Jump to content

Polscy magicy w akcji - rekonstrukcja samochodów

bbarti

Recommended Posts

Wiesz jak to jest z dobieraniem lakieru :wallbash: poza tym kiedyś miałem taką sytuację że malowałem całe auto i jeden lakiernik malował przód, a drugi kończył ( z różnych przyczyn) lakier z jednej puszki, ale inna ręka, pistolet itp i odcień był inny

Ten bordowy C3 to po prostu nie chce się wierzyć :shock: dziwić się później, że w wypadku przy 50km/h giną wszyscy pasażerowie, a z samochodu zostaje... no właśnie, co zostaje?
to akurat nie po takich (tak przypuszczam) tutaj napewno firma ma zgrzewarką i ma tą swoją wytrzymałość, gorzej jak ktoś w stodole pospawa wtedy jest dramat, aczkolwiek i tak to nieciekawie wygląda

• Moderator

W citroenie przynajmniej podłoga była cała, bo jak już przetną auto w pół i pospawają to potem efekty widać na zdjęciach z policyjnych wypadków...

A dach to rzeczywiście część wymienna.

Sąsiad mi opowiadał jak autko znajomych przeżyło gradobicie. Auto nowe więc ASO z ubezpieczenia robiło. Nawet wpisali to w książkę serwisową i nikt potem tego auta nie chciał kupić...

W aucie rodziców, nissan almera sedan, też po uszkodzeniu tyłu przy wymianie błotnika przecięli słupek i próg.

Mądrzej byłoby to wyklepać a nie ciąć w takich miejscach bo uszkodzenia były niewielkie. Ale potem sobie skasowali kilkanaście tysięcy za naprawę miesięcznego samochodu :-] Ubezpieczyciel sprawczyni posiadającej starego poloneza był zachwycony :lol:

może i jest czescią wymienna tak jak 80% w aucie :D , ale w miejscu gdzie będzie cięcie i spawanie już nie będzie ocynku i za jakiś czas wyjdzie rdza także po naprawie auto już nie jest takie jak trzeba

spons, wiadomo, tak jak tylny błotnik. Ale takie rżnięcie auta to przesada. Co innego same poszycie dachu - bez słupków. Tak samo to bordowe C3. Po co to w ogóle robić? :o

BTW. Mojego znajomego znajomy ;) przywiózł kiedyś czarne W210 E 320 CDI. To był policyjny tajny samochód w Dojczach. Ktoś się bardzo wkurzył na policjantów, bo przywiózł auto w dwóch cześciach: samochód i dach :mrgreen: Opowiadał mi, że to auto wyglądało jakby jakiś profesionalny fachura idealnie obleciał kątówką na wysokości połowy szyb wszystkie słupki. Oczywiście po szybach też :lol:

spons, wiadomo, tak jak tylny błotnik. Ale takie rżnięcie auta to przesada. Co innego same poszycie dachu - bez słupków. Tak samo to bordowe C3. Po co to w ogóle robić? :o

No jak po co? ;) Dlatego tez ja w PL uzywanych aut nie kupuje...

ALe to bordowe C3 to nie jest to samo auto na zdjęciach. To "coś" ,ten kawałek citroena C3 to nie to samo co na ostatnim zdjęciu. Zauważcie ze kolejne dwa zdjęcia po tym"wycinku" ma tylko wgnieciony i wyciągany próg. Wątpię żeby wspawali część którą i tak później trzeba naprawiać.

Ale fakt faktem ze coś z tego wycinka powstało... Elantra tez dobra historia...ja pierdziele...

Dlatego tez ja w PL uzywanych aut nie kupuje...

To dobrze bo większość aut po takich dzwonach trafia z powrotem za granicę i wtedy Polak kupuje nie bitego od pierwszego właściciela, księdza, starszego dziadka i innych dyrektorów firm :lol:

To dobrze bo większość aut po takich dzwonach trafia z powrotem za granicę i wtedy Polak kupuje nie bitego od pierwszego właściciela, księdza, starszego dziadka i innych dyrektorów firm :lol:

Oto nie musisz sie martwic, umiem wybrac sobie sprawne auto ;)

Oto nie musisz sie martwic, umiem wybrac sobie sprawne auto ;)

To dlaczego ich PL nie kupujesz? :D