Administrator CleanerFreak Posted November 27, 2009 Administrator Report Share Posted November 27, 2009 Porsche oferuje od stycznia 2010 dla modeli 911 GT3 , 911 GT 3 RS i Boxster Spyder nowy, 10 kg lżejszy od dotychczasowego, akumulator za „jedyne” 1904 Euro. Nowy akumulator będzie miał 19AH zamiast 60AH. Stary akumulator można używać tylko do 1/3 jego naładowania. Tego problemu w nowej nie ma. Dodatkowo: nowa szybciej się ładuje, dłużej "trzyma", a start silnika jest tak samo łatwy przy 100% naładowania, jak i przy 20% naładowania akumulatora. Najlepsze: wbudowana elektronika ostrzega poprzez sygnał dźwiękowy przed całkowitym rozładowaniem i domaga się przejażdżki doładowującej akumulator. Hmm, gdyby nie ta cena… Link to comment Share on other sites More sharing options...
malkolm Posted November 27, 2009 Report Share Posted November 27, 2009 czy wam to nie przypomina 4 baterii zamkniętych a plastiku?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MetalMagnes Posted November 27, 2009 Report Share Posted November 27, 2009 Wszystko idzie w kierunku mniejszych pojemności i większych mocy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dystrybutor m.k. Posted November 27, 2009 Dystrybutor Report Share Posted November 27, 2009 Ciekawe jak taki akumulator znosi niskie temp. np. kiedy auto stoi za dnia gdzieś na dworze (bo myślę, że każdy właściciel Porsche je garażuje ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
malkolm Posted November 27, 2009 Report Share Posted November 27, 2009 bo myślę, że każdy właściciel Porsche je garażuje ). chyba jaja sobie robisz, w Polsce to jest coś ale za granicami wielu ludzi na takie coś stać. kiedyś jak byłem w Wiedniu to tylko merole okularniki, mini i 911 widziałem, właściwie to nic innego Link to comment Share on other sites More sharing options...
wax-master Posted November 27, 2009 Report Share Posted November 27, 2009 Z doświadczenia wiem ,że stary aku. w tym przypadku do GT3 RS nie jest zły . Ale przy wartości auta, cena takiego gadżetu nie powinna dziwić. Tak przy okazji ostatnio miałem okazje zobaczyć kartę serwisową bentleya który był na przeglądzie - suma koncowa mnie zszokowała . np. za kratkę wlotu powietrza/wymiana (mała w dolnej partii zderzaka) trzeba zapłacić 3.500 pln - kawałek aluminium:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
DjDarecki Posted November 27, 2009 Report Share Posted November 27, 2009 np. za kratkę wlotu powietrza/wymiana (mała w dolnej partii zderzaka) trzeba zapłacić 3.500 pln - kawałek aluminium:) Biedny bogatego nigdy nie zrozumie Ps. czasem to nie aku żelowy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kabul Posted November 27, 2009 Report Share Posted November 27, 2009 Nie - jest napisane ,że to litowo jonowy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DjDarecki Posted November 28, 2009 Report Share Posted November 28, 2009 Nie - jest napisane ,że to litowo jonowy. Zgadza się umyłem oczy teraz . PozdraVWiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts