SzaKal Posted November 6, 2011 Report Share Posted November 6, 2011 Na początek zaznaczam że nie wiedziałem gdzie ten temat założyć, jak coś to proszę o przeniesienie do innego działu. Chciałbym otworzyć sklep z profesjonalną chemią, w Opolu nie ma żadnego takiego, tylko można kupić coś w marketach ... Moje pytanie proste, skąd się zaopatrywać ? Czy może trzeba do każdego producenta pisać ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted November 6, 2011 Report Share Posted November 6, 2011 Myslisz że ktokolwiek Co odpowie aby zrobić sobie konkurencje która i tak już galopuje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
witles Posted November 6, 2011 Report Share Posted November 6, 2011 SzaKal, wiadomo, możesz pisać do każdego producenta, wtedy się dowiesz, czy będzie on zainteresowany bezpośrednią sprzedażą do Ciebie, czy skieruje Cię do hurtowni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SzaKal Posted November 6, 2011 Author Report Share Posted November 6, 2011 Heh też się zastanawiałem ... ale sklepu internetowego robić nie chcę . [ Dodano: 6 Listopad 2011, 21:20 ] A gdzie są np. takie hurtownie ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
witles Posted November 6, 2011 Report Share Posted November 6, 2011 SzaKal, nie wiem, nie jestem z tej branży Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator rychu Posted November 6, 2011 Moderator Report Share Posted November 6, 2011 Poszukaj w opisach partnerów handlowych forum - niektórzy są wyłącznymi przedstawicielami danej marki kosmetyków. Wtedy trzeba się zgłosić do konkretnego sklepu. Jeśli jakieś kosmetyki posiadają kilku dystrybutorów w Polsce to trzeba zapytać który oferuje najlepsze warunki współpracy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
malkolm Posted November 7, 2011 Report Share Posted November 7, 2011 SzaKal, PW Link to comment Share on other sites More sharing options...
DawPi Posted November 7, 2011 Report Share Posted November 7, 2011 malkolm, OK. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spons Posted November 7, 2011 Report Share Posted November 7, 2011 Szakal, najlatwiej pisac do producenta danego artykulu, jezeli nie od niego bezposrednio, dostaniesz namiar na dystrybutorow hurtowych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
daniels Posted November 7, 2011 Report Share Posted November 7, 2011 IMO otwarcie sklepu w tym czasie i tylko stacjonarnym jest srednim pomyslem, juz teraz kankurencja jest spora a co dopiero utrzymac sie ze sklepu stacjonarnego... Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Shadow Posted November 7, 2011 Report Share Posted November 7, 2011 chyba ze masz darmowy lokal i nie masz kosztów w postaci wynajmu, jak musisz wynajmowac i bulić za to to wątpie czy zarobisz na to. W sumie do tego dochodzi jeszcze zusy srusy i inne ;/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
spons Posted November 7, 2011 Report Share Posted November 7, 2011 Ale Szakal ma juz dzialalnosc i miejscowke (tak mi sie wydaje ), a zatowarowywac nie musi sie od razu za kupe hajsu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Shadow Posted November 7, 2011 Report Share Posted November 7, 2011 aaa to nie wiedziałem ;-) generalnie nie wiem jak u was, ja wśród wielu znajomych uchodze za dziwaka i nikt by nie wydał tyle kasy na kosmetyki choć kupuje w sumie tanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
malkolm Posted November 7, 2011 Report Share Posted November 7, 2011 ja i tak bym robił ze sklepem internetowym, do tego jakieś płyny, oleje itp , same kosmetyki to trochę mało , chyba że ze studiem Link to comment Share on other sites More sharing options...
DawPi Posted November 7, 2011 Report Share Posted November 7, 2011 W obecnych czasach warto podeprzeć sklep stacjonarny przez internetowy - koszty są relatywnie niższe, a grupa odbiorców znacznie szersza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kupusso Posted November 7, 2011 Report Share Posted November 7, 2011 Brakuje mi małego stoiska z kosmetykami w jakimś centrum handlowym np w Silesii w Katowicach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cz@rek Posted November 7, 2011 Report Share Posted November 7, 2011 Szakal moim zdaniem taki sklepik jest dobrym pomysłem w szczególności że w Opolu brak takiego punktu i głupiej dobrej MF nie ma gdzie kupić bo oferta marketowa też jest bardzo ubożuchna, ja bym z chęcią odwiedził taki sklep po zakupy, poradę a może nawet krótką prezentacje zakupionych produktów dla bardziej zielonych (jak ja) poza tym miejscówkę macie dobrą a jak wyjdzie z realu to można rozszerzyć ofertę o zakupy w sieci. Link to comment Share on other sites More sharing options...
neostar Posted November 7, 2011 Report Share Posted November 7, 2011 cz@rek, zakupy w sieci to podstawa a nie dodatek, póki co kosmetyki z wyższej półki to raczej towar niszowy i stosunkowo nie wiele osób przyjedzie po wosk za 100zł, nie liczę osób będących w temacie detalingu na jakimkolwiek poziomie. Także auto kosmetyka + sklep stacjonarny + sklep internetowy razem Link to comment Share on other sites More sharing options...
SzaKal Posted November 7, 2011 Author Report Share Posted November 7, 2011 Panowie, mi nie chodzi o typowy zarobek z tego, tylko dodatek do myjni Link to comment Share on other sites More sharing options...
AK4777777 Posted November 7, 2011 Report Share Posted November 7, 2011 Brakuje mi małego stoiska z kosmetykami w jakimś centrum handlowym np w Silesii w Katowicach. W Katowicach jest przecież MrCleaner Link to comment Share on other sites More sharing options...
clhseba Posted November 7, 2011 Report Share Posted November 7, 2011 no jest MrCleaner tylko godziny otwarcia do 17 a soboty zamknięte a w takim centrum to zazwyczaj do 22 i soboty i niedziele Link to comment Share on other sites More sharing options...
michałzet Posted August 18, 2013 Report Share Posted August 18, 2013 witam , wiem że pytanie zostanie potraktowane jako zbyt " intymne " ale ... czy ktos zdradzi tajemnice jakie marże ( oczywiście +/- ) maja sklepy i regionalni partnerzy / dystrybutorzy chemii takiej jak dimer/parys, sonax , nerta , kenotek , transnet , tenzi czy carvalet , bardziej z nastawieniem na chemie do czyszcząco-myjącą ( środki typu universalreiniger / APC oraz OIO ) niż kosmetyki typu woski ( choć te również wystepują w ofercie ) czy to dobra oferta zakupu środków od importera za np 200 zł przy cenie katalogowej 300 za 25kg 140 zł do ceny katalogowej 240 zł za 25kg chemia tego producenta jeszcze nie występuje na polskim rynku - brak konkurencji ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dareme89 Posted August 18, 2013 Report Share Posted August 18, 2013 patrzac na niektore "promocje" w sklepach mysle ze 50% to marza minimum, bo przeciez nikt nie bedzie doplacal zebys zrobil zakupy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
daniels Posted August 18, 2013 Report Share Posted August 18, 2013 50% ? w Polsce? Link to comment Share on other sites More sharing options...
soll Posted August 18, 2013 Report Share Posted August 18, 2013 Myślę że trochę przesadzasz - 50 % to marzenie sprzedawców. Co do promocji, to organizują je również główni dystrybutorzy lub producenci (lub sklepy w porozumieniu z nimi) stąd czasem bardzo dobre okazje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts