DaV Posted December 10, 2011 Report Share Posted December 10, 2011 Tak jak w temacie, miał ktoś z tym doświadczenie?. Na necie jest tego troche ale czytajac to wszystko można wywnioskować: wezmą i oddadzą kase lub nie. Czyli zero konkretów. Dodam, że towar, który chce zwrócic mój kolega został zakupiony 3 dni temu, jest w stanie nie naruszonym (Jedynie otwarte pudełko na którym nie było i tak plomb i folia od instrukcji obsługi została otwarta, całość jest oczywiście kompletna, nie nosi sladów użytkowania: rys, zabrudzeń itp). Karta gwarancyjna nie została podbita. Słyszy się sporo o tym prawie do zwrotu ale jak jest w praktyce?. Mieliście takie doświadczenia?. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zegarek Posted December 10, 2011 Report Share Posted December 10, 2011 W MM wymieniałem towar na inny w ciągu 7 dni jak mi się nie podobał. Nie było możliwości zwrotu pieniędzy. W Saturnie za to, mimo, że ten sam właściciel, to pieniądze oddawali. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DaV Posted December 10, 2011 Author Report Share Posted December 10, 2011 To jak widac ruletka, trzeba bedzie poprostu pojść i zapytać w punkcie obsługi klienta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
qbejs Posted December 10, 2011 Report Share Posted December 10, 2011 W ciągu 7 dni zawsze mozesz zwrocic, tak mi mowili w MM na Ostrobramskiej w Wawie i nigdy z tym nie mialem problemu. Mimo ze towar by odpalony czasem na testy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DaV Posted December 10, 2011 Author Report Share Posted December 10, 2011 W ciągu 7 dni zawsze mozesz zwrocic, tak mi mowili w MM na Ostrobramskiej w Wawie i nigdy z tym nie mialem problemu. Mimo ze towar by odpalony czasem na testy. Zwracali 100% ceny towaru ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator rychu Posted December 10, 2011 Moderator Report Share Posted December 10, 2011 Kiedyś chyba była możliwość zwrotu towaru i oddawali kasę. Ale coś mi się zdaje, że się wycofali z tej opcji. Pytałem na dziale foto czy jest możliwość zwrotu towaru jakby mi nie pasował, to powiedzieli, że tylko wymiana. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rubio Posted December 10, 2011 Report Share Posted December 10, 2011 To tylko dobra wola ludzi na serwisie Jak się nie będziesz rzucał i ładnie poprosisz to nie powinno być problemu...chyba że to towar z działu agd bo tu raczej nigdy nie przyjmują. Tak samo jest z nawigacjami i laptopami bo tam mogłeś już zarejestrować mapy czy system i wtedy lipa... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DaV Posted December 10, 2011 Author Report Share Posted December 10, 2011 Ok dzięki za informacje . Jutro napisze jak zareagowali na prośbe zwrotu . Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIL Posted December 10, 2011 Report Share Posted December 10, 2011 Ja oddawałem rok temu router, ale ile musiałem się z nimi użerać to głowa mała. Ale zwrócili całą sumkę Też na początku tylko chcieli towar wymienić na innych, ale nie dałem za wygraną. Powtarzalem ciagle, że nie spełnia moich oczekiwań. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maestro00 Posted December 10, 2011 Report Share Posted December 10, 2011 Z tego co wiem nie ma absolutnie żadnego problemu. Zwracają oczywiście 100% no a jak. Kilka lat temu przyjmowali nawet płyty CD audio Takie markety mają dzienny obrót grubo ponad 1 mln zł wiec mają to wliczone w koszty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spidi Posted December 10, 2011 Report Share Posted December 10, 2011 W ciągu 7 dni zawsze mozesz zwrocic, tak mi mowili w MM na Ostrobramskiej w Wawie i nigdy z tym nie mialem problemu. Mimo ze towar by odpalony czasem na testy. Podobnie w Białymstoku - kupowałem swego czasu jakiś prezent żonie, okazało się że nie trafiłem z wyborem, poszedłem do MM i od ręki oddali mi kasę w punkcie obsługi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DaV Posted December 10, 2011 Author Report Share Posted December 10, 2011 Podobnie w Białymstoku - kupowałem swego czasu jakiś prezent żonie, okazało się że nie trafiłem z wyborem, poszedłem do MM i od ręki oddali mi kasę w punkcie obsługi. No to mnie pocieszyłeś bo on akurat towar kupił w MM w Galeri Białej . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rubio Posted December 10, 2011 Report Share Posted December 10, 2011 Takie markety mają dzienny obrót grubo ponad 1 mln zł wiec mają to wliczone w koszty. No to tu się trochę mylisz już nie te czasy... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DaV Posted December 11, 2011 Author Report Share Posted December 11, 2011 No to tu się trochę mylisz już nie te czasy... Te te, dzisiaj stalismy z kolegą ponad 2h do punktu obsługi klienta. Mieszkamy na podasiu to wiadomo, kupa białorusinów. Ale za te 2h zeszło ponad 30x TV LCD. Rekordzista wzią 3x TV Samsunga 40" + Ekspres do kawy + odkurzacz. W kolejce tylko pare osob było polakami, reszta to białorusini . A towar wzieli i pieniądze oddali więc MM ma umnie +100 do zaufania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rubio Posted December 11, 2011 Report Share Posted December 11, 2011 DaV, no w sumie u Was to masz rację...przy tym kursie i jeszcze taxfree szkoda że my nie możemy gdzieś kupować taniej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator rychu Posted December 11, 2011 Moderator Report Share Posted December 11, 2011 DaV, No to fajnie, że dalej tak działają. Widocznie znowu trafiłem na jakiegoś niedoinformowanego sprzedawcę i jakoś wcale mnie to nie dziwi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spidi Posted December 11, 2011 Report Share Posted December 11, 2011 DaV, no w sumie u Was to masz rację...przy tym kursie i jeszcze taxfree szkoda że my nie możemy gdzieś kupować taniej Dokładnie. Kumpel teraz chciał kupić w Białymstoku telewizor(chciał dużego LEDa 3D 50cali +) to mówił, że szukał 2 tygodnie bo wszędzie półki puste i nie było praktycznie w czym wybierać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DaV Posted December 11, 2011 Author Report Share Posted December 11, 2011 Mi to aż szczęka opadła jak zobaczyłem ile oni tego kupują. Poza tym jeszcze jakimi furami sie wożą (bmw e60, X5, Mercedesy w204, CLS), nie ma już passatów B3 ani Cygar. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maestro00 Posted December 11, 2011 Report Share Posted December 11, 2011 A zatem nie będzie zaskoczeniem że Rosjanie jeżdżą do Radomia (salon) po nowe Lexusy Cóż jak widać kraje wschodnie nas już przeganiają. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rubio Posted December 11, 2011 Report Share Posted December 11, 2011 No niestety przykra prawda i nie zanosi się na to żeby miało być u nas lepiej...kiedyś my jeździliśmy na Słowację a teraz oni przyjeżdżają do nas i rzucają kasą Link to comment Share on other sites More sharing options...
spons Posted December 12, 2011 Report Share Posted December 12, 2011 Na jedno to dobrze, przywoza kapital, szkoda tylko ze wywalaja go w MM, czyli i tak nie u nas... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts