dareme89 Posted November 18, 2012 Report Share Posted November 18, 2012 Witam, moze ktos ma doswiadczenia z tym. Od razu mowie ze na euro palete sie nie zmiesci, wymiary 110 - 130 - 40 plus pewnie kilka centymetrow na jakis styropian itp. waga pewnie ok 30kg. oczywiscie fajnie byloby gdyby koszt wysylki byl max do 150zl, bo wiem ze to tania zabawa nie bedzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Checio Posted November 18, 2012 Report Share Posted November 18, 2012 Ja jak dostaje takie duże elementy to są na większych paletach niż euro, jeśli jesteś w stanie skręcić taką paletę i przymocujesz stabilnie dach to bez problemu kurier zabierze. Tylko zgłoś że masz dużą paczkę to przyjedzie samochód z windą i paleciakiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maya Posted November 18, 2012 Report Share Posted November 18, 2012 dareme89 a daleko to ma jechać ? ja taki duże rzeczy wystawiam na giełdę transportową typu Trans lub Timocom Link to comment Share on other sites More sharing options...
Checio Posted November 18, 2012 Report Share Posted November 18, 2012 Ew spróbuj ustawić po przekątnej - paleta ma ok 156 cm przekątnej więc może się zmieśći tylko wtedy trzeba taśmami ustabilizować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dareme89 Posted November 18, 2012 Author Report Share Posted November 18, 2012 daleko - Szczecin - Kielce czyli z 650km. Po przekatnej by wszedl ale wtedy musialby lezec na boku, boje sie o szklana szybe i czy sie nie odksztalci Link to comment Share on other sites More sharing options...
Checio Posted November 18, 2012 Report Share Posted November 18, 2012 A masz możliwość wykonać/zamówić/załatwić większą paletę ? Kurier taką zabierze - do mnie ostatnio przyjechała paczka 225x165x25 cm Link to comment Share on other sites More sharing options...
dareme89 Posted November 18, 2012 Author Report Share Posted November 18, 2012 myslalem o polaczeniu 2 euro palet, ale zobaczymy co na to firmy kurierskie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Burner Posted November 19, 2012 Report Share Posted November 19, 2012 myslalem o polaczeniu 2 euro palet, ale zobaczymy co na to firmy kurierskie. ... albo włóż to na paletę 1200 x 1200. Jeżeli chodzi o kuriera, zapytaj w DPD, nie wiem jak to cenowo wychodzi, ale wiozłem im kiedyś praktycznie całe przednie zawieszenie od jakiegoś auta - nawet na dwóch paletach się nie mieściło, ale i tak wysłali;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
bmwsrc Posted November 19, 2012 Report Share Posted November 19, 2012 DHL ma w swojej ofercie usługę NIESTANDARD. Wypełniłem z ciekawości list przewozowy i puszcza mnie system do dalszego etapu po wpisaniu wagi 50 kg i wymiarów 200x200x200. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts