darek87dz Posted March 17, 2012 Report Share Posted March 17, 2012 Witam wszystkich Na wstępie powiem, ze nie za bardzo wiedziałem w którym dziale umieścić temat, ten uznałem za najbardziej odpowiedni, ale jeżeli zrobiłem błąd to proszę o przeniesienie... Mam pewien problem z maską w samochodzie. Otóż, gdy spojrzy się na nią z odpowiedniego kąta, lub stanie bezpośrednio przed nią to widać, że praktycznie cała jest tak jakby w planach, jaśniejsze ciemniejsze... po prostu kolor nie jest jednolity. Na zdjęciach nie widać tego za dobrze ale jednak spróbuję to pokazać.... wydaje mi się że problem najlepiej widać na zdjęciu nr 2. Proszę o pomoc jak się tego pozbyć... Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marco Posted March 17, 2012 Report Share Posted March 17, 2012 Maska jest po malunku i pocieniowana. To pierwsza i najbardziej prawdopodobna myśl. Opcja druga - jakieś miejscowe zmatowania. Na tych zdjęciach nic nie widać. Trudno ocenić czy problem jest na lakierze bezbarwnym czy pod nim. Zdjęcia pod halogenem dużo więcej by powiedziały. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maya Posted March 17, 2012 Report Share Posted March 17, 2012 słabo pomalowane, srebrny to dość wymagający kolor Link to comment Share on other sites More sharing options...
SzaKal Posted March 17, 2012 Report Share Posted March 17, 2012 słabo pomalowane, srebrny to dość wymagający kolor też mi się wydaje że ktoś spaprał robotę ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marco Posted March 17, 2012 Report Share Posted March 17, 2012 Trzy glosy na spaprany malunek. Proszę o pomoc jak się tego pozbyć... polakierować jeszcze raz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
booohal Posted March 17, 2012 Report Share Posted March 17, 2012 Ktoś chyba baaaardzo pożałował bazy... Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzechu_S Posted March 17, 2012 Report Share Posted March 17, 2012 tak jak koledzy wyzej, lakiernik sie nie popisal, porobil tzw. "chmury" Link to comment Share on other sites More sharing options...
darek87dz Posted March 17, 2012 Author Report Share Posted March 17, 2012 tak, jak napisał grzechu_S efekt najbardziej przypomina chmury... zastanawiam się tylko dlaczego miałaby być malowana, auto dzwona nie miało, maska jest idealnie spasowana... no cóż, postaram się zrobić wkrótce lepsze zdjęcia... na dzień dzisiejszy dziękuje za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator AreK Posted March 17, 2012 Administrator Report Share Posted March 17, 2012 Pracownik lakierni twierdzi ,że spaprana robota lakiernicza. Srebrny kolor jest bardzo trudny i nie każdy potrafi go idealnie nałożyć. Niestety.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Camel- Posted March 17, 2012 Report Share Posted March 17, 2012 Chmury czy tam obłoczki się biorą ze zbyt szybkiego schnięcia, nierównomiernego ciśnienia, złej wilgotności. Srebrny to wstręciuch. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator AreK Posted March 17, 2012 Administrator Report Share Posted March 17, 2012 Kolega już wszystko wie więc temat do zamknięcia! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts