zmstr Posted August 13, 2011 Report Share Posted August 13, 2011 Zapewne spora część użytkowników miała okazję wieźć młodą parę do ślubu. Dzisiaj jest mój pierwszy raz zarówno dla mnie jak i mojego kocura (jak to dwuznacznie brzmi ). Wiadome jest, że auto musi być przygotowane perfekcyjnie. Ślęczałem nad Jag-iem dwa dni, lakier jest gładziusieńki i zabezpieczony. Tutaj pojawia się pewna sprawa - otóż przyssawki ozdób ślubnych nie będą trzymać się na tak przygotowanej powierzchni. Czym to zmatowić pod same przyssawki? Myślałem o przecieraniu jakimś alkoholem, ewentualnie gąbeczka i ręczne "kółeczka" UC przed samym przyczepieniem ozdób. Ma ktoś z Was jakieś doświadczenia lub pomysły w tym temacie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
julian Posted August 13, 2011 Report Share Posted August 13, 2011 po prostu miejscowo odtłuść powierzchnię. nic więcej nie trzeba robić, bo i po co? z resztą wydaje mi się, że do wosku też się przyczepi;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Majkelo Posted August 13, 2011 Report Share Posted August 13, 2011 Z doświadczenia powiem, że wosk ma większy wpływ, ale na autocorso. Przy małych przyssawkach stosowanych do pojedynczych kwiatów nie powinno być problemu. Zresztą z taką dekoracją szybko się nie jeździ, chociaż jedno auto jechało pod 200km/h z autocorsem na masce. Zwracaj tylko uwagę co i jak montuje kwiaciarnia, bo czasem aż głowa boli jaką fuszerę potrafią odwalić (kiedyś klient mi powiedział, że chcieli mu do klamek wiązać kwiatki drutem ). Staraj się też zaparkować w cieniu albo w garażu, jeżeli będzie chwila czasu między dekoracją a przejazdem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SJake Posted August 13, 2011 Report Share Posted August 13, 2011 zmstr, a kto Ci będzie ubierał samochód? Polecam: http://www.adonis.ostrowiec.pl Ja ubierałem tam już ze 3 razy... robią to bardzo ostrożnie. Przetrzyj IPA przed każdą przyssawką dla pewności. Jest tam Pan co stęka, "że wysmarowane" ale niech ubiera, nie marudzi... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamilgt Posted August 13, 2011 Report Share Posted August 13, 2011 I pamiętaj, żeby przystrojenie było koniecznie na te gumowe przyssawki! mi raz zrobili jak nie przypilnowałem na jakieś gąbki klejące- takie mocne, ze w dwóch miejscach mi zerwało (tak około 0.5cm2) bezbarwny na nigdy nienaprawianych elementach Link to comment Share on other sites More sharing options...
yukon Posted August 13, 2011 Report Share Posted August 13, 2011 możecie polecić kogoś sprawdzonego co sprzedaje takie dekoracje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SJake Posted August 13, 2011 Report Share Posted August 13, 2011 możecie polecić kogoś sprawdzonego co sprzedaje takie dekoracje? Chodzi o przyssawki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
yukon Posted August 13, 2011 Report Share Posted August 13, 2011 chodzi mi ogólnie o całe dekoracje/przybranie. znalazłem już kogoś na alledrogo...może macie kogoś sprawdzonego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SJake Posted August 13, 2011 Report Share Posted August 13, 2011 yukon, ja zawsze latałem na świeżych kwiatach, więc nie pomogę... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamilgt Posted August 13, 2011 Report Share Posted August 13, 2011 pojeździj po kwiaciarniach i poszukaj, który zestaw i cena Ci najbardziej odpowiada. u mnie nigdy nie było problemów z żadną kwiaciarnią (poza wspomnianą wyżej) poza tym, ze standardem jest brak jednego bukietu xd prawie zawsze brakuje bukietu dla rodzica/świadkowej itp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Majkelo Posted August 13, 2011 Report Share Posted August 13, 2011 Jeżeli chodzi o przyssawki, to najlepiej sprawdzają się takie akwarystyczne z otworem. Są miękkie i idealnie wchodzi w nie pojedynczy kwiatek. Przykładowo u mnie wygląda to tak: Koszt przyssawek jest minimalny a dużo różnych aranżacji i rodzajów kwiatów można wykorzystać. Ryzyko uszkodzeń żadne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wirus_kamil Posted August 15, 2011 Report Share Posted August 15, 2011 Artur jak będziesz potrzebował czegoś to daj cynka Autocorso itp mam pod dostatkiem Link to comment Share on other sites More sharing options...
zmstr Posted August 15, 2011 Author Report Share Posted August 15, 2011 SJake, młoda para miała wybraną kwiaciarnię, ale w innej części miasta niż zlokalizowany jest Adonis Mówiłem, że auto jest nawoskowane, a facet machnął ręką i stwierdził, że jego przyssawek nic nie oderwie i faktycznie całą podróż wszystkie ozdoby wytrzymały A tak auto było przystrojone: Link to comment Share on other sites More sharing options...
wirus_kamil Posted August 15, 2011 Report Share Posted August 15, 2011 Dobry wieniec na masce Widziałeś coś przed nim ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Camel- Posted August 15, 2011 Report Share Posted August 15, 2011 a facet machnął ręką i stwierdził, że jego przyssawek nic nie oderwie Dobry koleś. Ciekawe co to za przyssawki Link to comment Share on other sites More sharing options...
SJake Posted August 15, 2011 Report Share Posted August 15, 2011 facet machnął ręką i stwierdził, że jego przyssawek Heh... grunt to właściwe podejście Link to comment Share on other sites More sharing options...
zmstr Posted August 15, 2011 Author Report Share Posted August 15, 2011 Dobry wieniec na masce Widziałeś coś przed nim ? Były lekkie problemy Ciekawe co to za przyssawki Heh... grunt to właściwe podejście Fakt faktem, że tym podejściem facet mnie uspokoił, a przy zrywaniu ozdób po weselu okazało się że miał 100% racji, bo oderwanie tych przyssawek wymagało użycia dosyć sporej siły. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts