maestro00 Posted March 31, 2012 Report Share Posted March 31, 2012 Jak w temacie Konwencja wątku jasna - wolna amerykanka EDIT: Budżet ~2-3k Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arek_ Posted March 31, 2012 Report Share Posted March 31, 2012 Napisz ile chcesz wydać bo tak to ciężko będzie Ci doradzić w domu mam 40cali full led pchilipsa i spoko, w mieszkaniu 40sali lcd sony to widać że trochę gorszy i jakoś bardziej ogólniej podchodzi mi panasonic Link to comment Share on other sites More sharing options...
yukon Posted March 31, 2012 Report Share Posted March 31, 2012 maestro00, od siebie polecę plazmy Panasonica, jak będziesz potrzebował to podam serie. Dobra cena, jakość, żadnych problemów, a łatwo nie mają Link to comment Share on other sites More sharing options...
barteq161 Posted March 31, 2012 Report Share Posted March 31, 2012 A u mnie w domu jest Plazma Full HD LG 50' i na poczatku wydawala sie duza, a teraz jest mala takze pomysl nad czyms wiekszym niz 40' Link to comment Share on other sites More sharing options...
pLaYmAn Posted March 31, 2012 Report Share Posted March 31, 2012 Również jestem na etapie kupna telewizora. Jeśli chodzi o 42" to dobrym wyborem jest Panasonic TX-P42S30E. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuflik Posted March 31, 2012 Report Share Posted March 31, 2012 pLaYmAn, też tego panasa biorę właśnie pod uwagę:-) może jakiś zakup grupowy i ktoś nam rabat ogarnie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mrt09 Posted March 31, 2012 Report Share Posted March 31, 2012 Samsung z podświetleniem LEDowym czyli seria UE, mam taki 40'' kilka lat kupiony zaraz po premierze i jest rewelacyjny. Tak naprawdę Samsung jest liderem jeśli chodzi o telewizory. Link to comment Share on other sites More sharing options...
barteq161 Posted March 31, 2012 Report Share Posted March 31, 2012 Panowie patrzcie czasami na serwisie IBOOD tam sa czasami TV w atrakcyjnych cenach Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator AreK Posted March 31, 2012 Administrator Report Share Posted March 31, 2012 Maciej 46 może bym wziął Link to comment Share on other sites More sharing options...
yukon Posted March 31, 2012 Report Share Posted March 31, 2012 Czasami w dobrej cenie można wyrwać na http://www.mixelectronics.pl/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
maestro00 Posted March 31, 2012 Author Report Share Posted March 31, 2012 Aha oczywiście najniższej ceny i tak będę szukał na ceneo.pl kuflik, co sie na gadu ukrywasz, liczę na Ciebie w tym temacie Co do wielkości tv to trzeba dobierać wg krążących w internecie i nie tylko kalkulatorów jak się kupi za duży to tez nie będzie fajnie. Z TV jest jak z biustem, za mały to lipa ale za duży ? Jeszcze się nie zdarzyło Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arek_ Posted March 31, 2012 Report Share Posted March 31, 2012 Samsung z podświetleniem LEDowym czyli seria UE, mam taki 40'' kilka lat kupiony zaraz po premierze i jest rewelacyjny. Tak naprawdę Samsung jest liderem jeśli chodzi o telewizory. i tak i nie każdy tv ma chyba matryce samsunga Co do wielkości tv to trzeba dobierać wg krążących w internecie i nie tylko kalkulatorów jak się kupi za duży to tez nie będzie fajnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pLaYmAn Posted March 31, 2012 Report Share Posted March 31, 2012 pLaYmAn, też tego panasa biorę właśnie pod uwagę:-) może jakiś zakup grupowy i ktoś nam rabat ogarnie? Ja raczej odpadam, szukam czegoś większego Link to comment Share on other sites More sharing options...
pro rider Posted March 31, 2012 Report Share Posted March 31, 2012 Aha oczywiście najniższej ceny i tak będę szukał na ceneo.pl kuflik, co sie na gadu ukrywasz, liczę na Ciebie w tym temacie Co do wielkości tv to trzeba dobierać wg krążących w internecie i nie tylko kalkulatorów jak się kupi za duży to tez nie będzie fajnie. Z TV jest jak z biustem, za mały to lipa ale za duży ? Jeszcze się nie zdarzyło hehehhe mega dobre sorry za OT Link to comment Share on other sites More sharing options...
adii Posted March 31, 2012 Report Share Posted March 31, 2012 Samsung ok , mnie bardzo denerwują dotykowe przyciski na panelu, a sama obudowa z błyszczącego czarnego plastiku idealna do korekty + wosk Link to comment Share on other sites More sharing options...
mihnova Posted March 31, 2012 Report Share Posted March 31, 2012 W tym budżecie plazma Panasa Polecam poczytać http://hdtvpolska.com/index Link to comment Share on other sites More sharing options...
kupusso Posted March 31, 2012 Report Share Posted March 31, 2012 O panasach słyszałem dużo dobrego, jednak poszedłem w LED'a Samsunga serii UE i jestem zadowolony. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tworek Posted March 31, 2012 Report Share Posted March 31, 2012 Co do wielkości tv to trzeba dobierać wg krążących w internecie i nie tylko kalkulatorów jak się kupi za duży to tez nie będzie fajnie. Tu chyba sprawdzi się najlepiej powiedzenie "Punkt widzenia, zależy od punktu siedzenia" kupisz za duży do małego pokoju, będzie kicha, kupisz za mało do dużego będziesz nakładał okulary. Codo samego wątku to posiadam 42" Sony Bravie już jakiś czas i zero problemów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator rychu Posted March 31, 2012 Moderator Report Share Posted March 31, 2012 Tylko na hdtv nie wyskakuj z pytaniem jaki tv do 3 tys., bo cie potraktują jak u nas za pytanie: jaki wosk do żółtego Dużo danych tam wymagają: oświetlenie, odległość, co oglądasz - czy tylko tv czy np. granie na konsoli wchodzi w grę, 3D? Ostatnio testowali Toshibę i wypadła bardzo dobrze, nawet w niektórych kategoriach lepiej niż modele kilkukrotnie droższe. Akurat ten test jest otwarty i nie trzeba abonamentu wykupować. Samsungi są dobre jeśli chodzi o multimedia - filmy z pena, internet. Panasonic fajnie wypada pod względem obrazu i dobrego skalowania słabszych jakościowo sygnałów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ultratouch Posted March 31, 2012 Report Share Posted March 31, 2012 Od siebie również polecę plazmę Panasonica. Użytkuję od 3 tygodni i jestem naprawdę mega zadowolony zarówno jeśli chodzi o DVB-T, Blue-ray, PS3, DLNA, Net (dobre wbudowane player'y). Wszystko chodzi super. Ja zakupiłem dokładnie ten model http://www.agito.pl/telewizor-panasonic ... 38105.html . Do 3k można kupić 46''. Jak będziesz wybierał to nie patrz tylko na matrycę i jej wielkość ale i na wyposażenie. Dobrze żeby miał podłączenie do netu - masz wtedy dostęp do iplex'a, youtube'a, tvn-platyer'a, ipli itp z poziomu telewizora. Do tego jeszcze DLNA - ściągam sobie filmy w 720p (Xvid), odpalam na PC'ecie serwer multimediów i oglądam na TV przez sieć bez żadnych pendrive'ów w bardzo dobrej jakości. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xeper Posted March 31, 2012 Report Share Posted March 31, 2012 Chociaz TV oglądam b. mało, to w domu mam 2 plazmy - jedna Panasa i druga LG. Pod wzgledem jakosci obrazu nie widze duzych roznic i obydwie spisuja sie b. dobrze. Jak kupowalem pol roku temu, to na hdtv.com.pl w budzetowce 50" polecany byl LG 50PV350. Kupilem, zapłaciłem ~2k pln i jest OK. Jak dla mnie ma wszystko co trzeba do zwyklego uzytkowania: full HD, 2xhdmi, PC-in, wyjcie audio cyfrowe, USB (nawet dysk 2,5 cala idzie bez problemów), przyzwoity wbudowany AV player (czyta mkv i napisy PL), przeglądarka zdjęć. Tuner naziemnej cyfrowej dobrze radzi sobie z HDTV - az milo poogladać, np. F1. Aha, Panas ma lepsza powloke antyrefleksyjna na matrycy, takze warto na to zwrocic uwage. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jagmar Posted March 31, 2012 Report Share Posted March 31, 2012 swego czasu baaaardzo dużo dobrego czytałem o Sharp Aquos... sama marka średnio do mnie przemawia ale podobno ten model im się wyjątkowo dobrze udał... za jakiś czas też będę przymierzał się do zakupu TV i planuje przyjrzeć się właśnie Sharpowi.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arek_ Posted April 1, 2012 Report Share Posted April 1, 2012 Co do wielkości tv to trzeba dobierać wg krążących w internecie i nie tylko kalkulatorów jak się kupi za duży to tez nie będzie fajnie. Tu chyba sprawdzi się najlepiej powiedzenie "Punkt widzenia, zależy od punktu siedzenia" kupisz za duży do małego pokoju, będzie kicha, kupisz za mało do dużego będziesz nakładał okulary. Codo samego wątku to posiadam 42" Sony Bravie już jakiś czas i zero problemów. dokładnie dajcie mi trochę czasu to napiszę co myślę o samsungu bo mama kupila plazme na poddasze, przez święta będzie można testować Link to comment Share on other sites More sharing options...
wirus_kamil Posted April 1, 2012 Report Share Posted April 1, 2012 Też jestem na etapie szukania LED i moje typy to : 1. Samsung UE46D6750 / UE46D7000 - bardzo podobne do siebie modele. 2. Sony 46HX820 3. Sharp LC-46LE830E Quattron - był na pierwszym miejscu. Rodzice zakupili sobie i spadł na 3 miejsce Niby fajny i wszystko ma ale samsung bardziej multimedialny i to do mnie przemawia Ja się zdecydowałem na samsunga i tylko czekam na jakąś promocję przed świętami Link to comment Share on other sites More sharing options...
maestro00 Posted April 1, 2012 Author Report Share Posted April 1, 2012 Obecnie na polu bitwy mam: PANASONIC TX-L42E30E Sony KDL40EX520 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts