardzo zużyte, ponieważ jeżdżą często na krótkich trasach i są bardzo często gaszone i odpalane, np. gdy listonosz sobie jeździ od domu do domu znajomy handlarz powiedzial mi dokladnie to samo, 10 letni samochod, przebieg 100 000 a gaszony i zapalony miliony razy Link to comment Share on other sites More sharing options...
rogo Posted January 21, 2013 Report Share Posted January 21, 2013 a ja jeżdżę takim autem od ok. roku i sobie chwalę, gdy szukałem auta oglądałem ok. 30 innych szt. i ten pocztowy wypadł najlepiej - paka nie jest zniszczona, kabina i fotele w naprawdę bardzo ładnym stanie, mechanicznie też nie mam z nim problemów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stefan-16 Posted January 21, 2013 Author Report Share Posted January 21, 2013 Przejrzałem na szybko tą stronę.Dostępne są pojedyncze samochody, jak też pakiety, czyli np. 3 dostawczaki na jednej aukcji. Kupujesz wszystkie trzy, nie ma możliwości wzięcia tylko jednego. Ceny podane na aukcji to ceny netto. Aby kupić pojazd musisz prowadzić działalność, czego dowód musisz później okazać. A na jakiej zasadzie odbywa się licytacja?? Bo z tego co się orientuję to oferty konkurentów są ukryte i na koniec aukcji wygrywa ten co dał najwięcej. Bo złożyłem ofertę na jednego busa, po zakończeniu licytacji nie otrzymałem żadnej odpowiedzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
moler Posted January 21, 2013 Report Share Posted January 21, 2013 Tylko osoba która zaoferowała najwyższą cenę otrzymuje w ciągu godziny od zakończenia aukcji email z potwierdzeniem złożenia oferty i przeważnie na następny dzień rachunek pocztą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stefan-16 Posted January 21, 2013 Author Report Share Posted January 21, 2013 Wielkie dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts