Jump to content

Co sądzicie o takim malowaniu felg?

Recommended Posts

Witam!

Po świętach do mojego "Mondzioła" planuję zakupić 5 ramienne felgi 17 calowe. W związku z tym, że felgi będą używane myślę o wypiaskowaniu ich oraz polakierowaniu. Na 99% zagoszczą u mnie takie felgi Wolfa:

2740.jpg

Kolega zrobił mi małe VT z felgami na takim Mondziaku jak mój i stąd moje pytanie - co sądzicie o takim malowaniu jak na poniższym VT? Do mnie bardziej przemawia zieleń ale myślę czy ma prawo bytu na takim aucie jak Mondeo...

Beznazwy1.jpg

Co sądzicie?

Z góry dzięki za wypowiedzi.

Pozdrawiam! :)

• Replies 61
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Jeżeli już chcesz felgi pomalować w oczojebny kolor, to przydało by się też lusterka również prysnąć w ten sam kolor. Widziałem już kilka takich autek, i nie wyglądało to źle.

Moim zdaniem felgi powinieneś polakierować na kolor orginału, bądź możliwie najbliższy. WOLF to nie byle jaka marka, poza tym takie kolory bardziej widzą mi się w azjatach typu 200SX, Celica, Skyline itp. ale oczywiście to tylko subiektywna opinia ;)

Odbiło ci :shock: ?. Zostaw jak jest, nie wiem skad ta durna moda na jaskrawe kolory się wzieła. Coraz wiecej takich malowan widze w autach gdzie kompletnie nie pasują.

rozowe ladnie sie komponuja z kolorem auta, chociaz dla mnie zupelnie nie komponuja sie z marka auta (ja bym taki kolor felg widzial w polaczeniu z jakims VAG'iem albo tak jak kolega Stanley08 pisal u jakiegos skosnookiego twora)

Niemniej z tych kolorow ktore podales to rozowy zdecydowanie lepiej wpasowuje sie w kolor auta niz zielony

Dude please.... :/:/

Chcesz kolorowa felge to rzuc go na glebe, daj felge 9"+, dobry naciag i wtedy maluj.....

Seria gleba + srednie kolo + kolor = agro....

Felga moim zdaniem jest konkretna - to są gusta. Gleba będzie. Co do koloru to póki co robię wywiad i nie jest powiedziane, że je będę lakierował :)

Myślę jeszcze o białym kolorze i białych lusterkach :good:

Do seryjnego zawiasu ja bym zostawił srebrne :) Podzielam zdanie Kamilgt :)

Tak jak pisałem, będą springi.

Pakiet ST miał być ale muszę zainwestować w blacharkę oraz mechanikę na tip top - to najważniejsze.

Coraz bardziej myślę nad bielą na felgach i lusterkach :good:

A ja uważam że jaskrawy kolor jest dobry na zimówki - zazwyczaj są to te gorsze felgi albo stalówki więc dobre posunięcie żeby ozywić ten smutny jak piz... kraj :D

Ale szkoda ładnych alu - odnów na srebrno ew. czarno :good:

Jak już to może taki fiolet :o

004.jpg

ale nie bardzo mi to pasuje do tych felg, jedynie w standardzie to widze - srebrny bo felga jakaś taka biedna z wyglądu (jak dla mnie oczywiście)

Myślę jeszcze o białym kolorze i białych lusterkach :good:

ja taką operację planuje zrobić u żony na czerwonym aucie, i zastanawiam się jak białe fele pasować będą pod srebrny lakier :o

blaszczu to jest ostatni dzwonek, opamietaj sie!. Upiększanie i wsadzanie czegoś na siłe prowadzi tylko do jednego:

wiejski_tuning

On tez pewnie zacza od jednej naklejki która "upiększała" auto.