Jump to content

Lithium-Ionowe akumulator za jedyne 1904 Euro

CleanerFreak

Recommended Posts

• Administrator

Porsche oferuje od stycznia 2010 dla modeli 911 GT3 , 911 GT 3 RS i Boxster Spyder nowy, 10 kg lżejszy od dotychczasowego, akumulator za „jedyne” 1904 Euro. 8-)

Nowy akumulator będzie miał 19AH zamiast 60AH.

Stary akumulator można używać tylko do 1/3 jego naładowania. Tego problemu w nowej nie ma. :good:

Dodatkowo: nowa szybciej się ładuje, dłużej "trzyma", a start silnika jest tak samo łatwy przy 100% naładowania, jak i przy 20% naładowania akumulatora.

Najlepsze: wbudowana elektronika ostrzega poprzez sygnał dźwiękowy przed całkowitym rozładowaniem i domaga się przejażdżki doładowującej akumulator. :)

Hmm, gdyby nie ta cena… :roll:

Litium-IonenBaterie.jpg

bo myślę, że każdy właściciel Porsche je garażuje ;) ).
chyba jaja sobie robisz, w Polsce to jest coś ale za granicami wielu ludzi na takie coś stać.

kiedyś jak byłem w Wiedniu to tylko merole okularniki, mini i 911 widziałem, właściwie to nic innego

Z doświadczenia wiem ,że stary aku. w tym przypadku do GT3 RS nie jest zły :P . Ale przy wartości auta, cena takiego gadżetu nie powinna dziwić. Tak przy okazji ostatnio miałem okazje zobaczyć kartę serwisową bentleya który był na przeglądzie - suma koncowa mnie zszokowała :shock: . np. za kratkę wlotu powietrza/wymiana (mała w dolnej partii zderzaka) trzeba zapłacić 3.500 pln - kawałek aluminium:)