falon Posted November 18, 2011 Report Share Posted November 18, 2011 witam na ile w Polsce w dużym mieście jak Poznań może liczyć detailer z doświadczeniem polerki, drobnych napraw lakierniczych, prac innych wewnątrz i na zewnątrz auta. z góry dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
uri90 Posted November 18, 2011 Report Share Posted November 18, 2011 to żart czy jakaś prowokacja? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuflik Posted November 18, 2011 Report Share Posted November 18, 2011 falon, myślę, że na to pytanie ciężko będzie Ci znaleźć odpowiedź. Rynek jest, ilu klientów zdobędziesz tyle zarobisz. Dobry lokal oraz dobra praca a klienci się znajdą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
falon Posted November 18, 2011 Author Report Share Posted November 18, 2011 nie nie ja mówię o umowie o pracę, na ile można liczyć, nie na własną rękę Link to comment Share on other sites More sharing options...
uri90 Posted November 18, 2011 Report Share Posted November 18, 2011 falon, aaa to całkiem zmienia postać rzeczy, po pierwsze musisz znaleźć studio, które poszukiwałoby pracownika wtedy z ich oferty się dowiesz ile mogą "dać" pracownikowi. Nie sądzę, żeby któryś powiedział ci ile zarabia, ludzie niechętnie chwalą się ile dostają na wypłatę... Link to comment Share on other sites More sharing options...
falon Posted November 18, 2011 Author Report Share Posted November 18, 2011 no tak ale ja chcę wiedzieć orientacyjnie bo nie ma pojęcia co się teraz dzieje w polsce z płacami. Do jakich stawek trza by porównać? Lakiernik? Czy po prostu pracownik myjni? Ja po prostu nie ma pojęcia a tu gdzie jestem już nie opłaca się siedzieć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kempus Posted November 18, 2011 Report Share Posted November 18, 2011 Nikt Ci nie odpowie na te pytania. Jak jesteś dobry to dobrze zarobisz. Znam lakierników czy blacharzy, którzy w ogóle nie inwestowali w reklamę, tylko poczta pantoflowa, a nie mają czasu, żeby palcem trafić do d... bo tylu Klientów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuflik Posted November 18, 2011 Report Share Posted November 18, 2011 W Poznaniu nie ma studia zatrudniającego detailerów:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
martinez77 Posted November 18, 2011 Report Share Posted November 18, 2011 no tak ale ja chcę wiedzieć orientacyjnie bo nie ma pojęcia co się teraz dzieje w polsce z płacami. Do jakich stawek trza by porównać? Lakiernik? Czy po prostu pracownik myjni? Ja po prostu nie ma pojęcia a tu gdzie jestem już nie opłaca się siedzieć. Jeśli ogarniasz polerkę, wiesz do czego służy jaki środek, wiesz jak je stosować to bankowo nie stawka pracownika myjni, ale ile to już muszą Ci szepnąć osoby z branży. Link to comment Share on other sites More sharing options...
falon Posted November 18, 2011 Author Report Share Posted November 18, 2011 W Poznaniu nie ma studia zatrudniającego detailerów:) nie ma w ogóle czy nie ma takiego co zatrudnia? Jeśli ogarniasz polerkę, wiesz do czego służy jaki środek, wiesz jak je stosować to bankowo nie stawka pracownika myjni, ale ile to już muszą Ci szepnąć osoby z branży. to może tak ktoś podpowie plisssss? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator AreK Posted November 18, 2011 Administrator Report Share Posted November 18, 2011 kuflik, jest podobno. Jak znajdę link to Ci prześle. Link to comment Share on other sites More sharing options...
uki Posted November 19, 2011 Report Share Posted November 19, 2011 to może tak ktoś podpowie plisssss? yyyyy 1500 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuflik Posted November 19, 2011 Report Share Posted November 19, 2011 1500 100 900;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
rufus295 Posted November 19, 2011 Report Share Posted November 19, 2011 1500 100 900;) +premia Link to comment Share on other sites More sharing options...
mastacrx Posted November 19, 2011 Report Share Posted November 19, 2011 Gdyby biznes nie był opłacalny to ludzie na tym forum nie zajmowaliby się tym.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daareek666 Posted November 19, 2011 Report Share Posted November 19, 2011 Z tego co wiem lakiernik pracujacy u kogos dostaje ok. 30-40%. Wiec moze detailerzy tez tak maja ale to raczej nie do rozgryzienia bo kazdy ma inaczej i kazdy miesiac wyjdzie inaczej Link to comment Share on other sites More sharing options...
pLaYmAn Posted November 19, 2011 Report Share Posted November 19, 2011 Coś mi się obiło o uszy, że przy Victoria Center w Poznaniu jest jakiś zakład detailingowy (może to nieprawdziwe info, nie sprawdzałem ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
falon Posted November 20, 2011 Author Report Share Posted November 20, 2011 Z tego co wiem lakiernik pracujacy u kogos dostaje ok. 30-40%. Wiec moze detailerzy tez tak maja ale to raczej nie do rozgryzienia bo kazdy ma inaczej i kazdy miesiac wyjdzie inaczej co jak co ale w to nie uwierzę za duży ten procent, wyszło by że pracownik zarabia więcej niż właściciel haha Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daareek666 Posted November 20, 2011 Report Share Posted November 20, 2011 60-70% to jest mniej wedlug ciebie mowa oczywiscie o czystym zysku nie liczac materialow Link to comment Share on other sites More sharing options...
uri90 Posted November 20, 2011 Report Share Posted November 20, 2011 chlopaki darujcie sobie przecież to jest rozmowa o niczym.... "obiło mi się o uszy", "słyszałem", "wydaje mi się"..... zero konkretów, zresztą od początku wątek był spisany na niepowodzenie lanie wody i tyle Link to comment Share on other sites More sharing options...
yukon Posted November 20, 2011 Report Share Posted November 20, 2011 Daareek666, nie masz pojęcia o prowadzeniu firmy... Link to comment Share on other sites More sharing options...
maya Posted November 20, 2011 Report Share Posted November 20, 2011 potwierdzam tylko dodam że kierowca w firmie transportowej dostaje 10% więc taki lakiernik w życiu nie dostanie takiego procentu Link to comment Share on other sites More sharing options...
M4ciek Posted November 20, 2011 Report Share Posted November 20, 2011 dokładnie tak w branży IT gdzie są jedne z wyższych marż (umowy, kontrakty) szeregowy informatyk/programista zarabia ~20% tego ile firma uzyskuje z jego pracy Link to comment Share on other sites More sharing options...
npiotr Posted November 20, 2011 Report Share Posted November 20, 2011 w myjni zazwyczaj pracownik dostaje 1/3 przykładowo pranie samochodu za 200zł przez 8 h , to dostaje niecałe 70zł Link to comment Share on other sites More sharing options...
rufus295 Posted November 20, 2011 Report Share Posted November 20, 2011 Takim tokiem myślenia, to fryzjer będąc na procencie, mając 20% to zarabiałby 6zł na godzinę . Panowie, nie można uogólniać, różne branże różne prowizje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts