Jump to content

Ozdoby ślubne

zmstr

Recommended Posts

Zapewne spora część użytkowników miała okazję wieźć młodą parę do ślubu. Dzisiaj jest mój pierwszy raz zarówno dla mnie jak i mojego kocura (jak to dwuznacznie brzmi :mrgreen: ). Wiadome jest, że auto musi być przygotowane perfekcyjnie. Ślęczałem nad Jag-iem dwa dni, lakier jest gładziusieńki i zabezpieczony. Tutaj pojawia się pewna sprawa - otóż przyssawki ozdób ślubnych nie będą trzymać się na tak przygotowanej powierzchni. Czym to zmatowić pod same przyssawki? Myślałem o przecieraniu jakimś alkoholem, ewentualnie gąbeczka i ręczne "kółeczka" UC przed samym przyczepieniem ozdób. Ma ktoś z Was jakieś doświadczenia lub pomysły w tym temacie? :)

Z doświadczenia powiem, że wosk ma większy wpływ, ale na autocorso. Przy małych przyssawkach stosowanych do pojedynczych kwiatów nie powinno być problemu. Zresztą z taką dekoracją szybko się nie jeździ, chociaż jedno auto jechało pod 200km/h z autocorsem na masce. Zwracaj tylko uwagę co i jak montuje kwiaciarnia, bo czasem aż głowa boli jaką fuszerę potrafią odwalić (kiedyś klient mi powiedział, że chcieli mu do klamek wiązać kwiatki drutem :lol: ). Staraj się też zaparkować w cieniu albo w garażu, jeżeli będzie chwila czasu między dekoracją a przejazdem.

zmstr, a kto Ci będzie ubierał samochód?

Polecam:

http://www.adonis.ostrowiec.pl

Ja ubierałem tam już ze 3 razy... robią to bardzo ostrożnie.

Przetrzyj IPA przed każdą przyssawką dla pewności. Jest tam Pan co stęka, "że wysmarowane" ale niech ubiera, nie marudzi...

I pamiętaj, żeby przystrojenie było koniecznie na te gumowe przyssawki!

mi raz zrobili jak nie przypilnowałem na jakieś gąbki klejące- takie mocne, ze w dwóch miejscach mi zerwało (tak około 0.5cm2) bezbarwny na nigdy nienaprawianych elementach :zly::zly::zly:

pojeździj po kwiaciarniach i poszukaj, który zestaw i cena Ci najbardziej odpowiada. u mnie nigdy nie było problemów z żadną kwiaciarnią (poza wspomnianą wyżej) poza tym, ze standardem jest brak jednego bukietu xd prawie zawsze brakuje bukietu dla rodzica/świadkowej itp. :D

Jeżeli chodzi o przyssawki, to najlepiej sprawdzają się takie akwarystyczne z otworem. Są miękkie i idealnie wchodzi w nie pojedynczy kwiatek. Przykładowo u mnie wygląda to tak:

2ro15vm.jpg

Koszt przyssawek jest minimalny a dużo różnych aranżacji i rodzajów kwiatów można wykorzystać. Ryzyko uszkodzeń żadne.

SJake, młoda para miała wybraną kwiaciarnię, ale w innej części miasta niż zlokalizowany jest Adonis :P

Mówiłem, że auto jest nawoskowane, a facet machnął ręką i stwierdził, że jego przyssawek nic nie oderwie :D i faktycznie całą podróż wszystkie ozdoby wytrzymały :P

A tak auto było przystrojone:

schowek01ixq.jpg

Dobry wieniec na masce :P Widziałeś coś przed nim ?

Były lekkie problemy :D

Ciekawe co to za przyssawki :D
Heh... grunt to właściwe podejście ;)

Fakt faktem, że tym podejściem facet mnie uspokoił, a przy zrywaniu ozdób po weselu okazało się że miał 100% racji, bo oderwanie tych przyssawek wymagało użycia dosyć sporej siły.